Νίκη στο τάι-μπρέικ για τη Φ.Ε. Ιωαννίνων στην Άρτα

0

Νικηφόρα έκλεισε το 2018 η Φ.Ε.Ιωαννίνων , που στην έναρξη του Β΄γύρου του Πρωταθλήματος Γυναικών Β΄ Εθνικής της ΕΣΠΕΔΕ , πήρε το πολύτιμο δίποντο (νίκη στο τάι-μπρέικ) την έδρα της Φιλίας Άρτας , από την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος με το ίδιο σκoρ.

Παρά τις τρεις «εξαδάτες» απουσίες και την κατ’ ανάγκη συμμετοχή αθλητριών (λόγω τραυματισμών) και μάλιστα σε θέσεις διαφορετικές από αυτές που συνήθως αγωνίζονται , το πείσμα , η αποφασιστικότητα και η ομαδικότητα έδωσαν τη νίκη στη Γιαννιώτικη ομάδα, που πλέον ατενίζει με αισιοδοξία τη συμμετοχή της στα play offs του Πρωταθλήματος , γεγονός που αποτελούσε στόχο  στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Στο πρώτο σετ οι ομάδες συμβάδιζαν έως τον δέκατο πέμπτο πόντο , με προηγούμενες εναλλάξ τις δύο ομάδες , εκεί η Φιλία ξέφυγε , εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αθλητριών της Φ.Ε.Ι. και πήρε εύκολα το σετ με 25-19 .

Στο δεύτερο σετ ανατροπή σκηνικού η Φ.Ε.Ι. προηγήθηκε 13-9 , αργότερα 19-12 και πήρε εύκολα το σετ με 25-20 .

Στο τρίτο σετ ο πρωταγωνιστής ήταν ο Α΄ Διαιτητής της συνάντησης κος Φλούδας , ο οποίος «πήρε» τους περισσότερους πόντους για την Αρτινή ομάδα , εκνευρίζοντας αθλήτριες και προπονητή της Γιαννιώτικης ομάδος (ο οποίος και απεβλήθη για το σετ αυτό) , έτσι η Φιλία προηγήθηκε στα σετ κερδίζοντάς το με 25-18.

Παρά τα όσα συνέβησαν στο τρίτο κυρίως σετ , γιατί τα παράπονα της Φ.Ε.Ι. αφορούν και τα προηγούμενα σετ, αλλά και το τελευταίο σετ δυστυχώς , η συγκέντρωση και η καλή άμυνα των κοριτσιών της Φ.Ε.Ι. τους αντάμειψαν , πήραν το σετ 25-15 και ισοφάρισαν σε 2-2 .

Στο πέμπτο σετ οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο έως το 8-8 , η Φ.Ε.Ι. ξέφυγε 10-8 η Φιλία ισοφάρισε , από εκεί η Φ.Ε.Ι. προηγήθηκε με 12-11 και 13-12 , εκεί ο «πρωταγωνιστής»  της συνάντησης δεν είδε (?) αντένα σε επίθεση της Φιλίας , η οποία ισοφάρισε σε 13-13 , έχασε όμως το σερβίς και με κόντρα επίθεση της Φ.Ε.Ι. σε πρώτο χρόνο , στον επόμενο πόντο , πήρε το σετ με 15-13 και την πολύτιμη νίκη.

Παρεμπιπτόντως αλγεινή εντύπωση προκάλεσε πάλι (αφού παρόμοια είχαν συμβεί και στον πρώτο γύρο) , η συμπεριφορά από την κερκίδα ατόμου, που όπως εκ των υστέρων πληροφορήθηκε η ομάδα της Φ.Ε.Ι., είναι εκπαιδευτικός και μάλιστα Διευθυντής Σχολείου.

Φιλία Άρτας (Καλαβρουζιώτου Μαρίνα) Καπέλη, Παπαϊωάννου, Σαπλαούρα, Σταύρου, Ζαγαλίκη, Κοσμά, Βήχα(λίμπερο) , Βίτσιου, Παππά, Μολώνη.

Φ.Ε.Ιωαννίνων (Καλογήρου Δημήτρης) Λατίφι, Πρίφτη, Σεβαστιάδου, Αργυροπούλου, Τζαβάρα, Καλογήρου, Καραμέτση .

Σχόλια

Comments are closed.