image description

Βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος θέλει να κάνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο θεωρητικά ευκολότερο παιχνίδι που έχει να δώσει στον όμιλό του με αντίπαλο μία ομάδα Γ’ Εθνικής από τη Σαντορίνη, τη Θύελλα Καμαρίου, που μόνο και μόνο η είσοδός της στους ομίλους ήταν υπέρβαση για εκείνη, γι’ αυτό και αντιμετωπίζει την όλη συμμετοχή της ως γιορτή, βγάζοντας ακόμα και συλλεκτικά κασκόλ για τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει στον θεσμό.

Αγώνας Κυπέλλου με συλλεκτικό κασκόλ!

Το αποψινό παιχνίδι στις 19:30 στους «Ζωσιμάδες», προσφέρεται για σκορ και θέαμα, ώστε να «αποζημιωθούν» όσοι επιλέξουν να βρεθούν σήμερα στις εξέδρες του Εθνικού Σταδίου και να διασκεδαστούν και οι κακές εντυπώσεις από τις 4 σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Πάνω απ’ όλα, όμως, χρειάζεται σοβαρή προσέγγιση στο ματς, γιατί η ομάδα της Σαντορίνης θα έρθει να παίξει ελεύθερα και με στόχο να αντισταθεί όσο περισσότερο μπορέσει. Το «κλειδί» σε τέτοια παιχνίδια είναι συνήθως το γρήγορο γκολ, ώστε να απλοποιηθούν μετά τα πράγματα.

Πιθανή νίκη επί της Θύελλας Καμαρίου θα φέρει σήμερα τους «κυανόλευκους» στην πρώτη θέση του ομίλου, που είναι και ο βασικός στόχος έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και την τελευταία αγωνιστική στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ο ΠΑΣ θα χρειάζεται ισοπαλία ή νίκη για να διατηρηθεί εκεί και να τύχει μιας καλύτερης κλήρωσης στη φάση των «16».

Πάντως, ακόμα κι αν νικήσει σήμερα τη Θύελλα Καμαρίου, υπάρχουν κάποια πολύ ακραία σενάρια αποκλεισμού του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό μπορεί να συμβεί αν ηττηθεί με 4-0 και άνω από τον Ηρακλή, αφού στην τριπλή ισοβαθμία θα υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων ο Ατρόμητος και ο Ηρακλής. Ένα ακόμα σενάριο είναι αν ο ΠΑΣ ηττηθεί με 3-0, όπου πάλι μπορεί να περνάει ο Ηρακλής, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στο σύνολο του μίνι πρωταθλήματος, εκτός κι αν ο ΠΑΣ νικήσει σήμερα με 4-0 και άνω τη Θύελλα Καμαρίου και υπερτερεί εκείνος στη διαφορά τερμάτων. Γενικώς είναι περίπλοκο το θέμα των ισοβαθμιών που μπορεί να προκύψουν, αλλά δύσκολα θα φτάσει να κριθεί η πρόκριση σε τόσο μεγάλη λεπτομέρεια, αν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα κάνουν το καθήκον τους.

Η πορεία της Θύελλας Καμαρίου

Ας πάρουμε μια μικρή «γεύση» από τον σημερινό αντίπαλο του ΠΑΣ. Η Θύελλα Καμαρίου είναι ομάδα της Σαντορίνης και αγωνίζεται στον 7ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα μετράει 3 νίκες επί Χαυραγιακού (3-1), Απόλλωνα Ερέτριας (1-4) και Αγ. Αναργύρων (1-0) και μία ήττα που ήρθε το περασμένο Σάββατο από το Αιγάλεω (3-4). Τα αποτελέσματα αυτά την κατατάσσουν προς το παρόν στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Στο κύπελλο Ελλάδος, νίκησε με 2-0 την Κηφισιά και 1-0 τη Σπάρτη, ενώ στους ομίλους έχασε με 0-3 από τον Ηρακλή.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα arthografos.gr για το αποψινό ματς ο τεχνικός της ομάδας των Κυκλάδων, Κώστας Μιχάλης, είπε: «Όντως το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολύ μεγάλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως και να μην ξεφεύγουμε από τον αρχικό μας στόχο που είναι η παραμονή στην Γ’ Εθνική. Από εκεί και πέρα θα είναι μια γιορτή για εμάς και έτσι πρέπει να δούμε το ματς του Κυπέλλου. Άλλωστε θέλουμε να το ευχαριστηθούμε».

Ο προπονητής της Θύελλας Καμαρίου αναμένεται να προφυλάξει κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του σήμερα, αφού μπροστά του έχει τον αγώνα με τον Πανθηραϊκό: «Είναι πολύ πιθανό να προστατέψουμε κάποιους παίκτες μας, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι την Κυριακή. Ήδη δηλαδή συμβαίνει αυτό, κάνουμε την απαραίτητη διαχείριση, ούτως ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη φρεσκάδα. Προσωπικά με προβληματίζει η ταλαιπωρία των ποδοσφαιριστών μου κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι στα Γιάννενα μετά βέβαια και από την υπερπροσπάθεια που καταβάλαμε κόντρα στο Αιγάλεω».

Η αποστολή της ομάδας της Σαντορίνης αποτελείται από τους εξής: Ρέτζο Γιώργος, Πάγια Γιώργος, Κόντρα Κέβιν, Αργυρίου Μάριος, Σιμιτζής Παναγιώτης, Γελαδάρης Λάζαρος, Λυγνός Χρήστος, Τσουκαλάς Γιάννης, Αρβανίτης Βαλάντης, Μαυρομάτης Ηλίας, Γατσέλος Βαγγέλης, Καψάλης Μανώλης, Μαντούσης Γιώργος, Ζανελάρι Γιάνης, Φίλων Στάθης, Δαβιλάς Γιάννης, Βλαβιανός Μηνάς, Γιαννής Χρήστος.

 

Πολλές αλλαγές και από Πετράκη

Όπως συνηθίζει σε αγώνες κυπέλλου ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης, θα κάνει και σήμερα αρκετές αλλαγές, αφού και για τον ΠΑΣ ο μεγάλος στόχος είναι η νίκη επί της Λαμίας την Κυριακή και εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.

Πιθανή ενδεκάδα: Μιχαήλ Ν., Κάστρο, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Κακούμπα, Γιάκος, Σιόντης, Βιδάλ, Κούζικ, Παμλίδης, Λουκίνας

Αναλυτικά η 18άδα: Μιχαήλ Ν., Βενετικίδης, Τζημόπουλος, Κακούμπα, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Νάουμετς, Ντόλοβατς, Κάστρο, Βιδάλ, Γιάκος, Κούζικ, Λουκίνας, Ξύδας, Παμλίδης, Αθανασιάδης.

Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος με κόκκινη κάρτα Αλέξης Μιχαήλ και οι Βελλίδης, Μυστακίδης, Κρίζμαν, Μπουκουβάλας, Λίλα, Νικολιάς, Τσικάρσκι, Λέο, Γώγος, Περιστερίδης, Παπαδόπουλος, Παπαϊωάννου και Λιάσος.

 

Ευαγγέλου ο «ρεφ»

Ο Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών θα διευθύνει την αναμέτρηση με τη Θύελλα Καμαρίου για τη 2η αγωνιστική της 4ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ευαγγέλου είχε σφυρίξει πέρυσι τα ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία 1-1 και ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0.

Βοηθοί του ορίστηκαν οι Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών) και Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας). Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Τσετσίλας (Γρεβενών) και παρατηρητής ο Ιωάννης Τοπούζης (Τρικάλων).

 

Ισχύουν τα διαρκείας

Στο σημερινό ματς ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας. Για μη κατόχους οι τιμές θα είναι 10 ευρώ σε μικρή και μεγάλη σκεπαστή, 5 ευρώ το παιδικό, 30 ευρώ στα Gold και 20 ευρώ στα VIP.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου

Τρίτη 30/10

ΟΦΗ – Νίκη Βόλου 3-0
ΑΕΛ – Ηρόδοτος 4-1
Λεβαδειακός – Άρης Αβάτου 4-0

Λαμία – Βόλος 1-1

Τετάρτη 31/10

Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-4
ΑΟΧ Κισσαμικός – Παναιτωλικός 0-0
Απόλλων Πόντου – Πανιώνιος 0-4
Ηρακλής – Ατρόμητος 1-6
Άρης – Αήττητος Σπάτων 2-1
Τρίκαλα – Αστέρας Τρίπολης 0-1

Πέμπτη 1/11

Απόλλων Σμύρνης – Παραλίμνι (15:00)
Κέρκυρα – Ξάνθη (15:00)
Παναχαϊκή – Ολυμπιακός (17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα – Θύελλα Καμαρίου (19:30)

Τετάρτη 14/11

Εργοτέλης – ΠΑΟΚ (15:00)
Παναθηναϊκός – ΟΦ Ιεράπετρας (δεν έχει οριστεί)