image description

Η παλιά «ατάκα» του Νίκου Αναστόπουλου, όταν βρισκόταν στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα και έδινε τη «μάχη» για την παραμονή της ομάδας, ήταν «βαθμός-βαθμοί» παντού και σε κάθε παιχνίδι. Αυτό ισχύει και για τον φετινό ΠΑΣ Γιάννινα, που μέχρι να καταφέρει να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και να αφήσει πίσω τους τις μέτριες εμφανίσεις, πρέπει να παλεύει παντού και με όλους για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η σημερινή έξοδος στην Τρίπολη είναι σαφώς πολύ δύσκολη, παρότι τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις 1 βαθμός στον βαθμολογικό πίνακα. Κι αυτό γιατί ο Αστέρας βρίσκεται πλέον σε ανοδική πορεία έχοντας τον Παράσχο στον πάγκο του, που με 2 στα 2 κατάφερε να βγάλει αμέσως τους Αρκάδες από τη «διακεκαυμένη» ζώνη. Όμως και ο ΠΑΣ έχει δείξει ότι το τελευταίο διάστημα είναι σε μια διαφορετική ρότα. Μπορεί να μην ενθουσίασε με τον ΟΦΗ, ωστόσο η εμφάνιση αυτή και η προηγηθείσα με τον Λεβαδειακό, ήταν σαφώς καλύτερες σε σχέση με ό,τι είχαμε δει στα περισσότερα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν.

«Σύμμαχος» του ΠΑΣ σήμερα (17:15) θα είναι και η παράδοση. Οι «κυανόλευκοι» τρέχουν ένα σερί 5 αήττητων αγώνων στις 5 τελευταίες τους επισκέψεις, με 4 ισοπαλίες και 1 νίκη, με το «ρόδι» να σπάει για πρώτη φορά στον περσινό αγώνα με τα γκολ των Ναδάλες και Μαυροπάνου που έδωσαν την πρώτη νίκη του ΠΑΣ στην Τρίπολη, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν αγωνίστηκαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες. Γενικώς στα τελευταία 7 παιχνίδια εντός κι εκτός Ιωαννίνων μεταξύ ΠΑΣ και Τρίπολης δεν υπάρχει νίκη του γηπεδούχου, αφού με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι έδρες «σπάνε».

Οι «κυανόλευκοι» ταξίδεψαν από την Παρασκευή το πρωί στην Τρίπολη με μοναδική απουσία εκείνη του τιμωρημένου Λίλα. Ο Αποστολόπουλος που είχε ένα μικρό πρόβλημα με κάποια ράμματα που έχει στο πόδι του, ταξίδεψε κι αυτός κανονικά και από εκεί και πέρα ο κ. Πετράκης θα επιλέξει τους 11 πιο έτοιμους. Είναι «γρίφος», πάντως, η ενδεκάδα αυτής της αγωνιστικής, γιατί υπάρχουν αρκετές επιστροφές, όπως των Βιδάλ και Κρίζμαν, που θα διεκδικήσουν κι εκείνοι μία θέση από την αρχή. Οι σίγουρες θέσεις είναι των Βελλίδη, Μπουκουβάλα, Αποστολόπουλου, Σιόντη και Νικολιά και όλα τα υπόλοιπα «παίζονται», με τις όποιες αλλαγές βέβαια να είναι 2-3 το πολύ, ώστε να μη χαθεί και η συνοχή που είχε αρχίσει να βρίσκει η ομάδα.

Η αποστολή του ΠΑΣ δεν ανακοινώθηκε και θα γίνει γνωστή λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ωστόσο δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις, αφού το τελευταίο διάστημα έχει διαφανεί ποιοι υπολογίζονται και ποιοι έχουν μείνει εκτός άμεσων πλάνων.

Θέλει να διευρύνει το σερί ο Παράσχος

Στον Αστέρα Τρίπολης ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε με το «δεξί» στον πάγκο του Αστέρα διαδεχόμενος τον Σάββα Παντελίδη και έχει δημιουργηθεί θετικό κλίμα στην Τρίπολη για την 3η σερί νίκη στον πάγκο. Άλλωστε θα είναι κι ένα καταλυτικό αποτέλεσμα, που θα ισοδυναμεί με μισή σωτηρία και θα αλλάξει άμεσα τον στόχο της ομάδας προς τα πάνω.

Ο έμπειρος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Τριανταφυλλόπουλου που μέχρι σήμερα δεν είχε χάσει ούτε λεπτό παιχνιδιού, αλλά και των τραυματιών Ιγκλέσιας και Ματρικάρντι. Ο στόπερ του Αστέρα αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο, ενώ ο Ιγκλέσιας ταλαιπωρείται από διάταση στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού.

Αναλυτικά η αποστολή αποτελείται από τους:

Αθανασιάδη, Παπαδόπουλο, Χριστόπουλο, Πασαλίδη, Βλάχο, Κυριακόπουλο, Μαρτίνεθ, Κώτσιρα, Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπελόκ, Ρόλε, Τόνσο, Τσιλιανίδη, Καλτσά, Σάλας, Φερνάντεθ, Μανιά, Δουβίκα

Ο Κομίνης «ρεφ»

Ένας Ηπειρώτης διαιτητής θα διευθύνει τον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, πρόκειται για τον Θεσπρωτό Γεώργιο Κομίνη, ο οποίος είναι διεθνής διαιτητής. Μετά από καιρό, λοιπόν, σ’ ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι ορίζεται έμπειρος «ρεφ» και όχι κάποιος «πρωτάρης». Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ επέλεξε να δημοσιοποιήσει το επικείμενο ραντεβού του κ. Χριστοβασίλη με τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, την ερχόμενη Τρίτη, μεταφέροντας έτσι το «μήνυμα» ότι δεν χρειάζεται πριν από μια τέτοια συνάντηση να «εμπλουτιστεί» κι άλλο η λίστα με σφυρίγματα εις βάρος των «κυανόλευκων» που διαμορφώνουν αποτελέσματα.

Βοηθοί του Κομίνη θα είναι οι Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου) και Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). Τέταρτος θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών).