image description

Χωρίς νίκη παραμένει ο ΠΑΣ Γιάννινα από τις 22 Σεπτεμβρίου, όπου κατάφερε να «λυγίσει» τον Άρη μέσα στους «Ζωσιμάδες» με 1-0. Έκτοτε πέρασαν 49 μέρες με 5 αγώνες και απολογισμό μόλις ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, αυτό με τη Λαμία την προηγούμενη αγωνιστική. Φυσικά με τέτοιες επιδόσεις η παραμονή δεν θα είναι εύκολη, όπως είναι ο αρχικός στόχος, γι’ αυτό και το σημερινό (17:15) “classico” της επαρχίας στη Λάρισα με την ΑΕΛ είναι κομβικής σημασίας.

Στον ΠΑΣ έχουν δηλώσει ότι θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα που θα «ξεκολλήσει» την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις δίνοντάς την ώθηση να βρει τον καλό της εαυτό και ελπίζουν ότι η νέα αρχή θα γίνει σήμερα. Άλλωστε τα περιθώρια είναι στενά και τέτοια παιχνίδια που χαρακτηρίζονται ως «εξάποντα», είναι σημαντικό να μπορεί μία ομάδα να τα παίρνει. Ακόμα και η ισοπαλία, όμως, είναι ένα καλό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς με Λεβαδειακό και ΟΦΗ, όχι όμως για ομάδα που θέλει να ξεμπλέξει νωρίς από σενάρια υποβιβασμού.

Εξίσου σημαντικό με το καλό αποτέλεσμα είναι να μπορέσει να δείξει ο ΠΑΣ Γιάννινα και μία εικόνα βελτίωσης. Αν εξαιρέσουμε το ματς με την Ξάνθη και τον τρόπο που ήρθε η ήττα εκεί, η ομάδα παρουσιάζει σταθερή μετριότητα, που δεν παραπέμπει σε αισιόδοξο μέλλον. Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξει και αυτό προς το καλύτερο, για να αποκτήσει η ομάδα την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Το έργο των παικτών του Γιάννη Πετράκη δεν είναι εύκολο. Από τη μία πλευρά έχει να κάνει μ’ έναν αντίπαλο που παλεύει κι αυτός για την παραμονή, μέσα όμως σ’ ένα έντονο κλίμα εσωστρέφειας, όπου οι οπαδοί ζητάνε από τον Αλέξη Κούγια να πουλήσει και να φύγει, ενώ μια άλλη μερίδα φιλάθλων αποδοκιμάζει εκείνους που τα βάζουν με τον Κούγια.

Από την άλλη μεριά αυτό που «πονοκεφαλιάζει» τον τεχνικό του ΠΑΣ είναι το γεμάτο απουσιολόγιο. Εκτός αποστολής είναι οι τραυματίες Μυστακίδης, Νικολιάς, Μπουκουβάλας, Βιδάλ, Λέο, Κρίζμαν και Κάστρο. Από τους παραπάνω, οι πέντε πρώτοι είχαν ξεκινήσει βασικοί στην τελευταία «κυανόλευκη» νίκη επί του Άρη και ο Κρίζμαν είχε μπει ως αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο. Εν ολίγοις μιλάμε για απουσία της μισής ενδεκάδας σ’ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που έχει αρχίσει να υπάρχει μουρμούρα γύρω από την παραμονή του κ. Πετράκη στον πάγκο.

Οι εναπομείνατες για την αποστολή είναι οι Βελλίδης, Μιχαήλ Ν., Μιχαήλ Α., Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Σιόντης, Αποστολόπουλος, Ευαγγέλου, Κακούμπα, Τσικάρσκι, Ντόλοβατς, Νάουμετς, Γιάκος, Κούζικ, Παμλίδης, Ξύδας, Λουκίνας, Αθανασιάδης.

Σε σύγκριση με το ματς με τη Λαμία η ενδεκάδα θα είναι ίδια κατά τα 9/11 ίδια. Ουσιαστικά οι δύο θέσεις που παίζονται για το ποιος θα πάρει τη φανέλα στη βασική ενδεκάδα είναι για τη θέση του δεξιού χαφ, που πιθανόν αντί του Βιδάλ να παίξει ο Γιάκος και στον παρτενέρ του Αθανασιάδη, που αντί του Μυστακίδη πιθανόν να παίξει ο Παμλίδης.

Οι επιλογές Φέστα και οι απόντες

Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο Τζιανλούκα Φέστα, είναι οι Κρίστινσον, Παϊτέρης, Καρανίκας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γρομητσάρης, Φατιόν, Χούμπτσεφ, Μπάλλας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κόεφ, Ντέλετιτς, Πίτι, Σαχίτι, Ακόστα, Κούνιτς, Μπαργκάν, Νούνιτς, Χοτζάλι και Νούσιος.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κάσσος, Λεοζίνιο, Μόρας, Μπέρτος, ο Μόρσι που βρίσκεται στην Αίγυπτο, ενώ τέλος εκτός έμειναν ακόμα για αγωνιστικούς λόγους, οι Γκέκας, Σουλούκος,  Γκόϊκοβιτς, Τριποτσέρης, Μπάμης, Χαλάτσης, Πινακάς και Φρίουι.

Οι χειρότερες επιθετικές επιδόσεις!

Στο σημερινό παιχνίδι υπάρχει και κάτι ακόμα που αξίζει να αναφερθεί και να αξιολογηθεί ανάλογα. ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ διαθέτουν τη 2η χειρότερη επίθεση της Super League, έχοντας από 5 γκολ στο ενεργητικό τους, ενώ ο ΠΑΣ έχει και τη 2η χειρότερη άμυνα με παθητικό 15 γκολ. Επίσης οι δύο ομάδες είναι οι λιγότερο παραγωγικές σε φάσεις, αφού έχουν μόλις 64 τελικές προσπάθειες! Βάσει στατιστικής, λοιπόν, αναμένεται να δούμε ένα παιχνίδι που θα κινηθεί μεταξύ του 0-0 ή θα κριθεί στο γκολ, αλλά κάποιες φορές οι αριθμοί καταρρίπτονται, αφού η επιθυμία των δύο ομάδων για νίκη, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ανοιχτό ματς.

Ο Ζαχαριάδης ορίστηκε «ρεφ»

Όπως πέρυσι τον Δεκέμβριο, έτσι και φέτος, ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης κρίθηκε από την ΚΕΔ ως ο καταλληλότερος να διευθύνει τον αγώνα ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα για τη 10η αγωνιστική της Super League. Ο διαιτητής από τον σύνδεσμο της Μακεδονίας είχε διευθύνει και το περσινό ισόπαλο 1-1 του πρωταθλήματος στο AEL FC Arena.

Βοηθοί του θα είναι οι Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας) και Σταύρος Σίπκας (Σάμου). Τέταρτος θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) που ήταν πρώτος στην ήττα του ΠΑΣ από τον Παναιτωλικό και παρατηρητής ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας).