Δύο μεγάλες διοργανώσεις γυναικείου ποδοσφαίρου θα φιλοξενήσουν τα Ιωάννινα τον Οκτώβριο

0

Δύο σημαντικές διοργανώσεις για το γυναικείο ποδόσφαιρο θα φιλοξενηθούν το επόμενο διάστημα στην πόλη μας. Πρόκειται για το Πανηπειρωτικό Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου 2018, που εντάσσεται στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπό τον τίτλο «Hello Football Friend» , όπως επίσης και την Προκριματική Φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων “UEFA WU17 EURO 2019”,

Πιο συγκεκριμένα, το Πανηπειρωτικό φεστιβάλ γυναικείου ποδοσφαίρου στα Ιωάννινα, που συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την ΕΠΣ Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννιτών το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου 2018 (ώρα έναρξης 11.30), με συμμετοχή κοριτσιών έως 14 ετών από τοπικές ακαδημίες και σχολεία των 4 ΕΠΣ της Ηπείρου, αποτελεί κορυφαία εκδήλωση για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Ομιλίες για το γυναικείο ποδόσφαιρο, την ισότητα των δύο φύλων, την άσκηση και τη διατροφή, καθώς επίσης αγωνιστικό πρόγραμμα με διεξαγωγή τουρνουά και ελεύθερων παιχνιδιών περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, για τις ανάγκες του οποίου θα τοποθετηθεί ειδικός χλοοτάπητας στην Πλατεία Μαβίλη (Μώλος).

Στην εκδήλωση αυτή θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια της «Μπαλαδώρας», η οποία αποτελεί τη μασκότ του προγράμματος ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την Προκριματική Φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων, το διάστημα 12 έως 18 Οκτωβρίου 2018 η πόλη μας θα φιλοξενήσει τους αγώνες της εθνικής Ελλάδας Κορασίδων που συμμετέχει στον προκριματικό όμιλο μαζί με τις εθνικές ομάδες Ελβετίας, Καζακστάν και Βόρειας Ιρλανδίας.

Σχόλια

Comments are closed.