image description

Στην αξιολόγηση περισσότερων από 30 αρχάριων κωπηλατών από το «φυτώριο» του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων προχώρησε το Σαββατοκύριακο η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ). Τα αποτελέσματα και αυτών των τεστ αποδεικνύουν ότι στους κόλπους του Ομίλου «εκκολάπτεται» αυτή την περίοδο μία φουρνιά αθλητών που έχουν κάθε εχέγγυο να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στους κωπηλατικούς στίβους εντός κι εκτός συνόρων της χώρας μας.

Οι δοκιμασίες των νεαρών κωπηλατών έγιναν στα εργόμετρα του κλειστού γυμναστηρίου του Ομίλου, αλλά και στο γήπεδο της Λιμνοπούλας υπό την επίβλεψη του προπονητή Ανάπτυξης της ΕΚΟΦΝΣ Αποστόλη Γκουντούλα και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους προπονητές του Ν.Ο.Ι..

Σε δηλώσεις του ο κ. Γκουντούλας εξέφρασε την ικανοποίησή του από το επίπεδο των αθλητών, τονίζοντας ότι «σ’ αυτή την ηλικία δε μας ενδιαφέρει η επίδοση αλλά κυρίως το σωστό τεχνικό στήσιμο των αθλητών τόσο στα εργόμετρα όσο και στη βάρκα, καθώς αυτό είναι που αφενός θα τους προφυλάξει από τραυματισμούς, αφετέρου θα κάνει πιο εύκολη τη δουλειά των προπονητών».

Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται από τον Ν.Ο.Ι. όχι μόνο για τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αθλητών, αλλά και για την επιλογή εκείνων των παιδιών που ταιριάζουν σωματομετρικά στο άθλημα της Κωπηλασίας. Έκανε επίσης γνωστό ότι στόχος του τομέα ανάπτυξης της ΕΚΦΟΝΣ είναι να διεξαχθεί μέσα στις γιορτές μία ημερήσια προπονητική συνάντηση σωματείων της ευρύτερης περιοχής στην Ηγουμενίτσα όπου οι θερμοκρασίες είναι λίγο πιο υψηλές αυτή την εποχή.