image description

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λουκίνα που πέτυχε τα 4 από τα 5 γκολ της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το αυτονόητο κόντρα στη Θύελλα Καμαρίου και έφτασε σε μια εύκολη νίκη με 5-0, που κατά 99,9% του δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Το μόνο που απομένει να κριθεί είναι το αν ο ΠΑΣ θα είναι 1ος στον όμιλό του, αφού για να μείνει εκτός θεσμού, θα πρέπει να χάσει με 4 γκολ και άνω από τον Ηρακλή.

Το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα της Σαντορίνης δεν σηκώνει και πολύ κριτική. Ο Λουκίνας σκόραρε μόλις στο 2ο λεπτό και από εκεί και πέρα μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα από το 35’ ως το 45’ που η Θύελλα είχε κάποιες περιπτώσεις για να σκοράρει και ίσως το άξιζε κιόλας, βάσει της υπερπροσπάθειας που κατέβαλε σήμερα.

Ωστόσο ο ΠΑΣ κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι, δημιουργούσε εύκολα ευκαιρίες και ανταμείφθηκε μ’ ένα μεγάλο σκορ, ανταμείβοντας παράλληλα και τους περίπου 500 φιλάθλους που προτίμησαν το γήπεδο παρά την τηλεόραση.

Το 1-0 έγινε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Κακούμπα να σεντράρει από αριστερά και τον Λουκίνα με κεφαλιά να διαμορφώνει το 1-0.

Στο 31\ Ο Κούζικ εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσουκαλάς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Λουκίνας που παραμόνευε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 41’ σέντρα του Αποστολόπουλου από δεξιά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, έφτασε στον Βιδάλ που έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Λουκίνας από το μισό μέτρο απλά προώθησε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0!

Στο 44’ Η Θύελλα είχε τη σπουδαιότερη ευκαιρία της στο παιχνίδι όταν από φάοιυλ η μπάλα βρήκε στο τείχος, επέστρεψε στον Σιμιτζή που σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής σημαδεύοντας όμως το πρόσωπο του Νεόφυτου Μιχαήλ.

Στην επανάλψη ο ΠΑΣ ξεκίνησε με δύο δοκάρια. Στο 50’ ο Κάστρο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στο 58’ ο Βιδάλ το αριστερό δοκάρι του Τσουκαλά.

Στο 68’ έγινε τελικά το 4-0. Ο Βιδάλ εκτέλεσε κόρνερ και ο Σκόνδρας πήρε την κεφαλιά με την οποία ευστόχησε.

Το τελικό 5-0 έγραψε ο Λουκίνας με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γιάκου.

Η όμορφη εικόνα της βραδιάς ήταν ασφαλώς το γεγονός ότι οι παίκτες των δύο ομάδων έφυγαν αγκαλιασμένοι από τον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες της Θύελλας Καμαρίου να χειροκροτούν τον κόσμο τους ΠΑΣ κι εκείνος να ανταποδίδει θερμά, καθώς η ομάδα της Σαντορίνης έπαιξε ελεύθερα, καθαρά και χωρίς σκοπιμότητες.

Το μυαλό από τώρα κιόλας στο ματς της Κυριακής με τη Λαμία…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Νεόφυτος, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Κακούμπα, Κάστρο, Αποστολόπουλος (60′ Αθανασιάδης), Βιδάλ, Γιάκος (72′ Ναουμέτς), Κούζικ, Λουκίνας, Παμλίδης (66′ Ξυδάς).

Θύελλα Καμαρίου: Τσουκαλάς, Λύγνος (65′ Βλαβιανός), Γελαδάρης, Μαντούσης (56′ Δαβίλας), Ρέτζο, Φίλων, Γιάννης, Σιμιτζής, Ζενελάρι, Αρβανίτης, Μαυρομάτης.

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο μετά και το τέλος της 2ης αγωνιστικής:

ΠΑΣ Γιάννινα 6

Ατρόμητος 3

Ηρακλής 3

Θύελλα Καμαρίου 0