Στις 6 Σεπτεμβρίου η ΕΠΟ είχε αφήσει ένα μεγάλο κομμάτι σε εκκρεμότητα, όσον αφορά τις θέσεις ανόδου από τη Γ’ εθνική στη Football League, έχοντας ως δεδομένη την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Δηλαδή, δεν είχε καταλήξει οριστικά στον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία για τη σεζόν 2018-19. Αν αυτές θα είναι 8 (οι πρώτοι των ομίλων) ή, 12 (οι 4 από τους 8 δεύτερους των ομίλων).

Χαρακτηριστική η σχετική ανακοίνωση:

«Οι προκηρύξεις των  πρωταθλημάτων της Football League και της Γ΄ Εθνικής, στο άρθρο που αναφέρεται στη δημιουργία της Football League περιόδου 2019-20, θα επικαιροποιηθούν και επικυρωθούν μετά τη λήψη οριστικής απόφασης από τη Super League, αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής  των β΄ ομάδων των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβλεφθεί η άνοδος τεσσάρων (4) από τους οκτώ (8) δευτεραθλητές της Γ΄ Εθνικής, με βάση όσα προβλέπει ο Κ.Α.Π.».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο να δημιουργηθούν Β’ ομάδες από τους τέσσερις «μεγάλους» της Super League (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός), οι οποίες θα μετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League ναυάγησε οριστικά.

Ο συνεταιρισμός απάντησε αρνητικά στην ΕΠΟ και πλέον, άνοιξε ο δρόμος, προκειμένου ακόμα τέσσερις ομάδες από την Γ’ εθνική να προβιβαστούν στη νέα Football League της περιόδου 2019-2020. Δηλαδή, οι 8 δεύτεροι της βαθμολογίας των 8 ομίλων θα δώσουν αγώνες μπαράζ, προκειμένου να ανέβουν οι 4.

Η ομοσπονδία αναμένεται εντός των ημερών να ανακοινώσει και επίσημα την αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

[Πηγή: sportime.gr]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ