image description

Η καθιερωμένη γιορτή για τις επιτυχίες της Ελληνικής Κωπηλασίας, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές της περασμένης χρονιάς, έγινε χθες βράδυ στην αίθουσα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα με διοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας.

Από την εκδήλωση δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν η Γιαννιώτικη Κωπηλασία και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, το σωματείο που από το 1954 που ιδρύθηκε, δηλαδή επί 65 συναπτά έτη, υπηρετεί το άθλημα με συνέπεια και συνέχεια.

Ανάμεσα λοιπόν στους βραβευθέντες αθλητές ήταν και δύο κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι.. Ο λόγος για τον Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος βραβεύθηκε για τρεις διεθνείς επιτυχίες του το 2018 και πιο συγκεκριμένα για το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνας Ισπανίας, το οποίο κατέκτησε στο διπλό Σκιφ Ανδρών με τον Χρ. Στεργιάκα, για το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Μπρεστ Λευκορωσίας, όπου αγωνίστηκε επίσης με τον Χρ. Στεργιάκα στο διπλό Σκιφ και για την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών του Πόζναν Πολωνίας όπου έλαβε μέρος με τον Σπ. Καλέντζη στη Δίκωπο άνευ.

Βραβείο απονεμήθηκε επίσης στον Ανδριανό Οικονόμου για την 6η θέση που κατέκτησε με την Τετράκωπο άνευ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που διεξήχθη στο Ρατσίτσε της Τσεχίας. Nα σημειωθεί ότι ο Οικονόμου κατέκτησε πέρυσι και δυο μετάλλια στο Βαλκανικό του Πλόβντιβ Βουλγαρίας.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου, προβλήθηκε και το πρώτο βίντεο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί 7 και 8 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι δύο Ολυμπιονίκες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης.