image description

Σε μία ειδικά αφιερωμένη εκπομπή που παρουσίασαν οι Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Γιαννίκος Δούσκας στις εγκαταστάσεις της Nova στην Κάντζα και προβλήθηκε το βράδυ της Μ. Τετάρτης 27 Απριλίου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι του πρωταθλήματος της Super League για την σεζόν 2015-2016.

Ο Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης και ο 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος, ο Μάρκο Σίλβα καλύτερος προπονητής στο πάγκο των «ερυθρόλευκων» και καλύτερο γκολ αυτό του Καρίμ Ανσαριφάρντ με την φανέλα του Πανιωνίου κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη. Οι νικητές στις κατηγορίες πολυτιμότερος παίκτης (MVP), καλύτερος προπονητής και καλύτερο γκολ προέκυψαν βάσει ανοιχτής ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι 12:00 της Κυριακής 24 Απριλίου.

Επίσης, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (Rookie) αναδείχτηκε ο Δημήτρης Γιαννούλης της Βέροιας, καλύτερη απόκρουση, η επέμβαση του τερματοφύλακα του Πανθρακικού, Γιώργου Αθανασιάδη στον εντός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή για την 29η αγωνιστική και καλύτερη ασίστ του Βαγγέλη Μάντζιου στον αγώνα Λεβαδειακός – ΑΕΚ για την 15η αγωνιστική. Παράλληλα, βραβείο fair play απονεμήθηκε στον Χάρη Χαρίση του ΠΑΟΚ για την κίνηση του να μην πανηγυρίσει το γκολ πέτυχε σε βάρος της πρώην ομάδα του (ΠΑΣ Γιάννινα) και τη δήλωσή του ότι ήταν μια δύσκολη στιγμή γι αυτόν, ενώ η κορυφαία δήλωση ανήκει στον πρόεδρο της ΑΕΛ Καλλονής, Νίκο Μιχαλάκη, για το όμορφο ταξίδι της ομάδας του στη μεγάλη κατηγορία και την προσπάθεια να επανέλθει.

Για τις κατηγορίες καλύτερη ασίστ, καλύτερη απόκρουση, κορυφαία δήλωση της χρονιάς, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (rookie), καθώς και για το fair play της χρονιάς, συστήθηκε ειδική επιτροπή η οποία αποτελείται από τρεις προπονητές. Πρόκειται για τους Άκη Μάντζιο, Νίκο Παπαδόπουλο και Γιάννη Πετράκη, οι οποίοι αποφάσισαν έχοντας εξετάσει τις υποψηφιότητες, που έχουν προκύψει από την εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κάθε αγωνιστικής.

Ο θεσμός Έπαθλο Novasports Super League, διοργανώνεται από τα κανάλια Novasports προς τιμή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μοναδικός σκοπός είναι η απονομή τιμητικών βραβείων στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος της Super League, που διακρίθηκαν για το ταλέντο και το ήθος τους κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Τα αστέρια του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα «παίζουν μπάλα» μέχρι το 2019 στα κανάλια Novasports, καθώς τα κορυφαία αθλητικά κανάλια της χώρας, έχουν εξασφαλίσει και θα συνεχίσουν να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο, το αθλητικό περιεχόμενο που πραγματικά ενδιαφέρει τον Έλληνα φίλαθλο.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

• Πολυτιμότερος παίκτης (MVP): Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)
• Καλύτερος προπονητής: Μάρκο Σίλβα (Ολυμπιακός)

• Καλύτερο γκολ: Καρίμ Ανσαριφάρντ (Πανιώνιος)
• Πρώτος σκόρερ: Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)
• Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (Rookie): Δημήτρης Γιαννούλης (Βέροια)
• Καλύτερη δήλωση της χρονιάς: Νίκος Μιχαλάκης (πρόεδρος ΑΕΛ Καλλονής)
• Ενέργεια Fair Play: Χάρης Χαρίσης (ΠΑΟΚ)
• Καλύτερη απόκρουση: Γιώργος Αθανασιάδης (Πανθρακικός)
• Καλύτερη ασίστ: Βαγγέλης Μάντζιος (Λεβαδειακός)
• Καλύτερη ομάδα αποτελούμενη από 23 ποδοσφαιριστές:
Τερματοφύλακες: Ρομπέρτο (Ολυμπιακός), Δημήτρης Κυριακίδης (Παναιτωλικός), Γιώργος Μπαντής (Αστέρας Τρίπολης)
Αμυντικοί: Ροντρίγκο Γκάλο (ΑΕΚ), Ομάρ Ελ Αμπντελαουϊ (Ολυμπιακός), Αρτούρ Μαζουακού (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Νίκος Λαζαρίδης (Ατρόμητος), Βαγγέλης Οικονόμου (Πανιώνιος), Νίκος Ζιαμπάρης (Ηρακλής), Δημήτρης Κολοβέτσιος (ΑΕΚ)
Μέσοι: Γιάκομπ Γιόχανσον (ΑΕΚ), Λούκα Μιλιβόγιεβιτς (Ολυμπιακός), Ολιβιέ Μπουμάλ (Πανιώνιος-Παναθηναϊκός), Τάσος Μπακασέτας (Πανιώνιος), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Κάρλος Ζέκα (Παναθηναϊκός), Μανώλης Σιώπης (Πανιώνιος), Γκάρι Ροντρίγκεζ (ΠΑΟΚ)
Επιθετικοί: Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός), Απόστολος Βέλλιος (Ηρακλής), Μιχάλης Μανιάς (ΠΑΣ Γιάννινα), Βαγγέλης Μάντζιος (Λεβαδειακός)

Η απονομή του Επάθλου Novasports Super League 2015-2016 θα προβληθεί σε επανάληψη την Κυριακή του Πάσχα 1η Μαϊου στις 22:00 από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD, καθώς και τη Δευτέρα του Πάσχα στις 20:00 επίσης από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD.

Βραβείο fair-play στον Χαρίση

Ο Χάρης Χαρίσης σκόραρε απέναντι στον ΠΑΣ, αλλά δεν πανηγύρισε κι έτσι πήρε το βραβείο Fair Play της Σούπερ Λιγκ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ τόνισε ότι στην ομάδα των Ιωαννίνων ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και ένιωσε περίεργα όταν έβαλε γκολ εναντίον της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για το βραβείο Fair Play:
“Είπα ό, τι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η ομάδα που με ανέδειξε. Εκεί ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και δε γινόταν να πανηγυρίσω το γκολ που πέτυχα εναντίον της. Από την αρχή του παιχνιδιού ένιωθα σαν να ζω ένα όνειρο. Έβλεπα απέναντί μου τα παιδιά που παίζαμε μαζί τόσα χρόνια και είναι πολύ καλοί μου φίλοι. Όταν ήρθε και το γκολ αισθάνθηκα πολύ περίεργα.”

-Για τον ΠΑΟΚ και για τον εαυτό του:
“Για μένα ήταν μια ξεχωριστή χρονιά. Έκανα κάποια λάθη κι έμαθα απ’ αυτά. Έγινα καλύτερος και προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Είχα κάποιους τραυματισμούς και από τη διαδικασία αυτή βγήκα πιο δυνατός. Μέρα με τη μέρα προσπαθώ να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο”.

-Για τα πλέι οφ:
“Η ομάδα δουλεύει πολύ σκληρά και όλοι είμαστε αποφασισμένοι για το καλύτερο στα πλέι οφ. Η διακοπή θα μας βοηθήσει πολύ και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στα πλέι οφ για να κάνουμε αυτό που πρέπει”.

-Για τον Βλάνταν Ίβιτς:
“Ο νέος προπονητής έχει νέες ιδέες, δουλεύει σε καινούρια πράγματα και τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα στην ομάδα”.

-Για τους κορυφαίους μέσους του πρωταθλήματος:
“Όλα τα παιδιά άξιζαν τη βράβευσή τους. Ειδικά ο Τάσος Μπακασέτας ήταν απ’ τους κορυφαίους, αλλά πιστεύω ότι αν υπήρχε κι ένας ακόμα που θα έπρεπε να είναι στην καλύτερη ομάδα, αυτός είναι ο Σταύρος Τσουκαλάς”.

-Για τον Γκάρι Ροντρίγκεζ:
“Ο Γκάρι και στις προπονήσεις φαίνεται ότι είναι εξαιρετικός παίκτης. Φέτος είδαμε ελάχιστα πράγατα απ’ αυτά που μπορεί να δώσει. Είναι αν όχι το καλύτερο χαφ, τότε σίγουρα συμπεριλαμβάνεται στα 2-3 καλύτερα χαφ του πρωταθλήματος”.