image description

Ημέρα ξεκούρασης ήταν η σημερινή (Τετάρτη) για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, που γλίτωσαν την ταλαιπωρία της σφοδρής κακοκαιρίας που χτύπησε την πόλη. Από τη μία η έντονη χιονόπτωση που έπεφτε από τα ξημερώματα και από την άλλη η βροχόπτωση που την ακολούθησε, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην πόλη, πόσο μάλλον στα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ. Σίγουρα θα χρειαστεί να περάσουν κάποιες ακόμα μέρες μέχρι να βρεθούν σε μια κατάσταση που να παίζεται μπάλα, αφού νερό και χιόνι αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργήσει μικρές… πισίνες.

Από αύριο η ομάδα θα αρχίσει προετοιμασία για το παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ και θα βρεθεί και πάλι σε αναζήτηση λύσης για την προπόνησή της. Λογικά, είτε θα επιλέξει το πλαστικό της Ανατολής είτε το κλειστό που χρησιμοποίησε τις προηγούμενες μέρες.

Αγωνιστικά το 2019 ξεκίνησε με ισοπαλία για τους Ηπειρώτες, όμως το 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Το σίγουρο είναι ότι θα κυνηγήσουν το εκτός έδρας γκολ, αφού θέλουν τουλάχιστον ισοπαλία 1-1 για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας με 2-2 και πάνω, προκρίνονται. Φυσικά προκρίνονται και με οποιαδήποτε νίκη.

Αυτό που κρατάνε στην ομάδα είναι η εμφάνιση, που δείχνει ότι έχει αφήσει πίσω της τα πολύ άσχημα παιχνίδια και προσπαθεί να βελτιώσει όσο περισσότερο γίνεται την εικόνα της. Γενικώς, επικρατεί αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στη συνέχεια και θα έρθουν τα αποτελέσματα που απαιτούνται για τη “διόρθωση” στον βαθμολογικό πίνακα.

Στα μεταγραφικά, οι μόνες εξελίξεις που υπάρχουν αφορούν αποχωρήσεις. Όπως είπε και ο κ. Πετράκης ο Κούζικ είναι σε διαδικασία να δοθεί δανεικός. Επιπλέον, ο Παπαϊωάννου θα μείνει ελεύθερος, ενώ ο Κάστρο προς το παρόν έχει πάρει μία παράταση παραμονής και μία δεύτερη ευκαιρία.

Αυτό που «καίει», όμως, είναι η ενίσχυση. Ο κ. Πετράκης έχει δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες εδώ και 2 μήνες για το τι χρειάζεται, αλλά από τη στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκαν οι μεταγραφές Στραντ και Πάντελιτς, δεν προχώρησε γρήγορα το plan B. Για μία ακόμα χρονιά η χειμερινή ενίσχυση θα καθυστερήσει, αλλά ειδικά φέτος που η ομάδα παλεύει για τη σωτηρία της, είχε άμεση ανάγκη από μεταγραφές.