image description

Σ’ ένα παιχνίδι που πήγε πάρα πολύ στις μονομαχίες και τη δύναμη και είχε λίγες ευκαιρίες, οι ομάδες Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα και του Άρη αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1. Με βάση και τις πολύ σημαντικές απουσίες που είχε σήμερα η ομάδα του ΠΑΣ, το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, αφού και τη διαφορά του +5 κράτησε από τον Άρη, ενώ στο άλλο ντέρμπι για τη 2η θέση ο Παναιτωλικός νίκησε την Ξάνθη με 1-0 και φαίνεται ότι ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός θα μείνουν ως το τέλος στη μάχη της 2ης θέσης, καθώς πλέον ισοβαθμούν, με τον ΠΑΣ να έχει το πλεονέκτημα με 2 νίκες και 1 ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αγωνιστικά το ματς δεν είχε ιδιαίτερα πράγματα. Ο ΠΑΣ δεν είχε την ευχέρεια της καλής κυκλοφορίας της μπάλας και των επιθετικών απειλών όπως σε άλλα ματς και ο Άρης προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί μετά το ημίωρο, ψάχνοντας περισσότερο το γκολ, ενώ ο ΠΑΣ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο α’ μέρος, όταν στο 40ο λεπτό ο Δασκαλάκης γύρισε ωραία το σώμα του στην περιοχή και βρέθηκε τετ α τετ με τον Βακαλόπουλο, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ να κάνει σωτήρια επέμβαση!

Δυνατά μπήκαν οι δύο ομάδες στο β’ ημίχρονο, με τον Άρη να στέκεται τυχερός στο 50’, από διπλό λάθος, αρχικά του Βακαλόπουλου που έδωσε την μπάλα σε συμπαίκτη του που δεν ήταν τελείως ξεμαρκάριστος στο ημικύκλιο της περιοχής και στη συνέχεια του Παππά που δεν μπόρεσε να κοντρολάρει την μπάλα, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Καλαϊτζίδης, που στη συνέχεια δεν αστόχησε στο τετ α τετ, κάνοντας το 0-1.

Η αντίδραση της ομάδας του Νίκου Μπαδήμα ήρθε γρήγορα, αφού στο 55’ ο Πλατιάς μπήκε παλικαρίσια στην περιοχή από δεξιά, έκοψε στο σημείο του πέναλτι για τον Γροσδάνη που με ψύχραιμο σουτ ισοφάρισε!

Μάλιστα ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή στο 60’. Από λάθος διώξιμο της άμυνας, ο Γροσδάνης, που ήταν ο παίκτης που είχε και τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς, έκανε αμέσως το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη βγήκε εγκαίρως και απέκρουσε με υψωμένα τα χέρια.

Ο Άρης στα τελευταία 20 λεπτά πίεσε για το γκολ, ο ΠΑΣ όμως έχασε 2 ευκαιρίες στο 74’ με τον Κλεισούρα, για να έχει δοκάρι ο Άρης στο 94’ σε διαγώνιο σουτ του Μαρμαρίδη, που βρήκε στη ρίζα της δοκού του Βακαλόπουλου.

Αγχωμένος, αλλά πολύτιμος ο βαθμός εν τέλει για τους Γιαννιώτες που ανασυντάσσονται και πάνε την επόμενη εβδομάδα για ένα επίσης κρίσιμο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Βαθμολογία Όμιλος B’
# ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘ.
1 Π.Α.Ο.Κ. 18 41
2 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 18 31
3 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 18 31
4 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 18 26
5 ΑΡΗΣ 18 26
6 Α.Ε.Λ. 18 11
7 ΛΑΜΙΑ 18 9