Κινητοποιούνται βουλευτές και αυτοδιοικητικοί να μην περάσει η αναδιάρθρωση!

0

Καταστροφική για τις επαρχιακές ομάδες θεωρείται η επικείμενη αναδιάρθρωση που θέλει να περάσει την Παρασκευή στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο ο Υφ. Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς αυτές είναι που θα «πληρώσουν» πρώτες το… μάρμαρο ενός πρωταθλήματος με λιγότερες ομάδες.

Το θέμα της μη αναδιάρθρωσης είχε τεθεί πρόσφατα και στο συμβούλιο της Super League, όπου ακόμα και οι «μεγάλοι» όπως ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ διαφώνησαν με τη μείωση των ομάδων, αφού είναι εξαιρετικά μικρό, οι παίκτες θα μένουν για πολλούς μήνες σε απραξία, ενώ δεν θέλουν καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο της επαναφορά των πλέι-οφ.

Επίσης και πολλές επαρχιακές διαφωνούν, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Άλλωστε, με τους όρους που δημιουργήθηκαν στο πρωτάθλημα εκ των υστέρων, όταν η ΕΡΤ μοίρασε χρήματα που υπερέβαιναν τα εμπορικά δεδομένα κάποιων ομάδων, προφανώς αλλοιώθηκε ο ανταγωνισμός.

Η Κρήτη ήδη πρωτοστατεί στις αντιδράσεις, με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Τζώρτζογλου να κινητοποιεί βουλευτές και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ώστε να μην επιτρέψουν να περάσει το άρθρο για την αναδιάρθρωση στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο και στον «χορό» αρχίζουν να μπαίνουν κι άλλες πόλεις και ομάδες, ακόμα και της football league, αφού η 2η της βαθμολογίας δεν θα ανέβει απευθείας, αλλά θα αναγκαστεί να παίξει μπαράζ. Τη 2η θέση δε, διεκδικούν μόνο ομάδες της επαρχίας, δηλαδή Απόλλων Λάρισας, Κέρκυρα, Πλατανιάς και Παναχαϊκή.

Σε τοπικό επίπεδο στα Γιάννινα, δεν έχει υπάρξει καμία τοποθέτηση σε υψηλό επίπεδο για το θέμα, αλλά αναμένεται με ενδιαφέρον τι θα πράξουν οι Γιαννιώτες βουλευτές και αν θα επιτρέψουν να περάσει η αναδιάρθρωση, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτή να επιφέρει.

Σχόλια

Comments are closed.