image description

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου ανάμεσα στις ομάδες Κ19 ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθης, με νικητές τους Ακρίτες με 2-4. Ο ΠΑΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 και 1-3, είχε δοκάρια με τους Γώγο και Νάουμετς, στη δεύτερη περίπτωση για να μπορέσει να ισοφαρίσει σε 3-3, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που κατάφερε να γίνει πιο αποτελεσματική και να πάρει τελικά τους βαθμούς της νίκης.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο α’ ημίχρονο και δίκαια πήραν προβάδισμα με 0-2, με τον ΠΑΣ να μην έχει ούτε τελική στο πρώτο 45λεπτο, όμως η εικόνα του ματς άλλαξε στην επανάληψη, ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεσε, πάλεψε για την ανατροπή, ρίσκαρε, είχε δύο δοκάρια και δύο γκολ, τα οποία όμως δεν ήταν αρκετά για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το φιλμ του αγώνα

15’ Ο Σουλεϊμάν Οκάν βρέθηκε απέναντι από τον Βενετικίδη, αλλά πλάσαρε πάνω του.

22’ Ο Δουλγέρης έδωσε την ασίστ στον Θυμιάνη κι αυτός με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Ακρίτες 0-1.

37’ Ο Σουλεϊμάν Οκάν με πλασέ πέτυχε και δεύτερο γκολ για την Ξάνθη.

46’ Ο Δουλγέρης από θέση τετ-α-τετ με τον Βενετικίδη πλάσαρε άουτ.

52’ Ο Λιάσος εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

59’ Ο Νάουμετς εκτέλεσε κόρνερ, ο Γώγος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης.

67’ Ο Σακκάς βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή και με σουτ μείωσε σε 1-2 για τον ΠΑΣ.

72’ Ο Τσάπαρης σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα στη γωνία του Βενετικίδη και 1-3.

74’ Ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι σε καθαρό χέρι του Τενεκέ μέσα στην περιοχή, ο Λιάσος ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών και μείωσε σε 2-3.

76’ Ο Νάουμετς εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση δεξιά, ο τερματοφύλακας βρήκε την μπάλα κι αυτή στη συνέχεια στο αριστερό του δοκάρι, με τον ΠΑΣ να χάνει μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

83’ Σε φάση διαρκείας στην περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα κατέληξε στον Κοτόπουλο που με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-4.

84’ Μακρινό σουτ του Γ. Παππά, η μπάλα πήρε πολύ ωραία καμπύλη, αλλά δεν κατέβηκε ως το «παραθυράκι» του τερματοφύλακα της Ξάνθης και έφυγε μόλις άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Βενετικίδης, Κάγια, Τάτσης (73’ Παππάς), Γώγος, Βασιλάκης, Τσούνης (87’ Παναγιωτίδης), Μπούμπας, Σακκάς, Καραμποΐκης (46’ Παππάς), Λιάσος, Νάουμετς.

Ξάνθη: Γκάρας, Λεουτσάκος, Τενεκές, Γιανναράκης, Γκατζόγιας, Τσάπαρης, Τσιλιγγίρης (62′ Φροσύνης), Θυμιάνης, Κοτόπουλος, Δουλγέρης (78′ Τριανταφύλλου), Σουλεϊμάν Οκάν (87′ Σπυριδωνίδης)