image description

Στην παραδοχή ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πρέπει να έχει τόσο παθητικό ρόλο προέβη στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Πετράκης, που τόνισε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή. Από εκεί και πέρα ανέφερε ότι είδε και θετικά πράγματα και ότι η ομάδα θα έχει στη συνέχεια ανοδική πορεία.

Αναλυτικά:

«Θέλω να πω ότι παίζαμε με μια ομάδα που είχε ενέργεια, ψυχολογία και καλό σχέδιο στο παιχνίδι. Αυτό έκανε τη δουλειά μας δύσκολη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα θετικό κι ένα αρνητικό. Ελέγξαμε το ματς, προηγηθήκαμε, περιορίσαμε τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος. Δεχθήκαμε γκολ στο τέλος του ημιχρόνου σε μια φάση που είχαμε παίκτες στην περιοχή και έπρεπε να το έχουμε αποφύγει. Έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία και δεχθήκαμε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με πανομοιότυπο τρόπο. Κερδίσαμε μέτρα στο τελευταίο 20λεπτο, κάναμε κάποιες προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν έφτανε. Δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα στα πόδια μας μέχρι και το δεύτερο γκολ που δεχθήκαμε. Δεν μας ταιριάζει να έχουμε παθητικό ρόλο και πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό».

Για τον Παναθηναϊκό: «Και οι ίδιοι στον Παναθηναϊκό δεν περίμεναν αυτή την αποτελεσματικότητα. Βγάζει υγεία, φαίνεται ότι δουλεύει καλά η ομάδα. Μέσα απ’ όλο αυτό το γεγονός είναι καλό που ήρθαν τα καλά αποτελέσματα. Βγάζει υγεία ο Παναθηναϊκός».

Για το τελευταίο κομμάτι του ματς και τις πρωτοβουλίες της ομάδας του: «Επιλέξαμε ένα πλάνο για να παίξουμε, το υπηρετήσαμε στο ματς κατά το ήμισυ. Θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι».

Για τις δυσκολίες στις πρώτες πέντε αγωνιστικές: «Δείχνουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Δεν ξεκινήσαμε καλά στα δύο πρώτα ματς. Παίξαμε και με ομάδες με ρυθμό από την Ευρώπη. Εγώ σαν προπονητής την περίοδο εκείνη δεν μπορούσα να φτιάξω την ομάδα με την ετοιμότητα που ήθελα. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε μετά τα πρώτα δυο ματς. Ήμασταν καλοί με Απόλλωνα, Άρη και στο κύπελλο και σήμερα η εικόνα μας ήταν καλή πιστεύω σε ορισμένα πράγματα. Ο χρόνος θα είναι υπέρ μας».

Για τις αλλαγές των Κλάους και Μυστακίδη κι αν θα ήθελε να τις κάνει νωρίτερα: «Κάθε πράγμα είναι η στιγμή το πως το αντιλαμβάνεσαι. Εκ των υστέρων λέμε οτιδήποτε. Αν κάνεις σπασμωδικές κινήσεις μπορεί να το πληρώσεις. Το χειριστήκαμε καλά το ματς, φτάσαμε κοντά στην ισοφάριση, έτσι είναι το ποδόσφαιρο…».