Ήρθε η ώρα για το 7ο Χριστουγεννιάτικο Διασυλλογικό Τουρνουά Χάντμπολ Παμπαίδων Β’ στην Κόνιτσα. Μια αθλητική διοργάνωση που αποτελεί όχι μόνο τοπικό αλλά πανελλήνιο θεσμό στη συγκεκριμένη ηλικία, έχει καθιερωθεί στο καλεντάρι των αθλητικών συναντήσεων χειροσφαίρισης μικρών ηλικιών και πλέον ενσωματώνεται στον ετήσιο σχεδιασμό των προαγωνιστικών τμημάτων από όλους τους προπονητές της Χώρας.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί από το απόγευμα της 27ης ως και το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου 2018 και τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας.  Όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κόνιτσας σε πρωϊνές (09:00-14:00) και απογευματινές (16:00-20:00) αγωνιστικές, με ελεύθερη είσοδο, ενώ την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16:00μ.μ., θα τελεστεί εκεί η έναρξη των αγώνων.

Πλέον της ομάδας του Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων, που αποτελεί τον βασικό διοργανωτή του τουρνουά, θα συμμετέχουν μερικές από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ελληνικού χάντμπολ – ΑΕΚ, Αερωπός Έδεσσας, ΓΣ Άρτα HANDBALL, Γ.Σ. Κορωπίου (Πρωταθλητής Ελλάδας στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία), ΠΑΟΚ, Φέρωνας Βέροιας και Φίλιππος Βέροιας-.  Οι συμμετέχοντες αθλητές θα φτάσουν τους εκατόν είκοσι, αριθμός που αποτελεί και ρεκόρ διοργάνωσης.

Το τουρνουά συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Κόνιτσας και την Περιφέρεια Ηπείρου, και δεν έχει αποκλειστικά αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά εντάσσεται υποδειγματικά στον ετήσιο σχεδιασμό του αθλητικού τουρισμού από τους ανωτέρω Φορείς, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το όραμα του Α.Ο. Ιωαννίνων για το πώς πρέπει να’ ναι πραγματικά ο αθλητισμός στην περιοχή μας.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων απευθύνει κάλεσμα στο φίλαθλο κόσμο να βρεθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Κόνιτσας και να απολαύσει την προσπάθεια την προσπάθεια των αθλητών.