Με την πίκρα ενός χαμένου παιχνιδιού στο 90’ που θα μπορούσε να έχει τελείως διαφορετική τροπή φεύγει ο ΠΑΣ Γιάννινα από την Τρίπολη. Οι «κυανόλευκοι» δικαιούνται σήμερα να τα βάζουν με την τύχη τους, καθώς έχασαν πέντε πολύ σημαντικές ευκαιρίες, κυρίως στο α’ μέρος, αλλά και στην επανάληψη είχε μεγάλη ευκαιρία ο Κρίζμαν, ωστόσο ο νόμος του ποδοσφαίρου ήταν σκληρός και η ήττα ήρθε στο 90’ με γκολ του Φερνάντεθ με μονοκόμματο σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής.

Ο ΠΑΣ έκανε ένα από τα καλύτερά του ημίχρονα εδώ και χρόνια στο πρώτο 45λεπτο! Είχε ενέργεια, οι παίκτες κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες, έκλειναν οι χώροι, γίνονταν εύκολα κλεψίματα και υπήρχε ωραίο ξεδίπλωμα στις επιθέσεις, με αποτέλεσμα οι Κλάους και Κρίζμαν να απειλούν αρκετές φορές την εστία του Παπαδόπουλου, που ήταν ο MVP των Αρκάδων. Τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα ο ΠΑΣ κινήθηκε πολύ καλά, με τον κ. Πετράκη να κατεβάζει σήμερα ένα σύστημα 4-4-2 με ρόμβο. Ο Βελλίδης ήταν στο τέρμα, Αποστολόπουλος και Μπουκουβάλας τα δύο μπακ, Τζημόπουλος και Μιχαήλ οι δύο στόπερ, ο Σιόντης “κόφτης”, δεξιά στα χαφ ο Νικολιάς, αριστερά ο Ξύδας, δεκάρι ο Γιάκος και επιθετικό δίδυμο οι Κρίζμαν και Αθανασιάδης.

Τόσο ο Σιόντης ως «κόφτης» όσο και η μεσοεπιεθτική γραμμή τα πήγαν πολύ καλά, ενώ και η άμυνα είχε αλληλλοκαλύψεις, οι παίκτες έβγαιναν γρήγορα και δεν επέτρεψαν στον Αστέρα να κάνει ούτε υποψία ευκαιρίας.

Στην επανάληψη ο Αστέρας πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και είχε κάποιες καλές στιγμές, όπως και ο ΠΑΣ με τον Κρίζμαν, αλλά το ματς έδειχνε ότι πηγαίνει προς το 0-0, αφού ήταν ισορροπημένο παιχνίδι. Βέβαια από το 60′ και μετά ο ΠΑΣ δέχτηκε κάποια πίεση από τον άξονα. Πιθανόν εκεί η αλλαγή του Γιάκου να έπαιξε έναν ρόλο στο να χάσει την ισορροπία του ο ΠΑΣ, αφού ο Νικολιάς δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα ως “δεκάρι” που κλήθηκε να παίξει. Στα τελευταία 5 λεπτά τα ρίσκα του Παράσχου έπιασαν τόπο, ο Δουβίκας και ο Φερνάντεθ μπήκαν στην περιοχή του ΠΑΣ και μετά από ένα ακυρωθέν γκολ του Δουβίκα στο 88’ για επιθετικό φάουλ, ήρθε το 1-0 στο 90’ με τον Φερνάντεθ.

Η ήττα αυτή σίγουρα «πόνεσε» με τον τρόπο που ήρθε, επειδή σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία. Αν όμως αποτελέσει η σημερινή εμφάνιση του α’ μέρους παρακαταθήκη για το μέλλον, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα, ασχέτως της δυναμικής των αντιπάλων που έχει να αντιμετωπίσει στο εξής η ομάδα, με πρώτο τον Πανιώνιο το επόμενο Σάββατο στους «Ζωσιμάδες».