image description

Τους πολυπόθητους 3 βαθμούς κατέκτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα απέναντι στον Πανιώνιο σ’ ένα ματς που είχε τρελή εξέλιξη στο β’ ημίχρονο και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Γιάκο να γίνεται ο μεγάλως πρωταγωνιστής και με 2 δικά του γκολ στο φινάλε να δίνει τη νίκη με σκορ 3-1!

Για τους Ηπειρώτες το σημερινό παιχνίδι χαρακτηριζόταν ως «must win», απ’ αυτά δηλαδή που έπρεπε να κερδίσουν οπωσδήποτε για να μπορέσουν να βάλουν από κάτω τους κι άλλες ομάδες και να κάνουν Χριστούγεννα ει δυνατόν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ανάλογα και με την εξέλιξη των άλλων παιχνιδιών, αλλά και της επόμενης αγωνιστικής.

Το ματς δεν είχε καλό ρυθμό στο α’ ημίχρονο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αρκετά μεγάλη κατοχή μπάλας, αλλά αναλωνόταν σε παράλληλο ποδόσφαιρο, αφού δυσκολευόταν να προσεγγίσει την περιοχή του Κότνικ, ενώ όσες φορές δημιουργήθηκαν κάποιες προϋποθέσεις, η τελική μεταβίβαση ήταν λάθος.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του προσπάθησε να επωφεληθεί από τα λάθη στη μεσαία γραμμή του ΠΑΣ και με τον Μασούρα δημιουργό βγήκαν κάποιες προϋποθέσεις, αλλά όχι μεγάλες φάσεις.

Ότι δεν υποσχόταν το α’ ημίχρονο, όμως, το είδαμε στην επανάληψη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με γρήγορο γκολ, όταν άλλαξαν γρήγορα την μπάλα Παμλίδης, Αθανασιάδης και Νικολιάς εκμεταλλευόμενοι όλο το πλάτος του γηπέδου και ο τελευταίος με εξαιρετικό συρτό σουτ νίκησε τον Κότνικ ανοίγοντας το σκορ.

Ο Πανιώνιος δεν έβγαλε αμέσως αντίδραση και ο ΠΑΣ έψαξε ένα δεύτερο γκολ έχοντας κάποιες ευκαιρίες με κεφαλιά του Αθανασιάδη και σουτ των Γιάκου και Νικολιά, που έφυγαν όλα άουτ.

Κι εκεί που το παιχνίδι φαινόταν να γέρνει προς την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα, που δεν κλείστηκε πίσω για να κρατήσει το μηδέν, αλλά προσπαθούσε να κρατάει την μπάλα στα πόδια του και να ψάχνει το δεύτερο γκολ, ήρθε μία φάση στο 82′ να φέρει το ματς στα ίσια, όταν μια σέντρα από αριστερά κατέληξε στον Μασούρα, ο οποίος πρόλαβε και γύρισε την μπάλα πριν βγει άουτ και ο Ντουρμισάι από κοντά έγραψε το 1-1. Ήταν ίσως η μοναδική αδράνεια στο β’ μέρος, που θα ήταν άδικο να κοστίσει μια τόσο σημαντική νίκη.

Τελικά το ψυχικό σθένος των παικτών του Γιάννη Πετράκη “μίλησε” και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιάκος με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έκανε μέσα σε αποθέωση το 2-1, ενώ ο έτερος μεγάλος πρωταγωνιστής σήμερα, Στέφανος Αθανασιάδης κέρδισε στο 87′ πέναλτι σε χέρι του Σταυρούπουλου και ο Γιάκος με τρομερή εκτέλεση ψηλά στην εστία του Κότνικ έγραψε στο 88′ το τελικό 3-1.

Οι παίκτες του Πανιωνίου διαμαρτυρήθηκαν σ’ αυτή τη φάση ότι δεν βρήκε η μπάλα στο χέρι του αμυντικού, αλλά ο Παπαπέτρου είχε πάρει την απόφασή του κι ενώ μετά το 1-0 είχε “γυρίσει” τα σφυρίγματά του υπέρ του Πανιωνίου, με πολλά ανάποδα φάουλ, που προκάλεσαν την οργή των φίλων του ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ θα πρέπει να περιμένει, βέβαια και τα αποτελέσματα Λαμίας και ΟΦΗ για να δει αν θα έχει από κάτω του άλλες δύο ομάδες, ωστόσο η νίκη αυτή έδωσε μια μικρή βαθμολογική “ανάσα”, λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος του αγωνιστικού “Γολγοθά” με πάρα πολύ δύσκολα ματς, αρχής γενομένης από το ματς της Τούμπας την άλλη Δευτέρα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Λίλα αποχώρησε τραυματίας από το ματς και ενδέχεται να έχει πάθει θλάση. Καθαρή εικόνα, όμως, θα υπάρχει από Δευτέρα που θα κάνει μαγνητική.