Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά… που λέει και το τραγούδι! Ο Μπράνα Ίλιτς που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στον ΠΑΣ Γιάννινα την τετραετία 2012-2016 με 126 συμμετοχές και 26 γκολ, ήρθε μία ακόμα επίσκεψη στα Ιωάννινα για να κάνει εδώ Χριστούγεννα και να ξαναβρεθεί με φίλους από τα παλιά.

Στη «στάση» του αυτή στην πρωτεύουσα της Ηπείρου δεν ήταν δυνατόν να χάσουμε την ευκαιρία για να απευθυνθεί και πάλι στους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα, που συνεχίζουν να τον αγαπούν και να αναπολούν το πέρασμά του από τους «κυανόλευκους».

Αναλυτικά όσα είπε στον Μιχάλη Μερτζιανίδη και την εκπομπή «Στη Λακούβα»:

«Ήρθα στην αγαπημένη μου πόλη να περάσω μερικές μέρες όμορφα. Έχω πάρα πολλούς φίλους και ελπίζω να προλάβω να τους δω όλους, γιατί δεν ξέρω αν αρκούν 6 μέρες», είπε ο Σέρβος στράικερ, που τον τελευταίο 1,5 χρόνο αγωνίζεται στην Ουγγρική Κισβάρντα.

«Είμαι στην Κισβάρντα στην Ουγγαρία, η ομάδα ανέβηκε πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία φέτος και παλεύουμε. Έχω μαζί μου στην ομάδα και τον Μπέριο. Είναι διαφορετικά στην Ουγγαρία, αλλά όχι τόσο όμορφα όσο εδώ στα Γιάννενα».

Για το πώς αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι της ομάδας την πορεία της : «Από τη στιγμή που η ομάδα ανέβηκε πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ κατηγορία ο κόσμος είναι ήδη ικανοποιημένος με αυτό».

Για τις συνθήκες που βρήκε στη νέα του ομάδα στην Ουγγαρία: «Μπορεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου να είναι πιο χαμηλό από την Ελλάδα, αλλά οι συνθήκες στην Κισβάρντα είναι σε τοπ επίπεδο! Αυτό είναι καλό για έναν παίκτη που θέλει να αφοσιώνεται στην μπάλα. Η ομάδα έχει και καινούργιο γήπεδο».

Για το αν του λείπει η Ελλάδα: «Μου λείπει πολύ η Ελλάδα γι’ αυτό και έρχομαι σε κάθε ευκαιρία, ειδικά στα Γιάννενα. Έχω περάσει πολύ όμορφα εδώ. Είναι το δεύτερο σπίτι μου και το νιώθω έτσι, γι’ αυτό και έρχομαι πολλές φορές τον χρόνο».

Για το αν συνεχίζει να παρακολουθεί ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ο Μπέριος έχει ελληνικά κανάλια στο σπίτι του και παρακολουθούμε πολλές φορές παρέα τα παιχνίδια του ΠΑΣ και άλλων ομάδων. Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα φέτος για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι καινούργια ομάδα και έχουν κι άλλες ομάδες καλό ρόστερ. Παίζουν κι αυτές καλά και έχουν ξεφύγει κάπως βαθμολογικά. Ελπίζω και πιστεύω να σωθεί η ομάδα και να μην έχει προβλήματα».

Για το πώς βλέπει τους νυν «διαδόχους» του στην επίθεση: «Απ’ αυτά που έχω δει ως τώρα ο Κρίζμαν είναι ένας πολύ καλός παίκτης και νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Ο Κλάους νομίζω ότι έρχεται κι αυτός σιγά-σιγά. Δεν έχει κάνει προετοιμασία και χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα».

Για το τι του λείπει από την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα: «Είχαμε ένα οικογενειακό κλίμα και μου λείπει αυτά τα 2,5 χρόνια που είμαι μακριά από την ομάδα. Η παρέα, η πόλη, είχα μια ωραία ζωή εδώ. Ο κόσμος επίσης είναι κάτι που δεν ξεχνάω. Δεν ξέρω τους νέους παίκτες της ομάδας, αλλά έχω φίλους και από παλιούς παίκτες, αλλά και εκτός ομάδας έχω φίλους».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή: «Σίγουρα ένιωσα ωραία στο παρελθόν και θα ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω. Στο ποδόσφαιρο κάθε 6 μήνες μπορεί να αλλάζουν τα πράγματα και δεν ξέρεις που θα βρίσκεσαι».

Και τέλος για το μήνυμα προς τους φιλάθλους του ΠΑΣ: «Πρέπει να στηρίζουν την ομάδα όπως έκαναν πάντα και το θυμάμαι απ’ όταν ήμουν εδώ. Ο ΠΑΣ πρέπει να είναι πάντα Super League, να είναι πάντα ψηλά στη βαθμολογία και να θέτει μεγάλους στόχους. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους».

(Η συνέντευξη από το 31′:36” του βίντεο της εκπομπής)


Δείτε τον Ίλιτς να σκοράρει στο πρόσφατο παιχνίδι με την MTK Budapest (στο 4′:00 του βίντεο)