image description

Παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διεξάγεται σήμερα στις 20:30 στους «Ζωσιμάδες» για πολλούς λόγους. ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης «υπόσχονται» ένα αμφίρροπο και ποιοτικό ματς και θα ψάξουν τη νίκη, ο μεν ΠΑΣ Γιάννινα για να αποδείξει ότι θα είναι και φέτος μια ανταγωνιστική ομάδα, ο δε Άρης για να συνεχίσει το σερί του και να στείλει το μήνυμα μιας δυναμικής επιστροφής στη Super League μετά από 4 άγονα χρόνια στη Γ’ και Β’ Εθνική.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα η αποψινή αναμέτρηση έχει κι ένα ακόμα χαρακτηριστικό, καθώς θα είναι ένα πρώτο σοβαρό τεστ για το που μπορεί να τοποθετηθεί ο πήχης των προσδοκιών για φέτος. Τα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, δύο από τις πιο δυνατές ομάδες, αλλά και τον Απόλλωνα που φάνηκε να είναι από τις πιο αδύναμες, δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως «ενδεικτικά» για το τι μπορεί να καταφέρει ο «Άγιαξ της Ηπείρου» τη φετινή σεζόν. Αντιθέτως ο αγώνας με τον Άρη προσφέρεται για περισσότερα συμπεράσματα.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος σήμερα θα φανεί και πόσα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν μέχρι να τεθούν όλοι οι παίκτες στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη, αφού οι Αθανασιάδης και Ευαγγέλου δεν είναι ακόμα στο 100%, ενώ και οι ξένοι που ήρθαν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής.

«Εξετάσεις» και για τον Άρη

Και για τον Άρη, πάντως, ισχύει κάτι παρόμοιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού και για τους Θεσσαλονικείς είναι οι πρώτες σοβαρές «εξετάσεις» στο πρωτάθλημα. Μέχρι τώρα έπαιξαν ένα ματς στη Λαμία και δύο στη Θεσσαλονίκη με ΑΕΛ και Λεβαδειακό. Με άλλα λόγια, έκαναν το αυτονόητο για μία ομάδα που διεκδικεί την πεντάδα. Όμως δεν αρκεί μόνο αυτό, πρέπει και να μην χάνεις από ανταγωνιστές αυτής της θέσης. Έτσι η ομάδα του Πάκο Ερέρα θα έρθει να αποδείξει ότι μπορεί και στα πιο δύσκολα.

Παιχνίδι «σκακιέρας»

Το σημερινό ματς μοιάζει να έχει πολύ τακτική από πλευράς προπονητών, αφού οι Πετράκης και Ερέρα πήγαν οι ίδιοι και είδαν τα τελευταία παιχνίδια των αντιπάλων τους. Ο μεν Ερέρα βρέθηκε στη Ριζούπολη, ο δε Πετράκης στο «Κλ. Βικελίδης». Αμφότεροι κατέγραψαν πράγματα και θα προσπαθήσουν, αφενός να εξουδετερώσουν τα αντίπαλα ατού, αφετέρου να επιφυλάξουν «εκπλήξεις». Αν το ματς δεν ανοίξει με κάποιο γρήγορο γκολ και αν οι δύο ομάδες αποδειχτούν ισοδύναμες, τότε οι λεπτομέρειες στο «διάβασμα» του αντιπάλου θα κάνουν τη διαφορά.

Πιστός στο 3-5-2 με μικρές αλλαγές

Όσον αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γιάννης Πετράκης θα συνεχίσει στην τακτική του 3-5-2 και σ’ αυτό το ματς, αφού φάνηκε να βγάζει περισσότερη ποιότητα η ομάδα του παίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο. Μοναδική αναγκαστική αλλαγή στην ενδεκάδα θα είναι ο Κάστρο που λόγω κόκκινης κάρτας δεν θα παίξει σ’ αυτό το ματς. Αντί του Κάστρο θα παίξει ο Σκόνδρας, οπότε θα υπάρξει και μία εσωτερική μετακίνηση, με τον Λίλα να επιστρέφει ως αμυντικός χαφ.

Στην αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά ο Ευαγγέλου, ενώ έξω έμειναν οι Κούζικ, Κακούμπα και Ξύδας, που προορίζονται για τον αγώνα κυπέλλου της Τρίτης κόντρα στον Ατρόμητο, εκεί που οι αλλαγές θα αγγίξουν όλη την ενδεκάδα.

Αναλυτικά στη 18αδα βρίσκονται οι: Βελλίδης, Μιχαήλ Ν., Μιχαήλ Α., Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Νικολιάς, Ευαγγέλου, Αθανασιάδης, Βιδάλ, Γιάκος, Μυστακίδης, Κρίζμαν, Τσικάρσκι και Λέο.

Χωρίς διαφοροποιήσεις ο Άρης

Και στον Άρη οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα δεν αναμένεται να είναι πολλές. Ο Κουέστα θα παίξει κάτω από τα δοκάρια, ο Μενέντεθ θα διατηρηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας απόντος του τραυματία Βαλεριάνου, με τον Τζανακάκη στο δεξί και τους Βέλεθ-Δεληζήση στα στόπερ. Ο Μπάσα με τον Ματίγια θα είναι πάλι το δίδυμο της μεσαίας γραμμής. Γκάμα, Γκαρσία και Ντιγκινί θα είναι η τριάδα πίσω από τον Γιουνές σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Η αποστολή του Άρη: Κουέστα, Αναγνωστόπουλος, Γκάμα, Γκαρσία, Κολάσο, Βέλεθ, Σόουζα, Ντιγκίνι, Μπάσα, Μενέντεθ, Γιουνές, Ματίγια, Δεληζήσης, Μαρτίνες, Σιώπης, Ναζλίδης, Τζανακάκης, Κωνσταντινίδης.

Πρώτο ματς στο γαλάζιο «Ζωσιμάδες»

Όσοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν μέχρι χθες εισιτήρια με αυτή τη δύσκολη διαδικασία που υπήρχε, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα φύγουν εισιτήρια σε οπαδούς του Άρη, θα αντικρίσουν ένα τελείως διαφορετικό «Ζωσιμάδες». Παρότι τα έργα για το ταρτάν δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως, ωστόσο θα υπάρχει η εικόνα ενός  γαλάζιου Σταδίου, που έχει ομορφύνει πάρα πολύ.

Επίσης έχουν αλλαχθεί τα καθίσματα στους πάγκους, που είχαν παρουσιάσει μεγάλες φθορές από το πέρασμα των χρόνων, ενώ θα υπάρχει ένα διαφορετικό «ντύσιμο» με τα banner των χορηγών.

Κι άλλος «νέος» διαιτητής σε αγώνα του ΠΑΣ

Ένας ακόμα νέος διαιτητής στους πίνακες της Super League καλείται να σφυρίξει σε αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Όπως ανακοίνωσε η ΚΕΔ, ο Βαγγέλης Γρατσάνης από τη Ένωση Τρικάλων, θα διευθύνει το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Super League, ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αρη.

Ο Γρατσάνης τοποθετήθηκε φέτος το καλοκαίρι στους πίνακες της Super League, ενώ πέρυσι ήταν 4ος στο επαναληπτικό παιχνίδι κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, στο οποίο ο ΠΑΣ πήρε την πανηγυρική πρόκριση. Το σημερινό παιχνίδι θα είναι το δεύτερο για φέτος στη Super League, καθώς είχε σφυρίξει και στο Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1.

Βοηθοί του θα είναι οι Κολοσιώνης Αθανάσιος και Καλαμπόκης Κωνσταντίνος από την Αιτωλοακαρνανία. Τέταρτος θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου, από την Ένωση Αθηνών και παρατηρητής ο Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας).