Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική του μπάσκετ, καθώς χάθηκαν τα δελτία των καλοθοσφαιριστών του και την τελευταία αγωνιστική μηδενίστηκε. Έτσι, τη θέση του πήρε ο Σπάρτακος, που το Σάββατο μπαίνει εκείνος στη μάχη των πλέι-οφ.

Όμως το θέμα των δελτίων είχε και συνέχεια, καθώς ο Πρωτέας σε ανακοίνωσή του εξέφρασε υπόνοιες ότι τα δελτία χάθηκαν μετά το ματς με τον Σπάρτακο την ώρα των πανηγυρισμών, με τον Σπάρτακο να απαντάει και να ζητεί αποκατάσταση της αλήθειας, καθώς εμμέσως του φορτώνονται ευθύνες για την απώλεια.

Η ανακοίνωση του Πρωτέα Ηγουμενίτσας

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα τελευταία θλιβερά γεγονότα με πρωταγωνιστή τον σύλλογό μας αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε με την κοινή γνώμη και να πούμε αλήθειες:
Τα γεγονότα έχουν ως εξής :Την Παρασκευή πριν τον αγώνα ο προπονητής του συλλόγου μας, προετοιμαζόμενος για το παιχνίδι της επόμενης ημέρας, ανακαλύπτει ότι τα δελτία των αθλητών μας δεν υπάρχουν στα πράγματά του και όλος ο σύλλογος τα ψάχνει στο γήπεδο, στο γραφείο, στα σκουπίδια, παντού χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αφού εξαντλήσαμε όλες τις πιθανότητες το Σάββατο το πρωί ο Πρόεδρος του συλλόγου κάνει δήλωση κλοπής στην Αστυνομία και αμέσως επικοινωνεί με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε ζητώντας αναβολή του παιχνιδιού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε στην Άρτα την ώρα του αγώνα με τους αθλητές της με την κατάσταση Αθλουμένων Μελών και τις ταυτότητες των αθλητών, δεν της επιτράπηκε να αγωνιστεί και κατέθεσε ένσταση για επανάληψη του παιχνιδιού.

Δεδομένο 1ο
: τα δελτία «εξαφανίστηκαν» αμέσως μετά τον νικηφόρο αγώνα της ομάδας μας με τον Σπάρτακο. Το πρώτο και μεγάλο λάθος μας είναι ότι μέσα στους πανηγυρισμούς μας δεν τα «περιφρουρήσαμε» και νομίζοντας ο ένας ότι τα πήρε ο άλλος φτάσαμε να ανακαλύψουμε ότι λείπουν την Παρασκευή το βράδυ.
Δεδομένο 2ο: Οι αθλητές μας έχουν δελτία, δεν παύουν να είναι αθλητές του συλλόγου λόγω της απώλειας τους και ζητήσαμε αναβολή μερικών ημερών για να προλάβουμε να τα επανεκδώσουμε. Δεν επικαλεστήκαμε άλλους ψεύτικους λόγους αναβολής, αλλά μόνο την αλήθεια, πιστεύοντας ότι ηθικά θα έπρεπε να δικαιωθούμε.
Δεδομένο 3ο: Στα play off δεν θα συμμετέχουν οι δύο καλύτερες αγωνιστικά ομάδες του ομίλου μας.
Δεδομένο 4: Έχουν δοθεί αναβολές, αλλαγή ημέρας και ώρας σε αγώνες για πολύ μικρότερης σημαίας λόγους (σχολικές εκδρομές, εξετάσεις αγγλικών κ.α) και σε μικρότερης σημασίας αγώνες από τον συγκεκριμένο. Για όλα αυτά τα δεδομένα και με σεβασμό στον ιδρώτα και τις προσπάθειες των αθλητών πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να κριθεί το πρωτάθλημα με εξωαγωνιστικά κριτήρια. Να μη ξεχνάμε ότι κάνουμε
ερασιτεχνικό αθλητισμό που κυρίαρχο ρόλο πρέπει να παίζει το παιχνίδι…

ΥΓ. 1 Την ευγένεια και το ήθος μας ως ομάδα να μην την εκλαμβάνουν κάποιοι σαν αδυναμία μας!!!
ΥΓ. 2 Τα μυστήρια δεν μένουν για πάντα μυστήρια, κάποια στιγμή αποκαλύπτονται και τότε κάποιοι θα μας βρουν μπροστά τους…
Με Αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         ΤΑ ΜΕΛΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ,  ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΕΒΗΣ

 

Η απάντηση του Σπάρτακου Ιωαννίνων

«Με έκπληξη λάβαμε γνώση του δελτίου τύπου του συμπαθούς συλλόγου Κ.Α.Ε. ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας, στο οποίο ( δελτίο ) σαφέστατα υπονοείται ότι τα δελτία των αθλητών του τμήματος καλαθοσφαίρισης του συλλόγου αυτού, « εξαφανίστηκαν » όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μετά τη λήξη του μεταξύ μας αγώνα της 10/03/2019 στην Ηγουμενίτσα με αποτέλεσμα να μηδενιστούν στον αγώνα με τον ΑΙΑΝΤΑ Άρτας. Δηλαδή σε απλά ελληνικά εμείς πήραμε τα δελτία των αθλητών του σκόπιμα, ώστε να μην έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν στον επόμενο αγώνα τους και να μηδενιστούν, προκειμένου να συμμετέχει ο σύλλογός μας στα play offs .
Ο Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ιωαννίνων, είναι ένας σύλλογος με ιστορία 35 χρόνων. Καλλιεργεί πέντε ολυμπιακά αθλήματα και έχει αναδείξει ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ( με ολυμπιακά μετάλλια και όχι πλασαρίσματα ), παγκόσμιους πρωταθλητές, πρωταθλητές Ευρώπης κ.λ.π. Διαφήμισε τη χώρα μας σε όλον τον κόσμο. Είχε και έχει δεκάδες αθλητές και αθλήτριες στις εθνικές ομάδες. Τιμήθηκε από την Πολιτεία για τις διακρίσεις του. Από τις τάξεις του έχουν περάσει χιλιάδες αθλητές.
Δεν μπορεί να διασύρεται ο σύλλογος με παρόμοια δελτία τύπου, τα οποία είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, από ανθρώπους που δεν σέβονται όπως φαίνεται ούτε την ιστορία του δικού τους συλλόγου και προσπαθούν τις δικές τους ευθύνες να τις επιρρίψουν σε τρίτους, ώστε να μην κληθούν να απολογηθούν για τις όποιες ευθύνες τους.
Γνωρίζουν πολύ καλά οι διοικούντες τον ΠΡΩΤΕΑ, ότι αν θέλαμε θα υποβάλαμε ένσταση για τα όσα έκτροπα συνέβησαν στον μεταξύ μας αγώνα την 10.03.2019 και για τα οποία δεν έκαναν τίποτα για να αποφευχθούν (καπνογόνα, ρήψεις διαφόρων αντικειμένων σε αιφνιδιασμούς της ομάδας μας, ανοιχτές πόρτες δίπλα από, τον πάγκο μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται,  εκ νέου εισβολή του κόσμου στο γήπεδο παρά την εκκένωση αυτού και την εικοσάλεπτη διακοπή κ.λ.π. ). Δεν νομίζουμε στην πόλη μας να έχουμε συμπεριφερθεί με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο στον σύλλογο του ΠΡΩΤΕΑ ή και σε άλλον σύλλογο. Άλλωστε για τα όσα συνέβησαν στον μεταξύ μας αγώνα η ΕΣΚΑΒΔΕ με την 2/18.03.2019 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου τιμώρησε τον ΠΡΩΤΕΑ με έγγραφη επίπληξη. Έστω και με αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες και επειδή συμφωνούμε ότι οι αγώνες διεξάγονται μέσα στο γήπεδο, δεν προβήκαμε σε καμία ενέργεια επιθυμώντας να μην κριθεί έτσι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής χρονιάς, κι ας είχαμε ηττηθεί και με κάλυψη μάλιστα της διαφοράς της νίκης μας στα Ιωάννινα και στο τέλος μάλιστα ευχηθήκαμε και καλή επιτυχία στα play offs. Το αν αποκλείστηκε, αυτό οφείλεται καθαρά στην εφαρμογή των κανονισμών από το ΔΣ της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Η ιστορία του συλλόγου και το ήθος των ανθρώπων του ( Δ.Σ., προπονητών, αθλητών ) δεν επιτρέπει παρόμοιες συμπεριφορές ( κλοπή δηλαδή δελτίων ), τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα ( αν βέβαια δεν έχουν κάπου ξεχάσει τα δελτία των αθλητών μέσα στους πανηγυρισμούς) .
Είμαστε υποχρεωμένοι, σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου μας και τους αθλητές μας, οι οποίοι μοχθούν και ιδρώνουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, να ζητήσουμε την δημόσια συγγνώμη στον σύλλογό μας και την αποκατάσταση της αλήθειας με την δημόσια ανασκευή των όσων δημοσιεύτηκαν από τον ΠΡΩΤΕΑ, στα ίδια ΜΜΕ που δημοσιεύτηκε, διαφορετικά επιφυλασσόμαστε για όλες τις νόμιμες ενέργειές μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ