«Στραβοπάτημα» στην πρεμιέρα της η γυναικεία ομάδα της Φ.Ε. Ιωαννίνων

0
Στην έναρξη του Πρωταθλήματος Γυναικών Β’  Εθνικής της ΕΣΠΕΔΕ , η Φ.Ε.Ιωαννίνων αντιμετώπισε το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Λιμνοπούλας την ομάδα της Φιλίας Άρτας .
Η ατυχία είχε αρχίσει να χτυπά από νωρίς την πόρτα της Γιαννιώτικης ομάδος , αφού η νεοαποκτηθείσα Ειρηλένα Κουρτομανίτη τρεiς ημέρες πρiν τον αγώνα eίχε σοβαρό τραυματισμό στον καρπό της με αποτέλεσμα να χρειαστεί νάρθηκα για λίγες ημέρες .
Εν τούτοις ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την Γιαννιώτικη ομάδα που ήταν καταιγιστική στο πρώτο σετ κερδίζοντάς το με 25-10.
Στη συνέχεια οι αθλήτριες της ΦΕΙ χαλάρωσαν , ο αντίπαλος εκμεταλλευόμενος  τα λάθη τους προηγήθηκε αρχικώς 7-3 και στη συνέχεια με 16-8 , ύστερα από καλές προσπάθειες η ΦΕΙ μάζεψε τη διαφορά σε 20-22 , αλλά με τρία συνεχόμενα λάθη χάρισε το σετ στη Φιλία με 25-22 .
Το τρίτο σετ δεν άρχισε με τις καλύτερε προϋποθέσεις για την ΦΕΙ, αφού η βασική ακραία της Τζανετέα, κάθισε στον πάγκο λόγω μιας ψύξης που την ταλαιπωρούσε, η Κωνσταντινίδου όμως που την αντικατέστησε και σαν αλλαγή είχε προσφέρει πολλά και στα δυο προηγούμενα σετ ήταν πολύ καλή , έτσι η ΦΕΙ προηγήθηκε με 12-6 και όλα έδειχναν την άνετη επικράτηση , έως ότου η αρχηγός της Γιαννιώτικης ομάδος Τζαβάρα έπαθε διάστρεμμα και αποχώρησε υποβασταζόμενη . Αναγκαστικά ξαναμπήκε στο μάτς η Τζανετέα  , η Φιλία εκμεταλλεύτηκε το σόκ των κοριτσιών της ΦΕΙ από τον τραυματισμό της αρχηγού της , κάλυψε τη διαφορά , ισοφάρισε 24-24 και η ΦΕΙ πήρε το σετ με 26-24 .
Στο τέταρτο σετ το σκηνικό άλλαξε η Φιλία προηγήθηκε με 14-9 η ΦΕΙ πλησίασε 21-18 24-23 και 25-24 , δεν μπόρεσε να τελειώσει το σετ , έτσι η Φιλία με 28-26 πήρε το σετ και ισοφάρισε τα σετ 2-2.
Στο πέμπτο σετ τα προβλήματα της ΦΕΙ αυξήθηκαν καθώς η διαγώνιός της Πρίφτη ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση , η ΦΕΙ προηγήθηκε παρ΄ όλα αυτά με 9-5 και 13-10  , συνεχόμενα όμως λάθη έστεψαν νικήτρια την ομάδα της Άρτας με 15-13 .
Το ματς διήρκεσε περίπου τρεις ώρες , καθήλωσε τους θεατές που το παρακολούθησαν , μοναδική παραφωνία ήταν η συμπεριφορά των οπαδών της Αρτινής ομάδος και οι συνεχείς διαμαρτυρίες παικτών και πάγκου , που όμως έμειναν ατιμώρητες από τους Διαιτητές , οι οποίοι κατά τα άλλα ήταν αλάνθαστοι σε ένα τόσο δύσκολο όπως εξελίχθηκε ματς .
Φ.Ε.Ι. (Καλογήρου) Τζαβάρα, Τζανετέα,  Αργυροπούλου, Σεβαστιάδου,Λατίφι, Πρίφτι,Μπάκα(λίμπερο), Κωνσταντινίδου.

Σχόλια

Comments are closed.