image description

Με συμμετοχή ρεκόρ που φτάνει τους 447 αθλητές κι αθλήτριες από 27 σωματεία (πέρυσι ήταν 401) όλης της Ελλάδας ξεκινάει την Παρασκευή (6/5) στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά η Α΄Φάση του 82ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών , Ανδρών-Γυναικών ελαφρών βαρών , Εφήβων-Νεανίδων και Νέων (-23).

Μοναδικοί απόντες από το 82ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι οι έξι αθλητές κι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας που αγωνίζονται τις ίδιες ημέρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών του Βρανδεμβούργου και συγκεκριμένα οι Σοφία Ασουμανάκη, Κατερίνα Νικολαΐδου, Γιάννης Χρήστου, Γιώργος Τζιάλλας, Γιάννης Τσίλης και Διονύσης Αγγελόπουλος.

Την πολυπληθέστερη ομάδα έχει δηλώσει ο μόνιμος πρωταθλητής των τελευταίων χρόνων ΝΟ Ιωαννίνων με 52 αθλητές-τριες (30 πληρώματα) ενώ ακολουθούν ο ΝΟ Θεσσαλονίκης με 44 αθλητές-τριες (31 πληρώματα) και ο ΟΕΑ ΝΑ Βόλου με 34 αθλητές-τριες (19 πληρώματα)

Οι αγώνες που από το 2015 διεξάγονται σε τρεις ημέρες θα ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής (08:00) με τους προκριματικούς όλων των κατηγοριών ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί των Ε-ν και Νέων .

Το πρωί του Σαββάτου (07:00) το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τους Ημιτελικούς Ε-Ν και Νέων και τους Επαναληπτικούς Α-Γ και Α-Γ ελ. Βαρών και θα ακολουθήσουν οι 18 τελικοί των κατηγοριών Εφήβων-Νεανίδων και Νέων .
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας(19:00) θα διεξαχθούν οι Ημιτελικοί για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών και ελ. Βαρών ενώ η αυλαία της Α΄ Φάσης θα πέσει την Κυριακή (08:00) με τους 20 τελικούς στις κατηγορίες Α-Γ και Α-Γ ελ βαρών.