Εξάσφαιρος ο Ατρόμητος με τον Ηρακλή –Τι σημαίνει για τον όμιλο του ΠΑΣ Γιάννινα

0

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος αγκάλιασε ο Ατρόμητος με το εντυπωσιακό 1-6 επί του Ηρακλή για τη 2η αγωνιστική της 4ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος. Το αποτέλεσμα αυτό αφορά φυσικά και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού είναι στον ίδιο όμιλο με τις δύο προαναφερθείσες ομάδες.

Προσωρινά έχει προκύψει τριπλή ισοβαθμία, όπου σ’ αυτήν την περίπτωση μετράει ποια ομάδα έχει την καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Αν δηλαδή σταματούσε σήμερα ο όμιλος του κυπέλλου, θα είχαμε την εξής βαθμολογία

Ατρόμητος 3 (7-3)+4
ΠΑΣ Γιάννινα 3 (2-1) +1
Ηρακλής 3 (4-6) -2
Θύελλα Καμαρίου 0 (0-3)-3

Η μεγάλη νίκη του Ατρομήτου ουσιαστικά «υποχρεώνει» τον ΠΑΣ Γιάννινα να κερδίσει αύριο ει δυνατόν με μεγάλη διαφορά τερμάτων τη Θύελλα Καμαρίου, ώστε την τελευταία αγωνιστική που ο Ηρακλής υποδέχεται τους Ηπειρώτες, να μην ελπίζει σε πρόκριση και να παραταχθεί αδιάφορος, αφού ο ΠΑΣ θα είναι καλυμμένος και στο κριτήριο 2 και στο κριτήριο 3 των ισοβαθμιών, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Εξυπακούεται ότι αν ο ΠΑΣ νικήσει τη Θύελλα Καμαρίου και πάρει έστω ισοπαλία από τον Ηρακλή, τότε «κλειδώνει» και η 1η θέση για τους Ηπειρώτες.

Δείτε όλα τα κριτήρια των ισοβαθμιών

1/ Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

α. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

β. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

γ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

δ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

ε. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Σχόλια

Comments are closed.