image description

Δώδεκα μέρες μετά τη σημαντική νίκη που πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο κύπελλο επί του Ατρομήτου και η οποία του έδωσε ένα μεγάλο προβάδισμα για την 1η θέση του ομίλου και την πρόκριση στην 5η φάση του θεσμού, οι Ηπειρώτες μεταβαίνουν και πάλι στο ίδιο γήπεδο, αυτήν τη φορά για να αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο στον θεσμό του πρωταθλήματος (Κυριακή, ώρα 19:00).

Πρόκειται ασφαλώς για τελείως διαφορετικά ματς, με τελείως διαφορετικές συνθήκες και αρκετά αλλαγμένες ενδεκάδες από τους δύο προπονητές, αλλά η αύρα από το πρόσφατο διπλό των Γιαννιωτών θα πλανάται στην… ατμόσφαιρα και αυτό σίγουρα ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων για τις δύο ομάδες. Ο μεν ΠΑΣ θέλει να αποδείξει ότι δεν ήταν ένα τυχαίο αποτέλεσμα, ενώ ο Ατρόμητος ότι στο πρωτάθλημα τέτοιου είδους παιχνίδια, που είναι κρίσιμα για την πεντάδα, δεν έχει πρόβλημα να τα πάρει και να χριστεί μεγάλο φαβορί για έξοδο στην Ευρώπη και φέτος.

Από πλευράς Πετράκη το παιχνίδι απαιτεί ιδιαίτερη προσέγγιση από τακτικής πλευράς, αφού πλέον ο Ατρόμητος του Νταμίρ Κάναντι έχει «ακτινογραφήσει» το 3-5-2 σε όλες τις συνθήκες παιχνιδιού, σε νίκες, ήττες, με αλλαγμένη όλη την ενδεκάδα, αλλά και με τους λεγόμενους «βασικούς». Ειδικά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αποκάλυψε αρκετές «αδυναμίες» του ΠΑΣ και η λογική λέει ότι αυτές θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και ο Ατρόμητος για να πάρει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Και από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, έχει γίνει η κατάλληλη «κατασκοπεία» για τις αδυναμίες του αντιπάλου, παρότι μέχρι τώρα έχει δείξει ένα αρκετά καλό πρόσωπο. Διαθέτει εξαιρετική άμυνα, με μόνο ένα γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα και μπροστά έχει παίκτες να απειλήσουν είτε μέσα στην περιοχή είτε με στημένες μπάλες είτε και με μακρινά σουτ. Ο Ατρόμητος μπορεί να μη σκοράρει κατά ριπάς, αλλά το ατού του είναι ότι έχει ποικιλία τρόπων στο σκοράρισμα και κάποιος απ’ όλους μπορεί να αποφέρει ένα γκολ, αν δεν υπάρξει υψηλή αμυντική προσήλωση.

Η εβδομάδα πέρασε με μικροπροβλήματα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Σάντι Κρίζμαν έχασε κάποιες προπονήσεις, αλλά τέθηκε στη διάθεση του κ. Πετράκη. Αν κριθεί ότι είναι 100% έτοιμος και δεν υπάρχει ρίσκο, δεν αποκλείεται να παίξει δίδυμο με τον Μυστακίδη, διαφορετικά θα ξεκινήσει στην επίθεση ο Ξύδας. Θυμίζουμε ότι ο Λέο για αρκετά μεγάλο διάστημα τίθεται εκτός, λόγω υποτροπής στη θλάση που είχε πάθει πέρυσι στον Κισσαμικό.

Στην άμυνα προέκυψε ένα πρόβλημα με τον Αποστολόπουλο που έχει τράβηγμα και θα μείνει εκτός αποστολής.

Από εκεί και πέρα ο τεχνικός του ΠΑΣ έδειξε ότι θα εμπιστευθεί τον Κακούμπα για αριστερό μπακ, που είχε παίξει και στο κύπελλο. Είναι μία θέση που έχει βγάλει κάποια προβλήματα ως τώρα η ομάδα, αφού οι αντίπαλοι προσπαθούν πάντα να «διασπάσουν» το 3-5-2 από τα άκρα και συνήθως επιλέγεται η αριστερή πλευρά, αφού από δεξιά ο Μπουκουβάλας είναι  πιο έμπειρος και πιο δύσκολος αντίπαλος. Έτσι η παρουσία του Κακούμπα, αλλά και όποιου χρειαστεί να τον ντουμπλάρει στα μαρκαρίσματα (Νικολιάς ή Βιδάλ), επιβάλλεται να συνοδεύεται από μεγάλη προσήλωση.

Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι να μην κλειστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα πολύ πίσω στο γήπεδο και να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να φέρνει την μπάλα κοντά στην περιοχή του, αλλά να πιέσει πιο ψηλά και να εκμεταλλευτεί τη δυνατή μεσοεπιθετική του γραμμή, που έχει ποιότητα να κάνει ευκαιρίες και γκολ.

Μικροπροβλήματα για τον Κάναντι

Ο Νταμίρ Κάναντι στην προπόνηση της Παρασκευής είδε τον Βασιλακάκη να ακολουθεί μέρος της προπόνησης, καθώς ταλαιπωρείται από ίωση. Ο Μανούσος έκανε πιο εντατικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και ανεβάζει ρυθμούς, αλλά θα είναι εκτός αποστολής, ενώ ο Ενσικουλού συνέχισε τη θεραπεία και το πρόγραμμα ενδυνάμωσης.

Ο Κοτσάνης σφυρίζει στο Περιστέρι

Τον Δραμινό διαιτητή Κωνσταντίνο Κοτσάνη όρισε η ΚΕΔ ρέφερι της κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο συγκεκριμένος «ρεφ» είχε σφυρίξει μόνο ένα παιχνίδι της Super League τη σεζόν 2016-2017 και ήταν το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ που είχε έρθει ισόπαλο 1-1. Την επόμενη σεζόν ήταν στη Football League και φέτος τοποθετήθηκε κανονικά στους πίνακες της Super League, όπου διηύθυνε το ματς Ξάνθη-Παναιτωλικός 1-1.

Βοηθοί του θα είναι ο Γεώργιος Παλαμίδας (Λακωνίας) και Γεώργιος Χατζηνάκος (Δράμας). Τέταρτος θα είναι ο Αθανάσιος Σέζος (Κιλκίας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών).