Ούτε στο Αγρίνιο κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει βαθμό ή βαθμούς και η κατάσταση δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο για τη μάχη της παραμονής. Ακόμα πιο άσχημο και από την ήττα, όμως, ήταν ότι σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τις μεγάλες ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο και είχε καλά διαστήματα στην επανάληψη, όμως ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που ανέβασε την απόδοσή του πιο εμφανώς, είχε δοκάρι στο 62’ και γκολ στο 79’, σ’ ένα χρονικό σημείο που σε «σκοτώνει», όταν έχει προηγηθεί τόσο καλή εμφάνιση.
Στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε και κυρίως στη βαθμολογική θέση που είναι η «κυανόλευκη» ομάδα, ένα καλό 15 λεπτό σε κάθε ημίχρονο δεν αρκεί για να πάρεις αποτέλεσμα, ακόμα κι αν οι ευκαιρίες που έχεις χάσει είναι «καθαρές». Ο ΠΑΣ πρέπει να κρατήσει τα θετικά της σημερινής εμφάνισης, με τους Σεργκελασβίλι και Κάστρο να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι, θετική παρουσία είχε και ο Κάργας στο ντεμπούτο του (σ.σ. έγινε ο 30ος παίκτης που φοράει φέτος τη φανέλα του ΠΑΣ) και από εκεί και πέρα να κυνηγήσει την ανατροπή των προγνωστικών, που δυστυχώς δεν είναι με το μέρος του αυτήν τη στιγμή.
Όμως παιχνίδια υπάρχουν ακόμα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο ΠΑΣ να κάνει το 3 στα 3 στην έδρα του με Ξάνθη, ΑΕΛ και Αστέρα Τρίπολης. Αν δεν χάσει και στα εκτός έδρας ντέρμπι παραμονής με Λαμία, Λεβαδειακό και ΟΦΗ, τότε όλα θα είναι στο χέρι του. Αυτό που δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η ηττοπάθεια, γιατί η ομάδα έδειξε ότι αυτό που της λείπει είναι λίγη τύχη παραπάνω. Και όταν χάνεις για δεύτερο σερί ματς κλασικές ευκαιρίες, κάπου θα δικαιωθεί όλη αυτή η προσπάθεια, έστω κι αν είναι ψυχοβγαλτικό αυτό που συμβαίνει.
Στο αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού, ο κ. Πετράκης επεφύλαξε ορισμένες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. Ξεκίνησε τον Ν. Μιχαήλ στο τέρμα αντί του Βελλίδη, τον Κάργα αντί του Τζημόπουλου και τον Βιδάλ αντί του Γιάκου. Οι δύο πρώτοι τον δικαίωσαν, ο νεαρός Βραζιλιάνος δυστυχώς συνεχίζει να κινείται στη μετριότητα.
Σε παθητικό ρόλο βρέθηκε στα πρώτα 30 λεπτά ο ΠΑΣ, αλλά είχε κλείσει άριστα τους χώρους και δεν δέχτηκε ούτε μία τελική σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Αντιθέτως μετά το 30’ η ομάδα του Πετράκη «σφυροκόπησε» τον Παναιτωλικό, με τον Γιαννακόπουλο να είναι ο MVP του 45λεπτου. Δύο φορές ο Νικολιάς και μία ο Μάνος, έχασαν τις κλασικότερες ευκαιρίες του ΠΑΣ.
Στην επανάληψη το ματς άρχισε να ανοίγει περισσότερο και ο Παναιτωλικός βρήκε χώρους να απειλήσει την εστία του Νεόφυτου Μιχαήλ. Προειδοποίησε με Μιχάι και Αμαράλ, είχε δοκάρι με τον Μάζουρεκ και τελικά το γκολ ήρθε στο 79’ με τον Πάουλο να σεντράρει από δεξιά, και τον Άργκους να πιάνει κεφαλιά στη μικρή περιοχή με 2 παίκτες του ΠΑΣ, τους Κάστρο και Κάργα να μην πηδάνε στο σωστό σημείο και τον σωστό χρόνο, στο μοναδικό τους λάθος σε όλο το ματς.
Στο 75’, πάντως, υπάρχει μία φάση που είναι συζητήσιμη για τον ΠΑΣ, αφού ο Μάνος έφευγε για τετ-α-τετ αλλά κακώς τον σταμάτησε ο β’ βοηθός με οφσάιντ. Ήταν οριακή φάση, αλλά η αμφιβολία είναι υπέρ του επιτιθέμενου, πόσο μάλλον όταν καλύπτεται κιόλας.
Μετά το γκολ του Παναιτωλικού δυστυχώς ο ΠΑΣ φάνηκε να «αδειάζει» ψυχολογικά και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη μεγάλη φάση στο ματς για να αποσπάσει έστω τον βαθμό, που θα ήταν «χρυσάφι».
Στο τέλος του ματς, το πλάνο που αποτυπώνει τον Δέλλα να είναι καθισμένος μόνος στον πάγκο και να προσπαθεί να ηρεμήσει από το άγχος και την ένταση του ματς, λέει πολλά για το πόσο πολύ ήθελε τη νίκη σήμερα ο Παναιτωλικός για να μη μπλέξει σε σενάρια παραμονής, καθώς ακολουθεί πολύ δύσκολο πρόγραμμα.
Επόμενος αγώνας για τους Ηπειρώτες, το εντός έδρας ματς με την Ξάνθη. Κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, εκεί όντως θα είναι καταστροφικό. Όμως προς το παρόν υπάρχουν τα ματς που μπορούν να δώσουν τους βαθμούς της σωτηρίας, αρκεί να μην αποκλίνει καθόλου στα νικηφόρα αποτελέσματα των εντός έδρας ματς η ομάδα του Πετράκη.
