Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες και μάλιστα οι δύο στο τάι μπρέικ , ήλθε η νίκη για τη Φ.Ε.Ιωαννίνων , μετά από έναν αγώνα θρίλερ , όπως και οι προηγούμενοι δύο που ομοίως κρίθηκαν στην άγρια ομορφιά του πέμπτου σετ.

Αντίπαλος αυτή τη φορά ήταν ο συμπολίτης Ηρακλής και στα τοπικά ντέρμπι η νίκη πάντοτε έχει τη βαρύτητά της, είτε βαθμολογικά είτε για λόγους γοήτρου.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ηρακλή , αφού προηγήθηκε 9-1 με το καλημέρα , κυρίως από το πιεστικό του σερβίς και τα λάθη των αθλητριών της ΦΕΙ.

Οι δύο αλλαγές του προπονητού της ΦΕΙ, βελτίωσαν την κατάσταση η διαφορά μειωνόταν λίγο-λίγο και στο τέλος του σετ η ΦΕΙ ισοφάρισε 24-24 , εκεί με δύο λαθεμένες επιθέσεις των αθλητριών της , ουσιαστικά χάρισε το σετ στον Ηρακλή με 26-24 .

Στο δεύτερο σετ η ΦΕΙ άλλαξε διάταξη παικτών , προηγήθηκε σταθερά από την αρχή ο Ηρακλής πλησίασε 17-15 , η ΦΕΙ  κράτησε τη διαφορά και πήρε το σετ με 25-21.

Στο τρίτο σετ και ενώ το σκορ ήταν 6-6 , η αναγκαστική αλλαγή της Κωνσταντινίδου με την Τζανετέα , μπέρδεψε τη ΦΕΙ αλλά και τη Γραμματεία , η οποία έδωσε  δύο φορές λάθος θέσεις στη ΦΕΙ ταυτοχρόνως και με αφαίρεση πόντων , οι διακοπές διαδεχόταν η μία την άλλη , το σετ εύκολα πήγε στον Ηρακλή με 25-17.

Στο τέταρτο σετ ο Ηρακλής πήρε κεφάλι αρχικά προηγούμενος με  11-5 και εκεί που φαινόταν ότι η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του, να κερδίσει το ματς και το τρίποντο , ο αθλητικός εγωισμός των αθλητριών της ΦΕΙ γύρισε το σετ , η ΦΕΙ αρχικά ισοφάρισε 17-17 , προηγήθηκε 22-20 , ο Ηρακλής αντέδρασε μειώνοντας σε 24-23 και μία λάθος επίθεση αθλήτριάς του , έδωσε το σετ στη ΦΕΙ με 25-23 .

Στο πέμπτο σετ οι αθλήτριες της ΦΕΙ έδειξαν αποφασισμένες να μην ηττηθούν σε ένα ακόμη τάι μπρέικ , μετά το 6-6 προηγήθηκαν 8-6 , 11-7 , 13-7 ο Ηρακλής δεν αντέδρασε και η ΦΕΙ πήρε 15-7 το σετ και πέτυχε την πρώτη της νίκη.

Φ.Ε.Ιωαννίνων (Καλογήρου Δημήτρης) : Τζαβάρα, Κουρτομανίτη, Πρίφτι, Λατίφι, Τζανετέα, Σεβαστιάδου,Αργυροπούλου, Κωνσταντινίδου

Ηρακλής Ιωαννίνων(Ζιώγος Κων/νος) : Ζιώγου, Παππά Κατερίνα, Παππά Κλειώ, Σιόρεντα Ειρήνη, Θεοδωράκη, Τασιούλα, Δερμιτζάκη (λίμπερο), Σίμπα (λίμπερο), Σπύρου, Σιόρεντα Βάλ., Παργανά, Ζούλα, Δραγατσούλη , Τσάμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ