image description

Μία δύσκολη εβδομάδα πέρασε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το 0-4 από την ΑΕΚ και τον τρόπο που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά και τα όσα την επακολούθησαν με «επισκέψεις» οπαδών στο ξενοδοχείο της ομάδας και ανακοινώσεις, που βάρυναν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι όταν… πέφτεις, να σηκώνεσαι αμέσως, αλλά αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, όταν ο επόμενος αντίπαλός σου είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Super League, ο Ολυμπιακός.

Ο ΠΑΣ καλείται σήμερα (Σάββατο, ώρα 17:15) να μη βγάλει άγχος και πίεση λόγω του περίγυρου, αλλά αντίδραση και πάνω απ’ όλα εγωισμό, δυσκολεύοντας όσο μπορεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος με τη σειρά του έρχεται στα Γιάννενα με την απόλυτη ανάγκη των βαθμών για να διατηρήσει τις ελπίδες του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Πετράκης αναμένεται να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στον σχηματισμό της ομάδας και να επιλέξει 3-5-2 για το σημερινό ματς, οχυρώνοντας όσο μπορεί τα μετόπισθεν και γεμίζοντας το κέντρο, ώστε να αντεπεξέλθει στην πίεση που θα ασκήσει ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό. Οι Πειραιώτες ποντάρουν πολύ στο γρήγορο γκολ για να διώξουν το άγχος και αυτό θέλουν να αποφύγουν οι «κυανόλευκοι», με σκοπό να μείνουν στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος ως το φινάλε του ματς, αφού ακόμα και ο βαθμός θα είναι «χρυσάφι» στην προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία.

Από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Μάνο και Σεργκελασβίλι, δεν είναι ακόμα η στιγμή να πάρουμε «γεύση», αφού έχουν μόνο λίγα 24ωρα στην πόλη και δεν είναι έτοιμοι για ένα ματς που απαιτεί πολύ μεγάλη προσήλωση στην τακτική. Δεν αποκλείεται, όμως, να πάρουν κάποιο χρόνο συμμετοχής στο ματς κυπέλλου της Τρίτης με τον Πανιώνιο, ώστε να αρχίσουν να εντάσσονται σταδιακά στο αγωνιστικό κλίμα και πλάνο.

Να σημειώσουμε ενημερωτικά, ότι ο Μάνος επέλεξε το νούμερο 27, το οποίο φορούσε ο Μυστακίδης μέχρι πρότινος και ο Σεργκελασβίλι το 17, το οποίο πέρυσι είχε ο Σολτάνι.

Άλλες απουσίες για τον ΠΑΣ δεν αναμένεται να υπάρξουν, αφού δεν υπάρχουν τραυματίες ή τιμωρημένοι, οπότε εκτός αποστολής θα είναι κυρίως οι νεαροί που θα παίξουν με την Κ19.

Πιθανή ενδεκάδα: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Λίλα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Γιάκος, Νικολιάς, Αθανασιάδης και Κρίζμαν.

Με ενδεκάδα Λιβαδειάς ο Ολυμπιακός

Ο Μαρτίνς προσανατολίζεται στο να μην αλλάξει κάτι σε σχέση με το παιχνίδι στη Λιβαδειά όπου είχε σχήμα 4-2-3-1. Στην ενδεκάδα είχε τους: Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρη (στην άμυνα), Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε (αμυντικά χαφ), Ποντένσε, Λάζαρο, Φορτούνη και Γκερέρο (στην επίθεση). Δεν αποκλείεται, όμως, να υπάρξουν 1-2 αλλαγές το πολύ.

Ο Παπαδόπουλος «ρεφ»

Ο διεθνής «ρεφ», Ιωάννης Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας θα σφυρίξει στο σημερινό παιχνίδι.

Ο Παπαδόπουλος είχε διευθύνει την προηγούμενη σεζόν τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλωνα Σμύρνης 0-1, όπου είχε ακυρώσει κανονικό γκολ του Μανθάτη για επιθετικό φάουλ, ενώ τον Νοέμβριο του 2016 ήταν διαιτητής στο ισόπαλο 0-0 μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακού, που είχε ακυρωθεί πάλι κανονικό γκολ του Γιάκου.

Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Νικολαΐδης και Δημήτριος Νατσιόπουλος, από τον σύνδεσμο Μακεδονίας κι εκείνοι. Τέταρτος θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιάυτης (Άρτας) και παρατηρητής ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας).