image description

Τη χειρότερή του περίοδο απ’ όταν σταθεροποιήθηκε στη Super League διανύει ο ΠΑΣ Γιάννινα, που γνώρισε την 6η του φετινή ήττα, 4η συνεχόμενη και 2η με ολική ανατροπή μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Η Ξάνθη με την προκλητική εύνοια διαιτησίας του Μανούχου κατάφερε να ανατρέψει το γκολ του Μυστακίδη με το οποίο είχε μπει μπροστά στο σκορ ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 21ο και να φτάσει σε μία νίκη που τη βάζει στη μάχη της πεντάδας για τα καλά.

Πολλά τα παράπονα από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα και όλα δικαιολογημένα. Πέναλτι δεν υπήρχε στο 6ο λεπτό, φάουλ δεν υπήρχε στη φάση από την οποία ξεκινάει το 2-1, στο 2-2 ο Μπρίτο είναι στο δοκάρι του Βελλίδη εκτεθειμένος και εμποδίζει τον τερματοφύλακα να αποκρούσει, ενώ υπάρχουν και 1-2 περιπτώσεις που παίκτες του ΠΑΣ κόβονται με οφσάιντ σε υποσχόμενες φάσεις. Ό,τι περνούσε από το χέρι του διαιτητικού «τρίο» έγινε και με το παραπάνω!

Αγωνιστικά πρέπει να επισημάνουμε ότι σήμερα ο κ. Πετράκης προσπάθησε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. Έπαιξε με σχηματισμό 4-4-2. Ο Βελλίδης στο τέρμα, Αποστολόπουλος δεξί μπακ και Τσικάρσκι αριστερό, Τζημόπουλος και Μιχαήλ στο κέντρο της άμυνας, Λίλα και Σιόντης οι αμυντικοί χαφ, Ντόλοβατς και Νικολιάς οι εξτρέμ, και στην επίθεση θα δούμε δίδυμο Κλάους και Μυστακίδη.

Είδαμε σήμερα τον ΠΑΣ να κάνει το πιο παραγωγικό του παιχνίδι με 11 τελικές προσπάθειες, όπου είχε γκολ με τον Μυστακίδη, δοκάρι με τον Κλάους και μία ακόμα κεφαλιά του Κλάους στην επανάληψη που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζίβκοβιτς, ενώ υπήρχαν και 1-2 ακόμα καλές φάσεις που θα μπορούσε με καλύτερα τελειώματα ο ΠΑΣ να πετύχει κάποιο γκολ.

Τι κι αν βελτιώθηκε σημαντικά, όμως, η εικόνα, το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και δυστυχώς η ήττα βάζει σε πολύ μεγάλους μπελάδες τον ΠΑΣ Γιάννινα, που θα πρέπει να κοπιάσει πάρα πολύ για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στα επόμενα παιχνίδια του.

Το ματς ξεκίνησε με την Ξάνθη να κερδίζει πέναλτι στο 6ο λεπτό, στο οποίο τζαρτζαρίστηκαν Αποστολόπουλος και Μπρίτο μέσα στην περιοχή και ο Μανούχος, αν και φάνηκε να διστάζει, τελικά έδωσε το ανύπαρκτο πέναλτι. Ο Γέντρισεκ το εκτέλεσε και ο Βελλίδης απέκρουσε με τα πόδια, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να παραμείνουν στο ματς και να μη βρεθούν από την αρχή με την πλάτη στον τοίχο.

Μετά το 15’ ο ΠΑΣ σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του και σ’ ένα τρίλεπτο «φωτιά» είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κλάους στο 19’, σουτ του Αποστολόπουλου από καλή θέση στο 20’ και γκολ από τον Μυστακίδη με κεφαλιά στο 21’, έπειτα από σέντρα του Ντόλοβατς που έγινε ο 21ος παίκτης που παίρνει φέτος χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια ο ΠΑΣ διαχειρίστηκε το παιχνίδι χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα από την Ξάνθη, την οποία άγχωσε και κράτησε μακριά από την εστία του Βελλίδη. Μάλιστα είχε και μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία στο 43’ με τον Ζίβκοβιτς να βγάζει φαλτσαριστό σουτ του Νικολιά χαμηλά στη δεξιά του γωνία στο 43’.

Στο β’ ημίχρονο το ματς ξεκίνησε και πάλι καλά από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα που βρήκε μία ακόμα καλή ευκαιρία σε σουτ του Νικολιά στο 50’ και γενικώς το ματς πήγαινε στα μέτρα της «κυανόλευκης» ομάδας.

Κι αφού η Ξάνθη δεν έβρισκε τον δρόμο για την ισοφάριση, ανέλαβε ο Μανούχος να της τον δείξει. Στο 63’ υπέδειξε πολύ αυστηρό φάουλ του Τσικάρσκι από το οποίο ξεκίνησε το 1-1. Στην εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στο τείχος, ο Τζουρίσκοβιτς πήρε το ριμπάουντ και μπήκε στην περιοχή έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπρίτο με κεφαλιά ισοφάρισε για την Ξάνθη.

Ο ΠΑΣ άρχισε να χάνει κάπως την αυτοσυγκέντρωσή του μετά την ισοφάριση και στο 67’ χρειάστηκε μια εντυπωσιακή επέμβαση του Βελλίδη σε σουτ του Κοβάσεβιτς για να παραμείνει το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Στο 74’ ο Ξύδας κόπηκε με οφσάιντ σε υποσχόμενη φάση στην περιοχή της Ξάνθης και 3 λεπτά μετά έγινε το 2-1, όταν ο Μπαξεβανίδης απέφυγε τον Ντόλοβατς, έβγαλε την παράλληλη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Γέντρισεκ στο δεύτερο δοκάρι σούταρε πετυχαίνοντας το γκολ. Στη φάση είναι εκτεθειμένος ο Μπρίτο και είναι στην πλευρά της εστίας που πέφτει ο Βελλίδης για απόκρουση. Λογικά επηρεάζει τη φάση και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

Την τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ματς είχε και πάλι ο ΠΑΣ με τον Αθανασιάδη να πιάνει δυνατή κεφαλιά και τον Ζίβκοβιτς να «απογειώνεται» εντυπωσιακά διώχνοντας σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη ροκάνισε αποτελεσματικά τον χρόνο, ενώ είχαμε και από μία αποβολή, στο 92’ αποβλήθηκε ο Τζουρίτσκοβιτς και στο 95’ λανθασμένα ο Μιχαήλ, αμφότεροι με δεύτερες κίτρινες. Ο αρχηγός του ΠΑΣ θα λείψει από το ματς της Πέμπτης στο κύπελλο με τη Θύελλα Καμαρίου και έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τη Λαμία.

Η ήττα αδικεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, καταρχάς γιατί σήμερα η εικόνα του δεν ήταν για ήττα, αλλά ήταν εμφάνιση που μπορούσε να του αποφέρει νίκη και από εκεί και πέρα η διαιτησία έπαιξε σήμερα καθοριστικό ρόλο. Ελπίζουμε να μην είναι μήνυμα, καθώς και με τον Ατρόμητο ο ΠΑΣ είχε «σφαγιαστική» διαιτησία. Κατά σύμπτωση ομάδες που είναι στην ΕΡΤ…

Πέρα, όμως, από το τι έπρεπε να γίνει, υπάρχει το τι έγινε. Η επόμενη μέρα είναι σίγουρα δύσκολη για την ομάδα και ο κ. Πετράκης έχει να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση, που δεν έχει ξαναβρεθεί αντιμέτωπος. Όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένης και της διοίκησης, πρέπει να δουν τι φταίει και δεν μπορεί η ομάδα να σηκώσει κεφάλι.