Τον χορό στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή ανοίγουν δύο ομάδες, που αναζητούν την αποκόλλησή τους από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο Αστέρας Τρίπολης σε δύο παιχνίδια με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του μάζεψε έξι βαθμούς, όσους είχε συνολικά στις δέκα πρώτες αγωνιστικές. Και με ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ εντός έδρας έχει τη δυνατότητα να πετάξει στο πάνω μισό της βαθμολογίας.

Αυτό που ψάχνει πάντως ακόμα είναι το γρήγορο γκολ, καθώς μόνο σε ένα από τα 12 παιχνίδια του, με τον Απόλλωνα Σμύρνης, έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Και τα οκτώ τελευταία του γκολ ήλθαν στο δεύτερο ημίχρονο. Παράλληλα βέβαια δεν δέχεται και εύκολα γκολ νωρίς. Από τα 12 μόνο δύο ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Εντός έδρας και τα τρία που έχει δεχτεί ήλθαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να έχει χάσει ένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, αλλά του λείπουν οι νίκες που θα του δώσουν ώθηση. Έχει μια στα οκτώ τελευταία παιχνίδια. Βέβαια παίζει το όγδοο παιχνίδι του εκτός έδρας και το πρόγραμμα τον θέλει να έχει στον δεύτερο γύρο εννέα εντός, αλλά αν μια ομάδα μείνει πίσω, το πρόγραμμα δεν αρκεί για την ψυχολογία της.

Εκτός έδρας ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει νικήσει μόνο τον Απόλλωνα Σμύρνης και μετράει μόνο ήττες στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια. Και με απώλειες ήδη αρκετές εντός, ψάχνει ισοζύγιο βαθμών και εκτός.

Η Τρίπολη είναι μια πόλη που ο ΠΑΣ επισκέπτεται ευχάριστα τελευταία. Πέρσι νίκησε για πρώτη φορά εκεί, 2-1 στις 19 Αυγούστου 2017 (49′ Καλτσάς – 6′ Φονσί, 19′ Μαυροπάνος), αφού τα τέσσερα προηγούμενα ήταν ισόπαλα. Είναι πέντε παιχνίδια αήττητος εκεί, αφού μέχρι το 2013 είχε χάσει και στις πέντε επισκέψεις του εκεί (μια για την Β’ Εθνική και τέσσερις για την Super League Σουρωτή).

Το παράδοξο δεν περιορίζεται στην Τρίπολη, αλλά γενικότερα στα μεταξύ τους παιχνίδια, ανεξάρτητα από την έδρα. Στα επτά τελευταία δεν έχει νικήσει ο γηπεδούχος, κάτι που έχει συμβεί μια μόνο φορά στα 10 τελευταία. Το εντυπωσιακό είναι ότι στα 10 πρώτα πρωταθλήματος, τα εννέα τα κέρδιζε ο γηπεδούχος!

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει τη δική ιστορία στα παιχνίδια των δύο ομάδων είναι ο Μιχάλης Μανιάς. Έπαιξε δύο χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και έπαιξε τρεις φορές εναντίον του Αστέρα, πέτυχε ένα γκολ και μέτρησε μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Τώρα παίζει ήδη δύο χρόνια στον Αστέρα και έχει παίξει τρεις φορές εναντίον του ΠΑΣ, και έχει βάλει ένα γκολ, έχοντας μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Ακριβώς ίδια στατιστικά, είτε με τη μία ομάδα παίζει, είτε με την άλλη!

Πάντως ο Μανιάς έχει βάλει και με τις δύο τα 44 από τα 51 γκολ της καριέρας του στην Super League Σουρωτή. Τα 26 με τον Αστέρα και τα 18 με τον ΠΑΣ.

Για τους προληπτικούς…

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει τέσσερις νίκες στα έξι παιχνίδια της έδρας του στην 13η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, μια ισοπαλία και μια ήττα. Συνολικά εντός και εκτός έδρας έχει τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Αν ο Αστέρας δεν επηρεάζεται από το «13», ο ΠΑΣ θέλει ένα… ξεμάτιασμα. Στις δέκα τελευταίες παρουσίες του στη μεγάλη κατηγορία δεν έχει καταφέρει να νικήσει την 13η αγωνιστική. Έχει οκτώ ήττες και δύο ισοπαλίες! Τελευταία του νίκη 30 Δεκεμβρίου 1990, 1-0 τον Αθηναϊκό με γκολ του Γιώργου Δώνη. Και εκτός έδρας δεν έχει νικήσει ποτέ. Μετράει δέκα ήττες και τρεις ισοπαλίες, από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και την ΑΕΛ πέρσι.

 

Η ιστορία

Νίκες Αστέρας Τρίπολης: 8

Ισοπαλίες: 5

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 5

 

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης

Νίκες Αστέρας Τρίπολης: 4

Ισοπαλίες: 4

Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 1

 

[Πηγή: superleaguegreece.net]