image description

Μέχρι τώρα, κάθε φορά που ο ΠΑΣ Γιάννινα έβρισκε το… τενεκεδάκι των προβλημάτων του, το κλωτσούσε όλο και πιο μπροστά, μεταθέτοντας τις λύσεις για αργότερα. Πλέον το τενεκεδάκι βρήκε σε… τοίχο και δεν πάει παρακάτω, κάτι που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να λυθεί το πρόβλημα της βαθμολογικής συγκομιδής με νίκες και μάλιστα «εξάποντης» σημασίας. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία κι έτσι όπως είναι η ακολουθία των παιχνιδιών τις επόμενες αγωνιστικές, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η νίκη θα δώσει «φτερά» στους «κυανόλευκους».

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται στις 19:30 την ΑΕΛ σ’ ένα παιχνίδι ορόσημο γι’ αυτόν, αφού με νίκη μπορεί να αλλάξει τη βαθμολογική του μοίρα και να ελπίζει βάσιμα στην απευθείας σωτηρία ή έστω να πάρει ισχυρό προβάδισμα για τη θέση του μπαράζ, διαφορετικά «ταβάνι» γίνεται το μπαράζ, αλλά ακόμα κι αυτό θα τεθεί εν αμφιβόλω αν ο Λεβαδειακός πάρει νικηφόρο αποτέλεσμα μέσα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ.

Την κρισιμότητα της αποψινής αναμέτρησης με την ΑΕΛ την έχουν αντιληφθεί όλοι πολύ καλά στο εσωτερικό της ομάδας και ξέρουν ότι σήμερα πρέπει να καταθέσουν ψυχή για να βγάλουν την ομάδα από το αδιέξοδο. Αυτό προφανώς θα τους αγχώνει, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η υποστήριξη από τον 12ο παίκτη, τους φιλάθλους, που πρέπει να δώσουν το σύνθημα της νίκης στους παίκτες του Γιάννη Πετράκη. Άλλωστε δεν υπολείπονται σε τίποτα ποιοτικά οι «κυανόλευκοι» από τους «βυσσινί» και αν καταφέρουν να παραμερίσουν το άγχος και κάνουν το παιχνίδι τους, θα βρουν τον τρόπο να φτάσουν στη νίκη.

Το πλεονέκτημα για τον ΠΑΣ είναι ότι η ΑΕΛ έρχεται με δύο απουσίες που είναι κρίσιμες για την ποιότητα της ομάδας. Από τη μία έχει τεθεί στο περιθώριο ο Ντέλετιτς που ήταν ο παίκτης «ορχήστρα» της ομάδας και από την άλλη είναι τιμωρημένος με κάρτες ο μέσος Άντονι Φατιόν.

Και από τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, δεν λείπουν τα προβλήματα, με τα οποία όμως η ομάδα έχει μάθει να ζει από τις πρώτες κιόλας μέρες της προετοιμασίας. Εκτός είναι οι Κρίζμαν και Σεργκελασβίλι που δεν είναι έτοιμοι στο 100% και θα επανέλθουν μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Εκτός είναι επίσης ο τιμωρημένος Τζημόπουλος και οι τραυματίες Ξύδας και Σιόντης.

Όσον αφορά τις σκέψεις του κ. Πετράκη για την ενδεκάδα, μια-δυο θέσεις παίζουν για το αρχικό σχήμα και αφορούν το τρίτο στόπερ (Μιχαήλ ή Λίλα) και έναν μέσο (Γιάκος ή Πάντελιτς). Για τη θέση του αριστερού μπακ δεν θα «θυσιαστεί» πάλι ο Νικολιάς, αφού η ομάδα τον χρειάζεται οπωσδήποτε στο δημιουργικό κομμάτι αντί του Βιδάλ, οπότε στα αριστερά της άμυνας θα δούμε Αποστολόπουλο ή Μπουκουβάλα. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στη Λαμία.

Άλλαξε ο διαιτητής

Αλλαγή διαιτητή προέκυψε ξαφνικά στο αποψινό ντέρμπι, αφού ο Σιδηρόπουλος δήλωσε τραυματίας και η επιλογή της ΚΕΔ ήταν να τον αντικαταστήσει με τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, ο οποίος είχε διευθύνει και το παιχνίδι του Α’ γύρου, κάνοντας σοβαρά λάθη τόσο αυτός όσο και οι βοηθοί του, τα οποία ήταν όλα υπέρ της ΑΕΛ. Τόσο πολύ έδρα σφύριξε, που μέχρι και ο Αλ. Κούγιας έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του! Σαφώς και προβληματίζει αυτή η επιλογή, αλλά η ομάδα πρέπει να συγκεντρωθεί πρωτίστως στο δικό της παιχνίδι και εν ανάγκη να νικήσει και τις διαιτητικές αποφάσεις.

Ο Ζαχαριάδης φέτος σφύριξε και το ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης 1-0.

Βοηθοί του θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας). Τέταρτος θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας) και παρατηρητής ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά).