Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον Sport Fm 94,6 μεταξύ άλλων θεμάτων και για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, λέγοντας «αν δεν τηρήσουν την απόφασή τους οι ομάδες, δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τη δεύτερη κατηγορία». Ο κ. Βασιλειάδης παραδέχτηκε ότι δημιουργείται μία αδικία για τις ομάδες της Football League που θα υποβιβαστούν, καθώς ουσιαστικά θα πέσουν δύο κατηγορίες με την ίδρυση της Super League 2, όπως και για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής που θα ανέβουν, αφού ουσιαστικά πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία θα μείνουν, αλλά με άλλο όνομα κατηγορίας. Γι’ αυτές είπε ότι συζητάει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις, αλλά επιμένει ότι αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση, τότε η ΕΡΤ δεν θα παραμείνει στο τηλεοπτικό τοπίο.

Όσο για το πότε θα γίνει η αναδιάρθρωση, ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι μόλις του στείλει η ΕΠΟ το χαρτί που έχει αποφασιστεί η αναδιάρθρωση, την επόμενη μέρα θα καταθέσει την τροπολογία.

Αναλυτικά:

«Για να έχουν πάρει την απόφαση, προφανώς και τη θέλουν. Εμείς κάναμε μια πρόταση για να φτιάξουμε ένα προϊόν, μέσα στο πλαίσιο μιας λογικής και μελετών για το ποδόσφαιρο. Δεν το σκεφτήκαμε εκεί που τρώγαμε σε μια ταβέρνα. Κάναμε μια πρόταση για ένα οικονομικά βιώσιμο μοντέλο και να μην έχουμε τα καραγκιοζιλίκια που βλέπουμε εδώ και 20 χρόνια. Αν το ίδιο το ποδόσφαιρο δεν ενδιαφέρεται ούτε τα χρήματα να πάρει, ούτε να αλλάξει τίποτα, τότε θα πάμε σε ένα ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο ποινών. Εφόσον θέλουν να συνεχίσει η φάρσα… Ορισμένα πράγματα φτάνουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Αν δεν τηρήσουν την απόφασή τους οι ομάδες, δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τη δεύτερη κατηγορία, όπως και να την πείτε. Αν δεν θέλουν οι ίδιοι, δεν μπορείς να επιβάλεις τίποτε. Έχουν παρθεί αποφάσεις και έχουν υπογραφεί έγγραφα. Εγώ θεωρώ αδιανόητη όλη τη συζήτηση που γίνεται και πιστεύω πως όλα θα γίνουν κανονικά. Το να διορθωθούν κάποια πράγματα, όπως το να γίνουν οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας 14 για να ανέβουν και δύο από την τρίτη, το συζητάμε».

Ακούστε τη συνέντευξη και γι’ άλλα θέματα ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ