Στην όμορφη Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, στις παρυφές του Αγίου Όρους η Ένωση TKD Βορείου Ελλάδος διοργάνωσε την 22, 23 και 24 Απριλίου το 1ο Ανοικτό Σεμινάριο Προπονητικής. Οι περίπου 80 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, αλλά και να προπονηθούν από δύο μεγάλους Δάσκαλους και προπονητές του TKD.

Η προπόνηση πάνω σε αγωνιστικές τεχνικές διεξήχθη υπό το βλέμμα και τις οδηγίες του Master Tortosa, ο οποίος έχει διατελέσει 11 χρόνια ως αθλητής και 9 χρόνια ως επικεφαλής προπονητής της εθνικής Ισπανίας, φτάνοντας στην κατάκτηση 3 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων, ενώ ο γιός του κυρίου Tortosa πριν από λίγο καιρό προκρίθηκε για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το παραδοσιακό κομμάτι ανέλαβε να διδάξει ο Master Ki Tu Dang, ο οποίος έχει κατακτήσει στο παρελθόν πλήθος παγκόσμιων και πανευρωπαϊκών μεταλλίων, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο τεχνικό TKD, ενώ σήμερα είναι υπεύθυνος τεχνικών αγώνων για όλη την υφήλιο.

Το πρόγραμμα επίσης περιελάμβανε επίδεση τραυματισμών μυών και αρθρώσεων αλλά και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και απινίδωση με δίπλωμα αναγνώρισης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης ERC, ενώ ο Δάσκαλος και προπονητής κύριος Ανδρέας Χρηστίδης παρουσίασε το βιβλίο του «TAEKWONDO και παιδί 230+ παιχνίδια και ασκήσεις».

dias-seminario-oyranoy

Από πλευράς ΔΙΑ το σεμινάριο παρακολούθησαν ο προπονητής του ΔΙΑ Ανδρέας Μιμηγιάννης και ο αθλητής και μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Καμαγιάννης, ο οποίος μας δήλωσε : «Ήταν ένα καθ όλα εξαιρετικό σεμινάριο. Η ΕΤΑΒΕ για μια ακόμα φορά έδειξε ότι θέλει και μπορεί να στηρίζει και να προάγει το TKD με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από την επιλογή του ξενοδοχείου που μας φιλοξένησε, τα αντικείμενα που αναπτύχθηκαν, αλλά και την επιλογή των εκπαιδευτών, φάνηκε ότι είχε γίνει σωστή προετοιμασία έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να απολαύσουν ένα τριήμερο γεμάτο TKD διευρύνοντας τους ορίζοντές και τις γνώσεις τους με χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν άμεσα ή έμμεσα την προπόνηση. Επίσης θέλω να συγχαρώ τον κύριο Χρηστίδη για το υπέροχο βιβλίο του το οποίο θεωρώ πως δεν πρέπει να λείπει από κανένα σύλλογο και προπονητή που θέλει να δουλεύει με σύγχρονη ματιά πάνω στους μικρούς αθλητές του TKD».

dias-seminario-oyranoypolh3

Κλιμάκια Ε.Τ.Α.Β.Ε.

Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου, στο προπονητήριο της ΕΤΑΒΕ στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η 3η κατά σειρά προπόνηση των κλιμακίων της Ένωσης για το 2016. Ως γνωστό, ο ΔΙΑΣ έχει 8 αθλητές που τον εκπροσωπούν στα εν λόγω κλιμάκια. Για πρώτη φορά όμως προπονητής από την πόλη μας θα είναι μέλος της προπονητικής ομάδας των κλιμακίων καθώς ο προπονητής του ΔΙΑ κύριος Ανδρέας Μιμηγιάννης κλήθηκε από την Ένωση για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προπονητής στο θεσμό των κλιμακίων της ΕΤΑΒΕ. Μετά τη γνωστοποίηση της κλήσης του ο προπονητής του ΔΙΑ μας είπε τα εξής : «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα τον ίδιο αλλά και για τον σύλλογο το να είμαι μέλος της προπονητικής ομάδας της ΕΤΑΒΕ. Εδώ και 8 χρόνια που δραστηριοποιούμαι ως προπονητής στο ΔΙΑ, δουλεύω σκληρά για να μπορέσω να περάσω στους αθλητές μου τις εμπειρίες μου και τις γνώσεις μου πάνω στο άθλημα. Τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω και με τα επίλεκτα παιδιά της ΕΤΑΒΕ, αλλά και να συνεργαστώ με κορυφαίους προπονητές που πλαισιώνουν την ομάδα. Το έργο μου από εδώ και πέρα ως προπονητής θα είναι πιο απαιτητικό και δύσκολο για να φανώ αντάξιος της κλήσης που μου έγινε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Μανώλη πρόεδρο της Ένωσης TKD Βορείου Ελλάδος και τον Δάσκαλο κύριο Ευφραιμίδη προπονητή Εθνικής Ελλάδος και επικεφαλή προπονητή των κλιμακίων, για την τιμή που μου έκαναν και τους υπόσχομαι πως θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Επίσης ευχαριστώ τους αθλητές και αθλήτριες του ΔΙΑ που με την αγωνιστική τους παρουσία, αλλά και το ήθος τους μέσα στα τερέν διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλεται στο προπονητήριο του ΔΙΑ».