Απογοήτευση…

0

Τα δύσκολα υποτίθεται ότι τελείωσαν, αλλά ο ΠΑΣ έδειξε ότι δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά στην εικόνα του ούτε σε ματς με ισοδύναμους αντιπάλους. Η ήττα με 0-2 από τον Παναιτωλικό με γκολ του Μάζουρεκ στο 43’ και το 95’ σκόρπισε απογοήτευση, αφού δεν υπήρξε τίποτα το ενθαρρυντικό το οποίο να κρατήσει κανείς από το σημερινό παιχνίδι.

Ο ΠΑΣ πέταξε στα σκουπίδια το α’ μέρος, δέχτηκε γκολ σ’ ένα κρίσιμο σημείο και στην επανάληψη που βγήκε όλος μπροστά δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μία τελική προσπάθεια της προκοπής. Βέβαια συνέβαλαν ως ένα σημείο και οι πολλές καθυστερήσεις από τους παίκτες του Παναιτωλικού, που έπεφταν συνέχεια κάτω, με τον Δέλλα να ζητεί συγνώμη από τον Πετράκη, καθώς δεν ήταν οδηγία του να γίνεται κάτι τέτοιο.

Άτεχνο παιχνίδι έγινε στην περισσότερη διάρκεια, με τον Παναιτωλικό, όμως, να είναι ελαφρώς καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του α’ μέρους, αφού μπόρεσε να κάνει 2-3 καλές ευκαιρίες. Σπουδαιότερη ευκαιρία του α’ μέρους ήταν ένα τετ-α-τετ του Μοράρ, που πλάσαρε «σκαφτά» τον Βελλίδη, αλλά Μιχαήλ και Σκόνδρας πρόλαβαν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Όμως στο 43’ ήρθε το γκολ, σε σέντρα του Γουίλαν από αριστερά και κεφαλιά του Μάζουρεκ που κατάφερε να νικήσει το κέντρο άμυνας του ΠΑΣ, αν και πολλούς πόντους κοντύτερος!

Ο ΠΑΣ στην εκπνοή του α’ μέρους είχε τη μοναδική ίσως αξιόλογη στιγμή του με τον Ξύδα που από τα 2 μέτρα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αφού βρέθηκε αμυντικός να κοντράρει η μπάλα πάνω του.

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΣ μπήκε στην επανάληψη πιο αποφασιστικά, περιόρισε στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου τον Παναιτωλικό, αλλά δεν βρήκε κανέναν διάδρομο να απειλήσει, ενώ κάποιες στημένες μπάλες πέρασαν όλες ανεκμετάλλευτες και στα δύο ημίχρονα.

Ο Δέλλας έκλεισε καλά τους διαδρόμους ακόμα και στο 4-4-2 με ρόμβο που έπαιξε ο ΠΑΣ στην επανάληψη και πόνταρε στις αντεπιθέσεις για ένα δεύτερο γκολ που ήρθε στο 95’ από ασίστ του Μανά και σουτ του Μάζουρεκ.

Ανούσια η κατοχή μπάλας του ΠΑΣ στο β’ ημίχρονο, αφού δεν υπήρχε φαντασία στο παιχνίδι και αυτοματισμοί, ενώ ο ρυθμός έσπαγε συχνά-πυκνά από καθυστερήσεις.

Δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι υπήρξε διακριθέντας από πλευράς ΠΑΣ. Ο Γιάκος πέρασε, βέβαια κάποιες μπάλες μπροστά, αλλά υπήρχε μια γενικότερη ατολμία ή αδυναμία στην ομάδα να βρεθεί σε θέση για να δημιουργήσει μεγάλη ευκαιρία. Όσο και να ανακατευτεί η τράπουλα σε πρόσωπα και σχήματα, δυστυχώς ελάχιστα αλλάζουν.

Η ήττα αυτή λειτουργεί ως πρώτο «καμπανάκι» για τον ΠΑΣ, που αν συνεχίσει να χάνει βαθμούς στην έδρα του σε τέτοια ματς, θα μπλέξει. Μένουμε εδώ και βλέπουμε τι μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια.

Δείτε τις λεπτομέρειες του ματς ΕΔΩ

Σχόλια

Comments are closed.