Κύπελλο βετεράνων την Κυριακή στο κλειστό της Μεταμόρφωσης

0

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 μέχρι 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο της Μεταμόρφωσης του Δήμου Ζίτσας , θα διεξαχθεί το κύπελλο  των ομάδων ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, που απαρτίζονται από βετεράνους αθλητές(άνω των 40 ετών)  και ανεξάρτητους (χωρίς δελτίο, άνω των 18 ετών). Οι  οκτώ (8) ομάδες που θα συμμετάσχουν  προέρχονται από τις πόλεις Φλώρινα , Κοζάνη, Κέρκυρα, Λευκάδα, Πρέβεζα, Κόνιτσα και Ιωάννινα.

Οι ομάδες αυτές, (σε Πανελλήνια κλίμακα ), συγκροτούνται με συνδυασμό βετεράνων, ανεξάρτητων αθλητών με σκοπό  να δίνεται η δυνατότητα και σ΄αυτούς, που αγωνίζονταν σε αγωνιστικό επίπεδο να συνεχίζουν την αθλητική τους δραστηριότητα, αλλά και οι άνω των 18 ετών , που δεν αγωνίσθηκαν σε διασυλλογικό επίπεδο και ασχολούνται ερασιτεχνικά, να συμμετάσχουν σε αγώνες με κάποια ομάδα. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλη έκταση Πανελλήνια ο θεσμός αυτός του κυπέλλου και του πρωταθλήματος των βετεράνων και των ανεξάρτητων. Πάνω από 150 ομάδες Πανελλήνια, φέτος  έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Μεταμόρφωσης θα τοποθετηθούν 4 τραπέζια , όπου θα γίνονται ταυτόχρονα 4 αγώνες. Οι οκτώ (8) ομάδες θα χωρισθούν σε 2 ομίλους των τεσσάρων και θα αγωνισθούν στους ομίλους όλοι με όλους. Οι δύο πρώτοι των ομίλων θα αγωνισθούν στο τελικό και οι 2 δεύτεροι στο μικρό τελικό. Η κυπελλούχος ομάδα παίρνει πρόκριση στη τελική φάση του κυπέλλου, (για φέτος έχει ορισθεί η πόλη της Καλαμάτας),  όπου εκεί συναντιούνται οι 7 κυπελλούχες ομάδες από τις ισάριθμες περιφέρειες, στις οποίες  έχει χωρισθεί  Πανελλήνια η διοργάνωση του κυπέλλου, για την ανάδειξη της ομάδας που θα πάρει το Πανελλήνιο κύπελλο.

Επίσης στις ίδιες  (7) περιφέρειες  θα διεξαχθεί και το αντίστοιχο πρωτάθλημα ,( το οποίο ξεκινάει τέλη Νοεμβρίου μέχρι Μάϊο 19), σε αγωνιστικές με εντός και εκτός έδρας αγώνες, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας σε κάθε περιφέρεια, οι οποίες 7 περιφερειακές πρωταθλήτριες  θα αγωνισθούν  στη τελική φάση για την ανάδειξη της Πανελλήνιας πρωταθλήτριας ομάδας.

Εξαιρετικό θέαμα προβλέπεται στους ανωτέρω αγώνες , καθόσον το αγωνιστικό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.

Σχόλια

Comments are closed.