image description

Τους στόχους της Εθνικής Κορασίδων και την προοπτική της αναλύει ο Αντώνης Πριόνας, ομοσπονδιακός τεχνικός των γυναικείων ομάδων, λίγο πριν από τη σέντρα του προκριματικού τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος WU-17 στα Ιωάννινα.

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο οποίος, επ’ ευκαιρία των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Κορασίδων στα Ιωάννινα, ήταν παρών πριν από λίγες ημέρες στο «Πανηπειρωτικό φεστιβάλ γυναικείου ποδοσφαίρου: Όλες για το παιχνίδι!», μιλά για το τουρνουά και απευθύνει πρόσκληση στο κοινό να γίνει «συμπαίκτης» με τις διεθνείς και να καταστεί συμμέτοχος σε πιθανή πρόκριση!

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας γενιάς της Εθνικής Κορασίδων;
Αναμφισβήτητα διαθέτει πολύ ταλέντο και θεωρώ πως είναι καλύτερη από την προηγούμενη γενιά. Αυτός είναι και ο βασικός σκοπός μας: κάθε χρόνο να είμαστε καλύτεροι ως ομάδα και ως γενιά. Εκτιμώ ότι τα κορίτσια που έρχονται έχουν τις προδιαγραφές να διακριθούν.

Εκτός από τον προφανή στόχο της πρόκρισης, τι άλλο περιμένετε από αυτό το τουρνουά;
Θέλουμε να διαφημίσουμε το γυναικείο ποδόσφαιρο στη δυτική Ελλάδα και, αν είναι δυνατόν, να πετύχουμε ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε ματς της Εθνικής Κορασίδων.

Ποια είναι τα αγωνιστικά στοιχεία των αντιπάλων μας;
Η Ελβετία είναι το πρώτο φαβορί λόγω δυναμικότητας. Η Βόρεια Ιρλανδία και το Καζακστάν είναι δύο αναπτυσσόμενες ομάδες τα τελευταία χρόνια και νομίζω πως η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ποιο είναι το ισχυρότερο αγωνιστικό στοιχείο της Εθνικής μας;
Είμαστε πλήρεις σε όλες τις γραμμές. Ευελπιστούμε να έχουμε και καλή φυσική κατάσταση για ν’ αντεπεξέλθουν τα κορίτσια στον ανταγωνισμό και στους αλλεπάλληλους αγώνες.

Με βάση την εμπειρία σας, τι χρειάζεται η Εθνική για να πετύχει;
Απόλυτη συγκέντρωση στην ομαδική και ατομική τακτική. Από κει και πέρα, όπως ήδη επεσήμανα, παίζει ρόλο σε τι φυσική κατάσταση θα βρίσκονται τα κορίτσια.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να απευθύνετε στον κόσμο της Ηπείρου;
Ελπίζουμε να γίνει ο πιο σημαντικός παίκτης μας, που θα μας βοηθήσει για να πάρουμε την πρόκριση!