image description

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα πήρε το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στη Δόξα Λευκάδας, επικρατώντας με 71-69 επί των Νησιωτών και συνεχίζει τη θετική του πορεία για την άνοδο στη Β΄Εθνική.

Ο Δημήτρης Γεωργίου ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης και μιλώντας στο Basketa.gr αναφέρθηκε στο έργο του ΠΑΣ για τη φετινή σεζόν, στο ρόλο του στην ομάδα, στις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από τους έμπειρους συμπαίκτες του αλλά και στη συνεργασία του με τον Θωμά Κωστόπουλο.

Δεδομένου ότι ο χτεσινός αγώνας με τη Δόξα Λευκάδας ήταν κρίσιμος για τους στόχους σας, πόσο μεγάλη ήταν η πίεση για το αποτέλεσμα;

«Γνωρίζαμε εξαρχής ότι ο χθεσινός αγώνας θα έκρινε σε μεγάλο βαθμό την άνοδο και τις πιθανότητες που θα έχουμε όσον αφορά στην επίτευξή της. Δυστυχώς ή ευτυχώς η πίεση αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ψυχισμού των παικτών κάθε ομάδας που θέτει ως στόχο τον πρωταθλητισμό και θα έλεγα πως την μετατρέψαμε σε κίνητρο κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Πόσο πιο δύσκολο ήταν το έργο σας από τη στιγμή που το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών;

«Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα με μεγάλο brand name και έχει παρά πολλούς φιλάθλους οι οποίοι κάθε Κυριακή μας δίνουν ώθηση. Μας επηρέασε αρκετά η απουσία τους καθώς μας στηρίζουν σε κάθε αγώνα. Πιστεύω πως αν τους είχε δοθεί η ευκαιρία να είναι εκεί θα είχαμε κερδίσει και με μεγαλύτερη διαφορά».

Θεωρείς ότι το γεγονός πως δεν καλύφθηκε η διαφορά του πρώτου γύρου θα είναι καθοριστικό στο τέλος της σεζόν;

«Όχι, διότι το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και κρύβει πολλές εκπλήξεις. Μέρα με τη μέρα οι τραυματισμοί που μπορεί να προκύψουν σε κάθε ομάδα ενδέχεται να αλλάξουν την υπάρχουσα κατάσταση. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και εμείς στοχεύουμε να πετύχουμε μέχρι το τέλος μόνο νίκες».

Πιστεύεις πως με τον καιρό έχεις βρει το ρόλο σου στην ομάδα και μπορείς να πρωταγωνιστήσεις σε ένα γεμάτο σύνολο;

«Φέτος ήταν μια χρόνια διαφορετική για εμένα, μιας και άλλαξα θέση και ομάδα. Παρόλα αυτά έχω κατανοήσει τι μου ζητά ο προπονητής μου και έχω αποδείξει ότι μπορώ να πρωταγωνιστώ σε ένα γεμάτο σύνολο»

Τι στοιχεία μπορείς να πάρεις από τους έμπειρους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα;

«Σίγουρα το να βρίσκομαι με αρκετούς έμπειρους παίχτες καθημερινά στην προπόνηση με βοηθά να αφομοιώνω στοιχεία του παιχνιδιού τους, να διαχειρίζομαι καταστάσεις, να αντιγράφω τις καλές τους συνήθειες και να αποκτώ τη νοοτροπία του επαγγελματία που βοηθά με κάθε τρόπο την ομάδα του».

Πώς διάλεξες να πας στον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα από τη στιγμή που είχες ηγετικό ρόλο στον ΑΓΣΙ;

«Είχα άψογη συνεργασία με όλα τα μέλη της ομάδας του ΑΓΣΙ. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ όμως μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή ποσό με θέλουν και με κέρδισε επίσης η φιλοδοξία και οι στόχοι που έχουν θέσει για τα επόμενα χρόνια,οι οποίοι ήταν κοινοί με τους δικούς μου».

Θα έλεγες ότι ο ΠΑΣ μπορεί να κάνει το βήμα παραπέρα και να βγει μπροστά για το ηπειρωτικό μπάσκετ;

«Σίγουρα. Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα με κόσμο και ιστορία που παρέχει στους αθλητές του τις καλύτερες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα για να εξελιχθούν.Το επίπεδο οργάνωσης της ομάδας δεν θυμίζει σε τίποτα ομάδα Γ’ Εθνικής. Εφόσον οι προϋποθέσεις υπάρχουν, γιατί όχι τα επόμενα χρόνια να μην πρωταγωνιστεί σε υψηλές κατηγορίες και να εκπροσωπεί την Ήπειρο».

Πώς είναι η σχέση σου με τον κόουτς Κωστόπουλο και ποια είναι η άποψή σου για τον ίδιο ως προπονητή;

«Ο κοουτς Κωστόπουλος είναι ένας προπονητής με τον οποίο έχω άψογη συνεργασία. Έχει παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, δουλεύει πολύ και ιδιαίτερα με τους νεαρούς παίκτες. Έχει δείξει με την σταδιοδρομία του στον χώρο τις ικανότητές του και προσεγγίζει το μπάσκετ με έναν σύγχρονο τρόπο. Νομίζω πως έχει όλα τα φώτα για να εκτοξεύσει την προπονητική του καριέρα».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή σεζόν σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο;

«Ο στόχος της ομάδας έχει τεθεί εξαρχής και δεν είναι άλλος από την άνοδο. Άλλωστε αυτή τη φιλοδοξία αναζητούσα και επέλεξα τον ΠΑΣ. Όσο για τις ατομικές μου φιλοδοξίες, θέλω να συμβάλω τα μέγιστα στην επιτυχία της ομάδας και να αναδειχθώ μέσα από την πορεία της».

Photo Credits: epirusbasket.gr

[Πηγή: basketa.gr]