image description

«Άνθισαν» ξανά τα χαμόγελα στα χείλη των ανθρώπων του ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μετά από καιρό ήρθε μια νίκη απ’ αυτές που τονώνουν την ψυχολογία και δείχνουν ότι η ομάδα μπορεί να βγει από το τέλμα που βρισκόταν.

Σίγουρα η ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζει η ομάδα δεν άλλαξε δραματικά, αλλά όπως έχουμε επισημάνει κατά καιρούς, το περίσσιο πάθος σε κάθε ματς μπορεί να φέρει αποτελέσματα κι αυτά είναι που μετράνε από εδώ και πέρα.

Για τους Ηπειρώτες δεν τελείωσε τίποτα ακόμα με τη νίκη που έκαναν επί του Παναθηναϊκού. Ήταν απλά η ώθηση που χρειάζονταν οι παίκτες και η ψυχολογία που πήρε η κερκίδα. Τα δύσκολα συνεχίζονται και ακολουθεί το ερχόμενο Σάββατο (19:30) το ματς με τον Ατρόμητο, που θεωρητικά είναι ακόμα δυσκολότερο.

Στην ομάδα θα μετρήσουν παρουσίες τις επόμενες, ώστε να δουν ποιοι υπολογίζονται και ποιοι όχι στη μεγάλη αυτή μάχη.

Σίγουρα απόντες είναι οι τιμωρημένοι Κρίζμαν και Σκόνδρας. Ο πρώτος έχει την κόκκινη κάρτα, αλλά και μία θλάση που θα τον αφήσει 2-3 εβδομάδες εκτός δράσης. Ο δεύτερος έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες και είχε δηλωθεί γι’ αυτό το ματς.

Δεδομένες θα είναι και οι απουσίες των Ξύδα και Παμλίδη που κι αυτοί έχουν μυϊκούς τραυματισμούς.

Από εκεί και πέρα, η επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα φέρει δύο επιστροφές, αυτές των Σεργκελασβίλι και Πάντελιτς. Ο Γεωργιανός απέφυγε τη θλάση και μέχρι τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα θα αποφασιστεί από την ομάδα, αν μπορεί να παίξει κατευθείαν, έστω και μισό παιχνίδι ή θα προφυλαχθεί για να είναι στο 100% με τον Παναιτωλικό. Καλύτερα πηγαίνει και η αποθεραπεία του Πάντελιτς που είχε ένα μικρό πρόβλημα στο γόνατο, ενώ ο Λέο είναι κι αυτός έτοιμος να ανεβάσει ρυθμούς.

Σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του Λίλα, που εξέτισε τη μία από τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του (σ.σ. την άλλοι αγωνιστική θα την εκτίσει με τον Παναιτωλικό) και θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Σκόνδρα.

 

Περιμένει νέες «καμπάνες» ο ΠΑΣ

Σε ό,τι αφορά τα εξωαγωνιστικά, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα φέρει σίγουρα νέα χρηματικά πρόστιμα, καθώς ο ΠΑΣ είναι πολλές φορές υπότροπος για πυρσούς, ενώ καταγράφηκε κι ένα πανό που ανέβηκε για 2-3 λεπτά και το οποίο είχε ένα υβριστικό μήνυμα σε ξένη γλώσσα. Ανάλογα με το άρθρο που θα κληθεί η ομάδα, θα δούμε αν θα κινδυνεύσει και με τιμωρία έδρας στο ματς με την Ξάνθη.