image description

Είθισται να χαρακτηρίζεται ντέρμπι της ΒΔ Ελλάδας, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη καλούνται σήμερα να αποδείξουν στον Παναιτωλικό, ότι το «αφεντικό» στα δυτικά είναι μόνο ένα και είναι εκείνοι! Η σπουδαία αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» αρχίζει στις 18:15 και με τον καιρό να είναι ακόμα… σύμμαχος είναι ευκαιρία για τους φιλάθλους να δώσουν δυναμικό «παρών» σήμερα στις κερκίδες, ωθώντας την ομάδα του ΠΑΣ στην 3η της νίκη στο πρωτάθλημα.

Παρά τις όποιες απώλειες παικτών έχει ο κ. Πετράκης, με σημαντικότερες εκείνες των Λέο και Μπουκουβάλα, το ρόστερ δίνει πολλές εναλλακτικές επιλογές για να παραμείνει η ομάδα αξιόμαχη και να διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες τη νίκη. Πάντως ο προπονητής ετοιμάζει και αρκετές εκπλήξεις στον Δέλλα. Μπορεί το 3-5-2 να μην αλλάζει, ωστόσο τα πρόσωπα που θα κληθούν αυτήν τη φορά να το υπηρετήσουν, θεωρητικά μπορούν να κάνουν περισσότερη κατοχή μπάλας και να πιέσουν την αντίπαλη άμυνα, από το να ξαναδούμε πάλι παθητικό ποδόσφαιρο. Εφόσον δεν αλλάξει κάτι στα αγωνιστικά πλάνα που δοκιμάστηκαν όλη την εβδομάδα, οι Γιάκος και Κούζικ μπορούν να είναι οι παίκτες εκείνοι που θα κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και θα περάσουν τις επικίνδυνες μπαλιές μέσα στην περιοχή για να αξιοποιηθούν από τους Κρίζμαν και Ξύδα. Η έκπληξη στην ενδεκάδα, πάντως, ενδέχεται να είναι ο ρόλος του Νικολιά σε θέση δεξιού μπακ-χαφ.

Πιο έμπειρος ο ΠΑΣ

Πλην της έδρας, ο ΠΑΣ Γιάννινα ποντάρει και στην εμπειρία των παικτών, αφού οι περισσότεροι της ενδεκάδας γνωρίζουν καλά πώς να παίρνουν αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Super League, εν αντιθέσει με τον Παναιτωλικό που αναμένεται να έχει αρκετούς πιτσιρικάδες στη σύνθεσή του.

Ο Δέλλας έχει να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με τις απουσίες των Έρικσον και Μιχάι. Ο τραυματισμός του Μιχάι του στερεί τον βασικό του στόπερ και στη θέση του θα χρησιμοποιηθεί ο 21χρονος Μαλής. Παρτενέρ του ενδέχεται να είναι ο 23χρονος Χαντάκιας ή ο πιο έμπειρος Άργκους. Με βάση αυτές τις απουσίες, ο ΠΑΣ λογικά θα πρέπει να κυριαρχήσει από το κέντρο και μπροστά, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την απόδοση νεαρών παικτών που θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία.

Η προϊστορία

Η ομάδα του Αγρινίου δεν έχει νικήσει ποτέ στα Γιάννινα για τη μεγάλη κατηγορία, έχοντας πάρει τρεις ισοπαλίες, τις δύο στις δύο τελευταίες επισκέψεις της εδώ, ενώ έχει χάσει τα άλλα πέντε. Μάλιστα μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο ο Παναιτωλικός σε επτά επισκέψεις στα Γιάννενα δεν είχε πετύχει ούτε ένα γκολ, μέχρι που ο Μοράρ έσπασε την παράδοση. Για όλες τις διοργανώσεις ο Παναιτωλικός έχει να νικήσει στα Γιάννινα από τις 12 Ιανουαρίου 1997, όταν νίκησε με 2-4 για την Β’ Εθνική, με τον Αντεμάρ να βάζει δύο γκολ.

Ο ΠΑΣ έχασε τον περασμένο Μάρτη στο Αγρίνιο, αλλά δεν έχει χάσει ποτέ δύο διαδοχικά στην Σούπερ Λιγκ από τον Παναιτωλικό, ενώ αυτή η ήττα είναι η μοναδική στα πέντε τελευταία μεταξύ τους.

Ντεμπούτο του Φωτιά στη Super League

Για μία ακόμα αγωνιστική ένας πρωτάρης διαιτητής θα διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ΚΕΔ όρισε «άρχοντα» της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικού τον Βασίλη Φωτιά του συνδέσμου Πέλλας.

Ο Γιαννιτσιώτης «ρεφ» μπήκε τον Ιούνιο στους πίνακες της Super League, «κόπηκε» στα καλοκαιρινά τεστ, αλλά τελικά εισήλθε φθινόπωρο στους ορισμούς, με πρώτο του παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία αυτό που θα σφυρίξει σήμερα.

Ο Φωτιάς θα έχει για βοηθούς του τον Ιωάννη Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας) και τον Βασίλειο Νικολακάκη (Ηρακλείου). Τέταρτος θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) και παρατηρητής ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά).