image description

Πανάξια πρόκριση της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ανδρών Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου CISM, που θα διεξαχθεί στην Κίνα, τον Οκτώβριο του 2019. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε (2-1), σήμερα, της αντίστοιχης ομάδας της Γερμανίας και τερμάτισε πρώτο στον όμιλό του, στον οποίο μετέχει, ακόμα, η Ολλανδία.

Μόλις στο 1’ η Εθνική μας έχασε μεγάλη ευκαιρία, ώστε να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Βέργος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας της Γερμανίας απέκρουσε την μπάλα. Το σύνολο του Βασίλη Βούζα ήλεγχε το παιχνίδι, ήταν εμφανώς ανώτερο του αντιπάλου του, προσέγγισε και απείλησε και άλλες φορές την εστία των Γερμανών, έως ότου πάρει το προβάδισμα. Στο 34’, ο Τσουκάνης, που φορούσε το περιβραχιόνιο, σέντραρε από τα αριστερά και ο Μπουλούλης με κεφαλιά, στην καρδιά της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ακόμα δύο κλασσικές ευκαιρίες, εκτός από εκείνη του Βέργου, είχε η Εθνική μας μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ενώ η Εθνική Ενόπλων της Γερμανίας, στο 40’, «άγγιξε» την ισοφάριση.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν υψηλός και η Εθνική μας συνέχισε να διατηρεί τα ηνία. Διπλασίασε, μάλιστα, τα τέρματά της, στο 72’, όταν ο Ντουρμισάι βγήκε στην αντεπίθεση και αφού πέρασε τον αντίπαλο γκολκίπερ σημείωσε το 2-0, με πλασέ. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές φανέρωσαν, φυσιολογικά, σημάδια κόπωσης, μετά το 75’, οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και μείωσαν στο 81’, έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του ελληνικής καταγωγής, Νούτσου.

Η Εθνική μας επιστρέφει απόψε (21:30) στα πάτρια εδάφη, με πτήση της AEGEAN από το Άμστερνταμ.

Ολλανδία και Γερμανία θα αναμετρηθούν την Παρασκευή (07/12) διεκδικώντας την δεύτερη θέση του ομίλου, που ενδεχομένως να οδηγήσει μία από τις δύο στην Κίνα, ως καλύτερη δεύτερη.

Εθνική Ελλάδας Ενόπλων (Βούζας): Τσιφτσής, Γρομητσάρης (57’ Σκόνδρας), Βλάχος, Αυγενικού, Μπουλούλης (55’ Παμλίδης), Κούρτι (62’ Ντουρμισάι), Σάμιος, Γαβριηλίδης, Τσούκαλος, Βέργος, Τσουκάνης.