Κάναντι: «Μας στέρησε πέναλτι ο διαιτητής -Συγχαρητήρια στον Μιχαήλ»

0

Ο Νταμίρ Κάναντι αφιέρωσε σχεδόν όλη τη συνέντευξη τύπου σε παράπονα για τη διαιτησία, αφού ο Ατρόμητος ζήτησε 2 πέναλτι και τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν Έλληνες διαιτητές σε υψηλό επίπεδο να παίζουν ματς στο εξωτερικό.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόδοση του Νεόφυτου Μιχαήλ, καθώς θέλησε μόνος του να του δώσει συγχαρητήρια, χωρίς να του γίνει κάποια ερώτηση πάνω σ’ αυτό.

«Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Κάναμε πολλές σημαντικές ευκαιρίες. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο δεχθήκαμε ένα φτηνό γκολ και έπρεπε να αμυνθούμε καλύτερα, από την άλλη πλευρά κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε αρκετά γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, ακόμα και με εσωτερικές αλλαγές για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Και νομίζω ότι τόσο με τον Μούγιακιτς όσο και τον Κουλούρη είχαμε ευκαιρίες. Υπήρχε πέναλτι στον Κουλούρη. Πρέπει να το δω πάλι στην τηλεόραση, αλλά από τη θέση που ήμουν ήταν ξεκάθαρο πέναλτι. Αλλά δυστυχώς για το διαιτητή δεν ήταν κανένα πέναλτι.

Είμαι εδώ 14 μήνες, δεν έχω σχολιάσει ποτέ τίποτα για τους διαιτητές και πάντα τους αντιμετωπίζω με σεβασμό. Βλέπω όμως κάθε εβδομάδα πολλές λανθασμένες αποφάσεις και αυτό είναι πολύ άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει οι διαιτητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό ως επαγγελματίες, αλλά να μας σέβονται και εμάς και την προσπάθειά μας.

Αυτά για τους διαιτητές και ελπίζω να μην ξαναμιλήσω γι’ αυτούς, απλά ήθελα να κάνω ένα σχόλιο. Από εδώ και πέρα θα εστιάσω στην ομάδα μου και σήμερα είχαμε ευκαιρίες να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στον αντίπαλο, αλλά και στην ομάδα μου».

Για το αν αδικεί την εικόνα του με τα παράπονα για τη διαιτησία: «Δεν θεωρώ ότι αδικώ την εικόνα μου. Πάνω απ’ όλα θέλω να μας σέβονται. Πρέπει οι διαιτητές να βελτιωθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει Έλληνας διαιτητής να σφυρίζει σε Γιουρόπα Λιγκ, σε Τσάμπιονς Λιγκ, σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει γι’ αυτό».

Για το αν έλειψε η τύχη στον Ατρόμητο: «Ένας παράγοντας είναι η τύχη, αλλά πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική κι εμείς. Έχασαν ευκαιρίες οι Μούγιακιτς και Κωτσόπουλος και φταίμε και εμείς που δεν σκοράραμε. Πρέπει να αναζητήσουμε και τις δικές μας ευθύνες. Από την άλλη υπάρχουν και οι αποφάσεις με τα πέναλτι και για αυτό αναφέρθηκα σ’ αυτό το θέμα.

Τέλος, να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια για την εμφάνιση και τις αποκρούσεις του τερματοφύλακα του ΠΑΣ, που μας κράτησε μακριά από το να γυρίσουμε το ματς. Είναι νεαρός και του αξίζει ένα κομπλιμέντο».

Για το αν έπρεπε να εκμεταλλευτεί περισσότερο τα άκρα ο Ατρόμητος, παρά τις ψηλές μπαλιές: «Είναι δύσκολο να βρεις χώρους, όταν 10 παίκτες αμύνονται στην περιοχή. Γι’ αυτό κάναμε αυτές τις αλλαγές, όπως του Χατζηισαΐα. Προσπαθήσαμε και ψηλά να παίξουμε και να απειλήσουμε, αλλά ήταν δύσκολο»

 

Σχόλια

Comments are closed.