Μεγαλύτερη από ποτέ είναι η πίεση για νικηφόρο αποτέλεσμα στον ΠΑΣ Γιάννινα εν όψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Τα περιθώρια πλέον στένεψαν απελπιστικά, αφού μόνο ο Απόλλωνας δείχνει αδυναμία να σηκώσει κεφάλι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάποια αντίδραση βγάζουν. Δεδομένου ότι παρήλθαν 2 μήνες με 6 ματς χωρίς νίκη, οι 3 βαθμοί με τον Λεβαδειακό είναι “μονόδρομος”.

Παρά τη μεγάλη πίεση, πάντως, η αισιοδοξία δεν λείπει από το “κυανόλευκο στρατόπεδο”, αφού πιστεύουν ότι η ομάδα θα βρει τον βηματισμό της, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι.

Σίγουρα τα λάθη και οι αδυναμίες είναι πάρα πολλές, οι διαπιστώσεις έχουν γίνει, όπως επίσης και η κριτική, αλλά από εδώ και πέρα θα πρέπει να βρεθούν λύσεις. Μέρος της λύσης του προβλήματος πρέπει να γίνει και ο κόσμος, του οποίου η δυναμική παρουσία στο παιχνίδι είναι επιβεβλημένη. Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, η διοίκηση αποφάσισε να βάλει πάλι εισιτήριο των 5 ευρώ, τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη σκεπαστή, ώστε το γήπεδο να γεμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκτός, όμως, από τη φυσική παρουσία φιλάθλων, η ομάδα χρειάζεται και τον παλμό τους, για να παρασυρθούν και οι παίκτες στον καλύτερο -κατά το δυνατόν- ρυθμό παιχνιδιού.

Η διακοπή που προηγήθηκε στο πρωτάθλημα είχε έρθει στην καταλληλότερη στιγμή για να ανασυνταχθεί η ομάδα της Ηπείρου, αλλά και για να προλάβουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις ορισμένοι από τους τραυματίες. Σημαντικότερες επιστροφές αναμένεται να είναι αυτές των Μπουκουβάλα, Νικολιά και Κρίζμαν, ενώ Αθανασιάδης και Μυστακίδης, αν κριθεί ότι είναι έτοιμοι, θα πάρουν χρόνο συμμετοχής.

 

Ο Τζοβάρας «ρεφ»

Ρέφερι θα είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας του συνδέσμου Φθιώτιδας. Πέρυσι σφύριξε σε δύο παιχνίδια κυπέλλου τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το Πανιώνιος – ΠΑΣ 1-1 και το Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0.

Βοηθοί του Τζοβάρα ορίστηκαν οι Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών) και Γεώργιος Παλαμίδας (Λακωνίας). Τέταρτος θα είναι ο Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Λιόλιος (Λάρισας).