Θα είναι ένα κερδισμένο στοίχημα ο Κάστρο; (3 video)

0

Με αφορμή τον σχολιασμό που έγινε στις ραδιοφωνικές μας εκπομπές μετά τα ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με αντιπάλους Άρη και Παναθηναϊκό και την κουβέντα που ούτως ή άλλως είχε προηγηθεί τον Δεκέμβριο σχετικά με την παραμονή του στην ομάδα, έχει ένα ενδιαφέρον να κάνουμε μια ειδική αναφορά σήμερα στην περίπτωση του Φάμπρι Κάστρο.

Ο Κολομβιανός αμυντικός χαφ έχει αρχίσει να… ζεσταίνει και πάλι τους «fan» του, τόσο στα ενδότερα… διαμερίσματα του ΠΕΑΚΙ όσο και στις κερκίδες των «Ζωσιμάδων», μετά από μια μακρά περίοδο αμφισβήτησης.

Ο Κάστρο, όταν πρωτοήρθε είχε τραβήξει αμέσως τα βλέμματα στην καλοκαιρινή προετοιμασία, καθώς έβγαλε στοιχεία δυναμισμού, τρεξίματα, δύσκολα άφηνε αντίπαλο χωρίς να «κολλήσει» πάνω του για να του κλέψει την μπάλα και προσπαθούσε οι πάσες του να είναι όλες μπροστά και στα πόδια των συμπαικτών του και όχι πίσω ή παράλληλα ή με γεμίσματα και διεκδικήσιμες μπάλες. Με λίγα λόγια, είχε τα στοιχεία εκείνα που πρέπει να έχει ένα μοντέρνο χαφ. Φάνηκε, μάλιστα, ότι ο ΠΑΣ έπιασε «λαβράκι», σε σημείο να υπάρχει η εκτίμηση ότι θα ήταν η επόμενη… «περήφανη» πώληση!

Η εικόνα αυτή από τις προπονήσεις και τα φιλικά δυστυχώς δεν συνεχίστηκε στα επίσημα παιχνίδια. Ίσως η δυσκολία του προγράμματος στην αρχή, η δυσκολία στο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του προπονητή ή του ελληνικού πρωταθλήματος, τον οδήγησαν στα μέσα Οκτωβρίου, δηλαδή μετά το ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, στον πάγκο και κάποιες φορές και στην κερκίδα.

Μόλις 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 4 στο κύπελλο ο μέχρι τώρα απολογισμός του. Μάλιστα τον Δεκέμβριο δεν έλειψε το όνομά του από τη λίστα των προς αποχώρηση παικτών. Ωστόσο από τις αρχές Ιανουαρίου κάτι άλλαξε και επικράτησαν δεύτερες σκέψεις στην ομάδα. Έτσι, αποφασίστηκε να του δοθεί η ευκαιρία να δείξει τουλάχιστον ως το καλοκαίρι, τι μπορεί να περιμένει απ’ αυτόν η ομάδα.

Στα δύο τελευταία ματς με Άρη και Παναθηναϊκό οι συγκυρίες επέτρεψαν να αγωνιστεί ως βασικός και είχε μία αξιοπρόσεκτη παρουσία, με πολλή ενέργεια και πάθος, με τρεξίματα και σωστές μεταβιβάσεις, όχι όμως χωρίς τα συνηθισμένα του λάθη με τα άτσαλα γυρίσματα στον τερματοφύλακα ή τις παρακινδυνευμένες ντρίμπλες κοντά στην περιοχή, στοιχεία όμως που μπορούν να εξαλειφθούν όσο θα παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Σίγουρα έχει ακόμα δρόμο μπροστά του μέχρι να αποκτήσει σταθερότητα και ωριμότητα στο παιχνίδι του και τελικά δεν αποκλείεται ο ΠΑΣ να βρει μία ακόμα «εσωτερική μεταγραφή» στον απαιτητικό δρόμο προς την παραμονή του στην κατηγορία.

Όσο για τον χαρακτήρα του; Βαθιά θρησκευόμενος και ευαίσθητο παιδί που δακρύζει εύκολα. Όμως μέσα στο γήπεδο θέλει να βγάζει ηγετικές τάσεις και να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του.

Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια γι’ αυτόν, γιατί είναι από τους παίκτες που καλλιεργεί προσδοκίες, αλλά η πίεση για αποτελέσματα -παραμονής, σημαίνει αυτομάτως ότι είναι πολύ στενά τα περιθώρια για «πειραματισμούς» από πλευράς Πετράκη.

Του Γιάννη Γιαννάκη

Δείτε και μερικά βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Κάστρο στα ματς με Παναθηναϊκό, Άρη και Ηρακλή (κύπελλο)

Σχόλια

Comments are closed.