image description

Με το σκορ ημιχρόνου να γράφει 0-4, κάθε σοβαρή συζήτηση για το ματς του ΠΑΣ με την ΑΕΚ στους “Ζωσιμάδες” σταματάει. Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή, ο ΠΑΣ δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο και το πλήρωσε με μια βαριά ήττα, που θα μπορούσε να ήταν και βαρύτερη, αν η ομάδα του Ουζουνίδη δεν τραβούσε το πόδι από το γκάζι στο β’ ημίχρονο.

Το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει αποδυναμωμένος, ενώ είναι φανερές οι αδυναμίες του, επίσης σταματάει κάθε σοβαρή συζήτηση για επιμερισμό ευθυνών στο αγωνιστικό τμήμα. Η ομάδα έχει φέτος ένα συγκεκριμένο ταβάνι και έχει δείξει με ποιους αντιπάλους και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να αντεπεξέλθει. Από εκεί και πέρα έπρεπε οι μεταγραφές να είναι εδώ από την 1η Ιανουαρίου για να ενσωματωθούν και να αρχίσουν να βοηθάνε. Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα γίνει αναστρέψιμη άμεσα και ευτυχώς προς αυτήν την κατεύθυνση βοήθησε η σημερινή ήττα της Λαμίας στο 93΄από τον Άρη, αλλά και η εντός έδρας ισοπαλία του ΟΦΗ με τον Πανιώνιο. Όμως τα «δώρα» από τους άλλους δεν θα είναι αρκετά, ειδικά με το πρόγραμμα «βουνό» που έχει μπροστά του ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ήταν ένα ματς που τελείωσε πριν καν προλάβει να ξεκινήσει. Η ΑΕΚ μπήκε μπροστά στο σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Πόνσε και εκτέλεσε εύστοχα ο Μάνταλος και το ματς πήρε τον δρόμο του, με τα πόδια των παικτών του Πετράκη να «κόβονται». Ακολούθησε το αυτογκόλ του Μιχαήλ στο 20’ και δύο ακόμα γκολ του Πόνσε στο 45’ και το 45+3 με δύο κεφαλιές. Η ΑΕΚ είχε δοκάρια με τους Γκάλο και Μπακασέτα στο α’ ημίχρονο και με τον Χουλτ στο 49’.

Όταν πλέον η ΑΕΚ χαλάρωσε μετά το 50’ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Νικολιά, δύο καλές στιγμές με τον Κρίζμαν και χαμένο πέναλτι στο 92’ με τον Αθανασιάδη, το οποίο κέρδισε ο Κρίζμαν. Όμως δεν είναι ικανό αυτό για να αλλάξει τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού.

Στο ημίχρονο οπαδοί του ΠΑΣ εισήλθαν ως τις διαφημιστικές πινακίδες από το πέταλο, ενώ στο 50’ οι οπαδοί του Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα μάζεψαν τα πανό τους και αποχώρησαν από το γήπεδο. Μάλιστα έξω απ’ αυτό υπήρξε μια ένταση με την αστυνομία που έριξε κρότου-λάμψης για να τους απομακρύνει από το να πλησιάσουν στα γραφεία του συνδέσμου.

Αποδοκιμασίες ακούστηκαν και στο φινάλε του ματς από τον «παγωμένο» κόσμο που δεν πίστευε το θέαμα που έβλεπε.

Το ζήτημα για τον ΠΑΣ είναι το πώς θα συνέλθει μετά από τέτοια βραδιά κι ενώ ακολουθούν ματς ακόμα δυσκολότερα. Ο κ. Πετράκης προανήγγειλε αλλαγές σε όλα, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό συμπεριλαμβάνει και τον ίδιο.