image description

«Άσχημη» ήττα έκανε στους «Ζωσιμάδες» ένας κακός ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από έναν μέτριο Παναιτωλικό. Μια ήττα από αυτές που δεν υπολογίζεις και που πιθανόν να ορίσουν και άσχημες καταστάσεις στο μέλλον.

Ένας ΠΑΣ που ακόμη δείχνει να ψάχνει να βρει τα «βήματά» του, μιας και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του χαρακτηρίζονται από μέτριες έως κακές.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον, μιας και ολοκληρώθηκε και η 7η αγωνιστική, οπότε ήδη μπορούν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα, είναι το κατά πόσο η ομάδα μπορεί να «συνέλθει» άμεσα αγωνιστικά, αλλά και το αν οι μεταγραφές του καλοκαιριού μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας,  εφ όσον  έως τώρα δεν δείχνουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε σχέση με πέρσι, αλλά και δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα.

Οι δηλώσεις του  έμπειρου, πάντα σοβαρού και εκ των σημαντικών προσωπικοτήτων Θέμη Τζημόπουλου, εκ των αρχηγών της ομάδας , δίνουν μια πρώτη ίσως εξήγηση για την κακή αγωνιστική εικόνα που αφήνει ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη, αν όντως το πρόβλημα είναι αυτό που αφήνει να εννοηθεί  και όχι θέμα ικανότητας.

Τι δήλωσε ο Θέμης;… «Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να τα δίνουμε όλα στις προπονήσεις και να συγκεντρωθούμε στο πλάνο του προπονητή για να κάνουμε καλύτερες εμφανίσεις και να έρθουν και οι βαθμοί», που συμπερασματικά μπορεί να ερμηνευθεί  ότι κάποιοι ή όλοι δεν προπονούνται όπως απαιτείται και δεν είναι συγκεντρωμένοι σε ό,τι ζητά από αυτούς ο προπονητής και αυτό είναι θέμα νοοτροπίας που πρέπει να αλλαχθεί.

Προς τιμήν του , όπως αρμόζει άλλωστε στην διακεκριμένη πορεία του, ο Τζημόπουλος δεν έψαξε δικαιολογίες, αλλά μίλησε έντιμα, χωρίς ενδοιασμούς  γι’ αυτά που επιβάλλεται να έχει άποψη, δηλώνοντας τα αυτονόητα.

Χωρίς δουλειά από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και ο Γκουαρδιόλα να είναι προπονητής, αποτελέσματα δεν έρχονται. Και τα κακά αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει από τραγικά λάθη ή  επιλογές του Πετράκη, αλλά από τις μη αναμενόμενες αποδόσεις ποδοσφαιριστών. Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό  αδύνατον  να δώσεις το τίτλο του διακριθέντα σε κάποιον, απλά ορισμένοι έδειξαν να προσπαθούν περισσότερο, χωρίς όμως αυτό να τους κάνει διακριθέντες.

Φυσικά σε μια κακή πορεία , όπως αντίστοιχα και σε καλή, όλοι έχουν μερίδιο  ευθύνης οπότε και ο προπονητής  έχει το δικό του,  αλλά το θέμα είναι το μέγεθος που αντιστοιχεί στον καθένα .

Ο κόουτς  Πετράκης  σίγουρα δεν έχει ξεχάσει ξαφνικά  την προπονητική ούτε μπορεί να χαρακτηρισθεί  «λίγος» για τον ΠΑΣ. Αλήθεια ποιος είναι «πολύς»; Είναι φανερό όμως ότι ακόμη δεν έχει  καταλήξει στο σχήμα που αρμόζει στην ομάδα και αυτό είναι ένα μείον που μπορεί να του καταλογισθεί.

Μπορεί όμως και δεν θέλει να το κάνει ή κι αυτός έχει συμπεράνει  τις πραγματικές δυνατότητες ορισμένων ποδοσφαιριστών, αλλά και τις επισημάνσεις του Τζημόπουλου, οπότε χρειάζεται τον χρόνο του ώστε να φέρει την ομάδα εκεί που πρέπει, αλλά και οι δυνατότητες της επιτρέπουν; Γατί μάγος δεν είναι , ικανότητες όμως έχει αποδείξει ότι έχει και το σημαντικότερο ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο το όποιο υλικό διαχειρίζεται.

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΣ δεν είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και ήττες σαν αυτή από τον Παναιτωλικό απογοητεύουν, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να «καταδικάσουν». Είναι «καμπανάκι»  όμως για άμεση εξεύρεση λύσης μιας και η ήττα δεν ήταν τυχαία, αλλά δίκαιη από μια ομάδα ισοδύναμη και με ίδιους στόχους, που όμως ήθελε «περισσότερο» τη νίκη και την πέτυχε σχετικά εύκολα όπως δείχνει και το αποτέλεσμα.

Υ.Γ. Θα ερχόταν και αυτή η προβληματική πορεία για την ομάδα, μιας και στο ποδόσφαιρο είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν και άσχημα αποτελέσματα. Αυτή όμως δεν πρέπει να διαγράψει τις προηγούμενες καλές πορείες και να καταδικάσει ποδοσφαιριστές και προπονητές που συμμετείχαν σε αυτές. «Άσχημη» ήττα, αλλά όχι και αφορμή για απαξίωση.

Του Αλέκου Καρύτσα