Με ψυχραιμία αναζητούν τα αίτια της «καθίζησης» στο εσωτερικό του ΠΑΣ Γιάννινα

0

Σαν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν για τους φιλάθλους η ήττα από τον Παναιτωλικό, αφού ασκήθηκε σκληρή κριτική σε παίκτες και προπονητή για τη συνεχιζόμενη κακή εικόνα που έχει η ομάδα από το καλοκαίρι. Οι περισσότερες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των φιλικών ακόμα, ήταν αποκαρδιωτικές και δικαιολογημένα υπάρχει αγανάκτηση, αφού η ρίζα του κακού φαίνεται να είναι στη νοοτροπία πρωτίστως, όπως διαπίστωσε και ο εκ των αρχηγών, Θέμης Τζημόπουλος.

Τα αίτια αυτών των κακών εμφανίσεων προσπαθούν να βρουν και στο εσωτερικό της ομάδας, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση περισσότερο ψυχραιμία, παρά με πανικό. Το έμψυχο υλικό έχει δυνατότητες και εμπειρία και όλοι πιστεύουν ότι θα έρθει το αποτέλεσμα εκείνο που θα ξεμπλοκάρει πλήρως την ψυχολογία και θα βάλει την ομάδα στον σωστό δρόμο.

Μαζί με την ηρεμία, όμως, αυτό που προέχει είναι να φτιαχτεί κι ένας κορμός ίδιων παικτών για να μπορέσει η ομάδα να βγάλει επιτέλους αυτοματισμούς και να μη συνεχίζουν να ψάχνονται όλοι μεταξύ τους. Αν εξαιρέσουμε τις αναγκαστικές αλλαγές που θα προκύπτουν είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω καρτών, κάποια στιγμή πρέπει να βρεθούν οι 14-15 παίκτες που θα είναι οι λεγόμενοι «βασικοί». Ο κ. Πετράκης έδωσε σε όλους την ευκαιρία και θα πρέπει πλέον να κρίνει ποιοί τον δικαίωσαν, ποιοί δουλεύουν συστηματικά στην προπόνηση και ποιοί έχουν παρασυρθεί από κακή νοοτροπία και δεν τα δίνουν όλα στην προπόνηση, αν δεν είναι παίζουν βασικοί.

Η επόμενη εβδομάδα, πάντως, δίνει την ευκαιρία να παίξουν όλοι, αφού μετά την Ξάνθη ακολουθεί το παιχνίδι κυπέλλου Ελλάδος με τη Θύελλα Καμαρίου (Πέμπτη 1/11, ώρα 15:00) στο «Ζωσιμάδες».

Εν όψει Ξάνθης υπάρχουν λιγοστά προβλήματα στους «κυανόλευκους» από αγωνιστικής άποψης. Ο Σκόνδρας δεν αποκλείεται να επιστρέψει ακόμα και Τετάρτη στις προπονήσεις, ο Μπουκουβάλας μάλλον θα γυρίσει στο ματς με την ΑΕΛ, ενώ για τους Λέο, Περιστερίδη και Παπαϊωάννου η επιστροφή καθυστερεί αρκετά.

Σχόλια

Comments are closed.