image description

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να προέρχεται από 4 σερί ήττες στο πρωτάθλημα και να υποδέχεται τη Λαμία, που είναι μία από τις ομάδες που θέλει να βάλει από κάτω του στη βαθμολογία, για να μην μπλέξει σε σενάρια υποβιβασμού, η νίκη την Κυριακή (17:15) είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη. Δυστυχώς η μέχρι τώρα πορεία των «κυανόλευκων» συνοδεύεται από πολλά ανεπιτυχή αποτελέσματα και καμία υπέρβαση κι αυτό αυτομάτως βάζει το «πρέπει» στη φράση «να νικήσει», αν θέλει να ξεκολλήσει βαθμολογικά και να τονώσει την αυτοπεποίθησή του.

Το παιχνίδι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί η Λαμία να μην κουβαλάει πίσω της μεγάλη ιστορία στη Super League και να μην έχει την πολύ βαριά φανέλα, αλλά φέτος μετά τις ήττες από Άρη, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, μετράει 5 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα και μάλιστα τα 2 τελευταία είναι συνεχόμενες νίκες επί της ΑΕΛ στην Λάρισα και του Λεβαδειακού στην έδρα της. Διαθέτει δε ένα αρκετά καλό έμψυχο υλικό, που με τη συμβολή του Μάκη Χάβου κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση σημαντικών αποτελεσμάτων στη μάχη που δίνει για την παραμονή.

Υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν πλέον, η ομάδα που θα έχει το περισσότερο άγχος στην κυριακάτικη αναμέτρηση και θα θέλει περισσότερο το νικηφόρο αποτέλεσμα είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ακόμα και η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στο σύνολο του Γιάννη Πετράκη να «αναπνεύσει» βαθμολογικά και θα φέρει ακόμα περισσότερη ανασφάλεια.

Το παρήγορο για τους Ηπειρώτες σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι ότι ήδη έδειξαν ένα βελτιωμένο πρόσωπο στον αγώνα με την Ξάνθη, μεσολάβησε και η νίκη επί της Θύελλας Καμαρίου, που ουσιαστικά στέλνει τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «16» του θεσμού και αναμένεται και η σημαντική βοήθεια του κόσμου. Οι τρεις αυτοί παράγοντες ίσως να τους σπρώξουν σ’ ένα αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψουν να ξεκινήσουν τη βαθμολογική τους αντεπίθεση.

 

Αντίπαλοι οι αδελφοί Σκόνδρα

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι ότι αύριο θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δύο αδελφοί Σκόνδρα. Ο Γιάννης Σκόνδρας αγωνίζεται στη Λαμία πλέον, με τον αδελφό του Τόλη να τον έχει αντιμετωπίσει μόνο ως παίκτη του ΠΑΟΚ στο παρελθόν. Εκτός από αντίπαλοι, όμως, έχουν υπάρξει και συμπαίκτες, όταν έπαιζαν στον Ατρόμητο.

Εκτός από τα δύο αδέλφια, υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων και θα βρίσκονται στις ενδεκάδες των ομάδων τους αύριο. Από πλευράς ΠΑΣ ο Μιχαήλ είχε αγωνιστεί στη Λαμία και από πλευράς Λαμίας, ο Βάντερσον έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ.

 

Λίγες αλλαγές ο Πετράκης

Στο αγωνιστικό σκέλος του αυριανού παιχνιδιού, ο κ. Πετράκης θα κάνει λιγότερες αλλαγές αυτήν τη φορά στη βασική ενδεκάδα, αφού η εικόνα που είχε η ομάδα στην Ξάνθη ήταν ικανοποιητική και ουσιαστικά έκανε εκεί το καλύτερο φετινό της παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Εκτός αποστολής θα μείνουν οι τραυματίες Μπουκουβάλας, Λέο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει ο προπονητής ποιοι άλλοι θα μείνουν για λόγους τακτικής.

Ο Μιχαήλ εξέτισε την κόκκινη κάρτα που είδε στην Ξάνθη στο ματς του κυπέλλου, ο Κρίζμαν που ήταν τραυματίας την προηγούμενη αγωνιστική, έχει ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα αυτήν την εβδομάδα κι έτσι δεν υπάρχουν άλλα ουσιαστικά προβλήματα.

Ο Μάκης Χάβος από την πλευρά του δεν υπολογίζει στον τραυματία Μπλάζιτς, ενώ ο Αντέτζο ξεπέρασε κάποιες ενοχλήσεις και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του.

 

Ο Διαμαντόπουλος «ρεφ»

Ο διαιτητής που σφύριξε και το προηγούμενο παιχνίδι μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα –Λαμίας, αλλά αυτό που έγινε στη Λαμία, ορίστηκε να διευθύνει και το αυριανό παιχνίδι. Πρόκειται για τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο του συνδέσμου Αρκαδίας, που εκτός από το περσινό 2-1 με το οποίο έχασε εκτός έδρας ο ΠΑΣ Γιάννινα, είχε σφυρίξει επίσης τους αγώνες ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος 2-2 και ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΟΚ Κέρκυρα 2-1.

Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Χατζηνάκος (Δράμας) και Χρήστος Τζιότζιος (Θράκης). Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης του συνδέσμου Δράμας, που επανέρχεται με προκλητικό τρόπο στους ορισμούς σε αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ήταν εκείνος που δεν είχε δώσει τα δύο πέναλτι στο ματς με τον Ατρόμητο! Παρατηρητής θα είναι ο Αλέξανδρος Τικόζογλου (Μακεδονίας).