Ήττα για την πρωτοπόρο Ελπίδα Ιωαννίνων στο ντέρμπι με τη Φ.Ε. Ιωαννίνων

0
Νικηφόρα άρχισε τη νέα χρονιά η Φ.Ε.Ιωαννίνων τη νέα χρονιά επικρατώντας της συμπολίτισσας και πρώτης στη βαθμολογία Ελπίδας  με 3-2 σετ.
Η Ελπίδα μπήκε καλύτερα στο ματς και με όπλο το πιεστικό της σερβίς δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή της Φ.Ε.Ι. η οποία πλησίασε μόνο μιά φορά στο σετ και συγκεκριμένα 16-19 , αλλά οι λάθος επιθέσεις των αθλητριών της δεν της επέτρεψαν να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελπίδας που πήρε το σετ 25-18.
Στο δεύτερο σετ η Φ.Ε.Ι. ξεκίνησε με τρεις κλασσικές ακραίες , διόρθωσε τα λάθη στην υποδοχή , προηγήθηκε με μεγάλες διαφορές , ακόμη και με οκτώ πόντους , όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού σε διαδοχικές επιθέσεις έφεραν την Ελπίδα σε θέση βολής (19-20) , εκεί με τη διπλή αλλαγή πασσαδόρου-διαγώνιου της ΦΕΙ η πλάστιγκα  έγειρε και η ΦΕΙ πήρε το σετ 25-22 ,ισοφαρίζοντας σε 1-1 .
Στο τρίτο σετ η ΦΕΙ ξεκίνησε πάλι με τρεις ακραίες το σετ πήγαινε πόντο-πόντο η ΦΕΙ προηγήθηκε 20-17 η Ελπίδα ισοφάρισε 21-21 , η ΦΕΙ πάλι δοκίμασε τη διπλή της αλλαγή  προηγήθηκε  24-23, η Ελπίδα ισοφάρισε 24-24 και τελικά το σετ πήγε στη ΦΕΙ με 26-24.
Στο τέταρτο σετ η ΦΕΙ έκανε αναγκαστική αλλαγή την Τζανετέα , λόγω αδιαθεσίας , η Ελπίδα εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στο αντίπαλο στρατόπεδο  , ήταν καλύτερη σε όλο το σετ επικρατώντας εύκολα με 25-17.
Το τελευταίο σετ ήταν μια δοκιμασία για τις αθλήτριες της ΦΕΙ , αφενός λόγω ιώσεων αλλά και έλλειψης προπονήσεων λόγω απουσίας από τα Ιωάννινα πολλών αθλητριών την περίοδο των εορτών και όλα έδειχναν την Ελπίδα φαβορί για την τελική επικράτηση.
Παρά τα προγνωστικά , οι αθλήτριες της ΦΕΙ έδωσαν ότι περίσσευμα και υστέρημα δυνάμεων είχαν.
Εως το  μέσον του , το σετ πήγαινε πόντο πόντο(8-8) , η ΦΕΙ προηγήθηκε 12-9 , η Ελπίδα πλησίασε 12-11 , αλλά πιο προσηλωμένες στο στόχο οι αθλήτριες της ΦΕΙ πήραν το σετ με 15-11  και μαζί τη νίκη στο γιαννιώτικο ντέρμπι.
ΦΕΙ (Καλογήρου Δημήτρης) : Τζαβάρα, Λατίφι, Τζανετέα, Πίφτη, Σεβαστιάδου, Αργυροπούλου,Δριγκοπούλου (λίμπερο), Κωνσταντινίδου, Καλογήρου, Κουρτομανίτη .
Ελπίδα (Μπράγια Μαρία) : Λώλη, Σταύρου, Κορντούν, Μητσοπούλου, Μπράγια, Σταύρου Χριστίνα,, Γνωστοπούλου (λίμπερο), Σταύρου Αικατερίνη, Αποστόλου, Κανάρη, Αραμπατζή, Ποντίκη.

Σχόλια

Comments are closed.