«Χτίζει» χαρακτήρα, βρίσκει ταυτότητα ο ΠΑΣ Γιάννινα

0

Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή για να μένουμε «προσγειωμένοι». Θεαματικό ποδόσφαιρο δεν παίζει ακόμα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ούτε διαλύει τους αντιπάλους του. Απλά μπήκε στις ράγες το «τρένο» και διανύει τα πρώτα του χιλιόμετρα σ’ ένα μακρύ ταξίδι. Υπάρχουν ακόμα πράγματα να διορθωθούν ή και να αλλάξουν. Ευτυχώς ο χρόνος που κερδίζει η ομάδα είναι σύμμαχος για να φτιάξει αυτές τις αδυναμίες χωρίς να υπάρχει πίεση από βαθμολογικές απώλειες.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τέτοιον καιρό μιλούσαμε για έλλειψη ρέντας στην ομάδα. Αντίθετα φέτος υπάρχει η ρέντα ως ένα βαθμό. Ελάχιστη με τον Απόλλωνα, λίγο παραπάνω με τον Άρη που χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Βελλίδη στο τέλος και αρκετή δόση χθες, που υπήρχαν τα δοκάρια και επιπλέον εμφανίστηκε ο Νεόφυτος Μιχαήλ για να αναρωτιέται πάλι η ποδοσφαιρική Ελλάδα «που τον βρήκαν πάλι αυτόν;». Η ομάδα αποδεικνύει ότι έχει υλικό, το μοντάρισμα συνεχίζεται και η ομοιογένεια αποκτιέται μέρα με την ημέρα.

Οι τρεις σερί νίκες ήρθαν σ’ ένα κομβικό σημείο. Σε μία στιγμή που πήγε να απαξιωθεί, επειδή έχασε δύο ματς με τους ισχυρούς ΑΕΚ και Ολυμπιακό και μαζί έχασε και τον Κόντε. Το είχαμε σημειώσει, όμως, μετ’ επιτάσεως κάποιες φορές, ότι οι προπονήσεις δεν έχουν σχέση με την εικόνα που έβγαινε στα επίσημα παιχνίδια (διότι οι νεοφερμένοι ήθελαν χρόνο να αφομοιώσουν πράγματα και συνεχίζουν να θέλουν) και ότι η δουλειά του καλοκαιριού θα αρχίσει σταδιακά να φαίνεται.

Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε από τα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα και ουσιαστικά κάνει τη διαφορά από τις νερόβραστες εμφανίσεις που είδαμε στα τελειώματα των δύο προηγούμενων σεζόν, είναι οι ψυχωμένοι παίκτες, το πάθος τους, η δίψα και η πίστη για επιτυχίες και η προσήλωση στα παιχνίδια στο 100%. Όλοι μαζί πανηγυρίζουν στα γκολ, όλοι έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι «ήρωες» της βραδιάς και δεν υπάρχει μόνο ο Κόντε, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα. Μέρα με τη μέρα η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει στα ύψη και με τη βοήθεια του Πετράκη η ομάδα αποκτά πάλι αγωνιστική ταυτότητα.

Τα καλύτερα έρχονται, αρκεί να μην πιστέψουμε ότι από τη μία μέρα στην άλλη ο ΠΑΣ έγινε… Μπαρτσελόνα ή να μην το ξαναγυρίσουμε το… «μπιφτέκι» στην επόμενη ήττα. Η ομάδα τώρα «χτίζει» χαρακτήρα, ας της δώσουμε χώρο να αναπνεύσει, να κάνει τα λάθη της, να τα διορθώσει με ηρεμία και να είστε σίγουροι ότι θα μας ανταμείψει.

Του Γιάννη Γιαννάκη

Σχόλια

Comments are closed.