Τι λένε οι αριθμοί για το αποψινό ματς ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ

0

Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στη Super League Σουρωτή για το 2019 με μια ακόμα έξοδο, αυτή τη φορά στα Γιάννινα. Η απόσταση των 14 βαθμών από την κορυφή είναι μεγάλη, αλλά η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει την τέταρτη θέση και να πλησιάσει όσο μπορεί ψηλότερα.

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έχει να ταξιδέψει και να γυρίσει με νικηφόρο αποτέλεσμα η ΑΕΚ, τότε που πέρασε με 3-0 από το Ηράκλειο. Ακολούθησε η νίκη στη Ριζούπολη και δεν έχει νίκη στα τρία τελευταία εκτός, με Παναθηναϊκό (ισοπαλία), Παναιτωλικό (ήττα) και ΑΕΛ (ισοπαλία).

Δυνατό όπλο της ΑΕΚ παραμένει η άμυνά της, δεύτερη καλύτερη μετά τον ΠΑΟΚ, ενώ στο πρώτο ημίχρονο έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ, ένα στην Τούμπα και ένα στο Αγρίνιο. Και αυτά μετά το 25ο λεπτό.

Ο ΠΑΣ έκλεισε αισιόδοξα το 2018. Με νίκη επί του Πανιωνίου συμπλήρωσε συγκομιδή επτά βαθμών σε τέσσερα παιχνίδια, όσους βαθμούς είχε και στα 10 πρώτα! Αν και ακόμα οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας δεν έχουν επισκεφθεί τα Γιάννινα, ο ΠΑΣ έχει χάσει μόνο ένα από τα έξι παιχνίδια στο σπίτι του, αυτό με τον Παναιτωλικό.

Πέρα από την ΑΕΚ, και ο ΠΑΣ έχει πολύ καλύτερη αμυντική παρουσία στο πρώτο ημίχρονο. Έχει δεχτεί τα έξι από τα 20 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μόλις ένα, αυτό από τον Παναιτωλικό, στην έδρα του. Μάλιστα από εκείνο το παιχνίδι, σε επτά αγώνες μέσα έξω δεν έχει δεχτεί άλλο γκολ, ενώ έχει πετύχει δύο.

Η ΑΕΚ έφυγε αήττητη στις τρεις τελευταίες επισκέψεις της στα Γιάννινα, από τότε δηλαδή, που επέστρεψε από την περιπέτεια στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ισόπαλη στις δύο τελευταίες, ενώ νίκησε το 2016. Έχασε το Απρίλιο του 2013, όταν πλέον ο δρόμος του υποβιβασμού ήταν ορατός. Από τότε ο ΠΑΣ δεν έχει νίκη σε επτά συναντήσεις τους, ανεξάρτητα έδρας.

Τους 150 αγώνες για τη Super League Σουρωτή συμπληρώνει ο Γιάννης Πετράκης στον πάγκο του ΠΑΣ.

Θα ήθελε να το συνδυάσει με την πρώτη νίκη στην καριέρα του επί της ΑΕΚ, και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο τις 51 νίκες του Αντώνη Γεωργιάδη στον πάγκο του ΠΑΣ. Ο Πετράκης έχει 47.

[Πηγή: http://www.superleaguegreece.net]

Σχόλια

Comments are closed.